• Rebban

    BF sommaren 2013 - Andra blivande mammor i Göteborg?

    Hej Tjejer, jag hoppas också in här, mycket bra initiativ till grupp tycker jag :)


    Jag är en 26 åring som väntar mitt första barn. Jag är vecka 6 nu och kommer få i slutet på Juni/början av Juli. Bor i innerstan just nu men ska snart flytta till Eriksberg. 

    Fröken glad: tack för tippset förut om postafen. Det har fungerat asbra, mår illa men inte så farligt att jag inte kan jobba :)


     

  • Rebban

    Livsängel: klart du kan hoppa in här. Jag har för övrigt ingen aning om var Ale ligger men du är välkommen :) Är själv inflyttad i Gbg från Sthlm för ca 6 år sedan, har därför dålig koll på närliggande områden. 

    Jag ska för övrigt också gå till barnmorsegruppen. Har hört mkt bra om dem :) Önskar dock att dessa 3 veckor kunde gå lite fortare så vi får gå på mitt första ultraljud.

    Trevlig helg på er förresten :)

  • Rebban

    Någon här som har problem med värsta balongmagen? Det har ialf jag haha. Jag är ju bara i vecka 7 så det är inte någon bejbismage än. Någon som har/haft liknande problem som vet något man kan äta eller göra för att få den att vara mindre svullen?

  • Rebban
    Flickan och kråkan skrev 2012-11-07 20:04:40 följande:
    Det är bara att vänta ut det hela . Det brukar lägga sig under andra trimestern. Jag har inte haft någon direkt ballongmage den här gången....synmässigt. Jag hade det med förra barnet men inte med första. Med andra barnet såg jag i v.8-9 ut som när jag var i v.20 ungefär med första . De la sig i andra trimestern tills bebismagen kom runt v.20. Den här gången är magen i uppror mer dock. Får magknip, blir lätt illamående och känner mig gasig och uppsvälld. Men nog har den blivit lite uppsvälld synmässigt också alltid. I morgon går jag in i v.9 (8+0) och på onsdag ska jag på inskrivning och göra UL. Hoppas allt är väl .

    Då hoppas jag att det lägger sig när jag kommer in i andra trimestern. Just nu skäms jag över min enorma ballongmage och fick köpa en storlek större byxor och stora tunikor för att dölja, trotts att jag inte gått upp i vikt. En väninna är i v 18 och hon har lika stor mage som jag :/
    Men nu fick jag ialf lite hopp om att det kan gå över :)

    Lycka till på UL!

  • Rebban

    Idag har jag varit på mitt första ultaljud och inskrivning på Barnmorsekgruppen. Allt så bra ut och jag fick med mig en liten bild hem. Känns toppen! Fick även träffa barnmorskan som sa att jag inte ska läsa vad som skrivs på familjeliv hihi. Nej självklart inte sa jag ;)

    Fick veta mitt förlossningsdatum 28/6- 2013. Dock går 70% av alla över tiden så kommer förmodligen bli någon gång i början av Juli. Jag var lite längre gången än jag trodde, är i 8+5 nu!

    Eftersom jag skrivit in mig på att gör KUB test och även fostervattensprov om det behövs så vill jag inte berätta för något förrän jag vet att allt är bra med barnet.

    Mia magdalena: jag tänker hålla tyst tills jag gjort KUB testet i vecka 12, så resonerar jag ialf. Men kommer berätta för mina svärföräldrar och mina egna föräldrar imorgon. Enbart för de kommer och hälsar på och kommer fatta i samma sekund som de ser mig att jag är på tjocken ;)  

  • Rebban
    Mia Magdalena skrev 2012-11-22 15:15:07 följande:
    Ok jag förstår. Jag är i vecka 13 nu så känns som det är ok att berätta. Har redan gjort det för mina närmaste kollegor då jag har diabetes och redan många kontroller. Det verkar också som det har spridit sig vilket inte känns så kul då jag ville berätta för min chef först själv.

    Oj vilken dåligt stil av folk att sprida den infon innan du fick säga det till din chef själv. Jag är rädd för att de ska hända mig med så jag tänker berätta för chefen innan jag berättar det för mina kollegor. Då kan de ju babbla på hur mkt det  vill sen ;)

    Om ågra timmar ska jag berätta för mina föräldrar. Tycker det känns absolut pirrigast...om det nu är ett ord hihi
  • Rebban
    Bebislängtar skrev 2012-11-22 17:47:12 följande:
    Jag har precis börjat berätta för vänner och familj. Ska börja berätta på jobbet i helgen. De allra närmaste har vetat sedan vi fick veta i v 3+3. I morgon går jag in i vecka 13 och i tisdags var jag på ul (betalade för det privat) och såg den lille sprattla :) Känns som att vi vågar berätta nu :)

    Vad roligt! Jag längtar till att kunna berätta :)  
  • Rebban
    Mia Magdalena skrev 2012-11-23 20:05:16 följande:

    Hoppas det gick bra att berätta för din föräldrar!

    Jag fegade ur haha. Min man berättade för sina föräldrar i alla fall men de lovade att hålla tyst. Jag har ingen toppenrelation med mina föräldrar så håller tyst en liten stund till...

     
  • Rebban

    Jag bor också på Hisingen, Eriksberg, är 26 år :)

    Gjorde precis mitt KUB-test. Fick 1:24700, vad fick ni andra för resultat? Hur resonerar ni om vad man känner sig trygg med för siffror?

    Jag har varit sjukskriven ett tag nu men fick lergigan utskrivet så nu kan jag äta och sova som en normal människa igen. Kan rekommenderas till alla som inte kommer över extrema illamående/kräkningar. Fått tillbaka mitt positiva liv igen :) 

Svar på tråden BF sommaren 2013 - Andra blivande mammor i Göteborg?