• zingoalla

    någon mer med överrörliga barn

    Finns det nån mer här med överrörliga barn? Har en dotter på 3 år som alltid legat lite efter övriga jämnåriga. Ju äldre hon blivit ju  tydligare har det synts såklart. Och det är framför allt vad det gäller att springa hon har sin egen stil går snabbare och vickar mer på rumpan är helt nöjd med detta men kommer långt långt efter sina kamrater. Har idag kommit hem från sjukgymnast som inte sa nåt särskillt egentligen eller ställde någon diagnos merän att hon är lite överrörlig/mjuk i sina leder.
    Skulle träna hemma i 3 månader sen tillbaka.

    Bara undrar hur ni andra har det, som har lite lätt överröliga barn. Hur upptäcktes det, vad / hur tränar ni, problem i vardagen,andra problem tex mage osv många många frågor så berätta gärna   

  • Svar på tråden någon mer med överrörliga barn
  • zingoalla

    Må vara dum men fattar inte riktigt hur dom menar när dom säger över 180 grader på knän o armar . Kollade några punkter om överrörligheten. Har oxå läst om eds och hms har inte koll på skillnaden dock. Ni andra med överrörligt hur märker / visar sig det?

  • zingoalla
    Zvartaliljan skrev 2012-11-11 17:39:02 följande:
    Har själv EDS och 2 av 3 barn med konstaterad överrörlighet (den tredje för liten) som ska utredas för eds. De ramlar mycket o är "klumpiga", var väldigt sena motoriskt. Pojken sover mycket dåligt och klagar mycket på ont i lederna, dottern är allmänt "gnällig" o har småont hela tiden men verkar aldrig få så rejält ont som lillebror. Sen har de haft mycket problem med tarmar och hud också. Vi simmar väldigt ofta, det är skönt för lederna.



    På vad vis problem med tarmarna? Dottern är tre och har varit förstoppad trög sen hon föddes.

    Då fattar jag med 180 grader då är hon inte sån där iaf.

    Har hon sprungit , kan ju inte springa men på sitt vis så kan hon ibland säga att det gör ont i benen
  • zingoalla

    så då har vi varit hos sjukgymnasten igen. Dottern kan fortfarande inte springa. Men kan nu iag hoppa ett jämfota hopp. Inte flera på rad och det ska vi träna på till nästa gång.

    Sjukgymnasten pratade om bindvävssjukdom, hon skulle tala med läkaren så får vi disskutera med denna sen.

    Fast har ingen läkartid förrän i mars april nån gång.

    Nån mer med erfarenhet . nåt ni tycker man ska tänka på att ta upp osv?      

Svar på tråden någon mer med överrörliga barn