Inlägg från: Butterscotch |Visa alla inlägg
  • Butterscotch

    Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......

    Är det lika fel att svenskar som inte betalat någon skatt innan de skaffar barn har samma rätt till föräldrapenning i Sverige på samma villkor som alla andra?


    För övrigt tror jag att det är på förslag att 80 % av föräldradagarna tas ut innan barnet fyllt fyra år. Detta ska gälla för alla förmodar jag, det skulle ju vara märkligt att ha olika regelverk för olika individer.

  • Butterscotch
    Duckan skrev 2012-10-19 13:44:54 följande:

    Retroaktiv föräldrapeng låter lite väl tilltaget tycker jag. Det undrar jag också varför det har godkänts.



    Alla har väl rätt till retroaktiv föräldrapenning? Du kan ju välja att ta ut allt de sista åren så att säga, innan dagarna fryser inne. Om det känns bättre kan man ju föreställa sig det scenariot, att invandrarkvinnan själv valt att vänta med att ta ut dagarna och att det är därför det uppfattas som retroaktivt.
  • Butterscotch
    Errol Flynn skrev 2012-10-19 13:56:28 följande:

    Så du tycker det är okej att en kvinna med låt oss säga 7 barn får 7x480 dagar= 3360 föräldradagar?
    Varför? Hon har aldrig jobbat en dag i sitt liv här i Sverige och barnen kanske är mellan 4 och 17 år. Varför ska hon ha föräldradagar? Det är en förmån för de som jobbat och betalat skatt.
    Det är ett problem för kvinnorna kommer aldrig ut i arbetslivet om de kan sitta och lyfta bidrag i åratal.

    Det är väl ingen som får föräldradagar för 17-åringar??

    Och återigen: är det ok att ta ut föräldrapenning om en infödd svensk blir på smällen och får barn innan de hunnit betala ett öre i skatt?
  • Butterscotch
    Madick skrev 2012-10-19 14:35:23 följande:
    Läs hur felaktigt räkneexemplet är här med förklaringar till varför:

    fmalm.blogspot.se/2012_09_01_archive.html 
    Fredrik Malm, Riksdagsledamot Folkpartiet
    Beräkningen baseras på en icke-existerande familj som har konstruerats enkom för att maximera påstådda bidrag per person i familjen. Den innefattar bidrag som är omöjliga att kombinera med varandra, som är delvis beräknade på felaktigt sätt och i något fall bara osannolika. Några av bidragen är inga rättigheter, utan förutsätter en motprestation. För andra måste man ha verkliga kostnader som är högre än bidraget. För att få bidragen enligt exemplet måste den ensamstående mamman plugga svenska och delta i arbetsmarknadsinsatser på heltid. Den verkliga bidragsnivån för en nyanländ familj enligt exemplet är på samma nivå som riksnormen för försörjningsstöd för en motsvarande svensk familj.

    SD:s väljare: bittra främlingsfientliga människor utan ett uns av källkritik i kroppen. Läskigt att det verkar finnas så många av dem...
  • Butterscotch
    Duckan skrev 2012-10-19 14:38:14 följande:
    Och återigen: är det ok att ta ut föräldrapenning om en infödd svensk blir på smällen och får barn innan de hunnit betala ett öre i skatt?
    Jag förstår väl att en nyanländ mamma behöver bidrag från det att hon kommer hit för att få det att gå runt varje månad, men varför retroaktivt för flera år som hon inte varit här?

    OK, en svensk tjej som flyttat utomlands efter examen och väljer att komma hem till Sverige 10 år senare, med man och två småbarn? Same same.
  • Butterscotch
    Duckan skrev 2012-10-19 14:46:56 följande:
    Ja, ja det är lite same same Butterscotch, det låter faktist helt galet det med.
     Madick, jag förstår, men fp och bb är också ett slags bidrag (som vi alla får), eller?

    Jo det kan man ju tycka som en generell åsikt. Det jag reagerar på i den här tråden är att många verkar tycka att reglerna inte ska gälla för alla, och då undrar jag ju förstås om det de egentligen tycker är att reglerna inte ska gälla för just invandrare? Att svenskar som aldrig betalat en krona i skatt, antingen pga att de aldrig jobbat eller pga att de har jobbat utomlands, går under precis samma regler verkar ingen störa sig på.
  • Butterscotch
    puss skrev 2012-10-19 17:39:58 följande:

    wo hooo, eligt SDare är det ju precis så det går till!!

    fett sweet.  

    Det är lite farligt att vara ironisk på FL, med tanke på mångas intelligensnivå... det går liksom inte riktigt fram.
  • Butterscotch
    Jellybeanbaby skrev 2012-10-19 18:37:47 följande:
    Håller helt med TS. Reinfeldt - eller vilket geni det nu var som kom på den här retroaktiva föräldrapenningsregeln -
    Ja du, föräldrapenning har ju funnits länge, likaså möjligheten att ta ut den fram tills barnet fyller åtta år. Det var nog inte Reinfeldt som kom på det.
  • Butterscotch
    Anonym (?) skrev 2012-10-19 18:47:07 följande:
    Jimbo- Vissa har möbler innan, andra inte. Visst får man soc om man flyttar hemifrån och inte arbetat. Tror du denna ersättning är hög? Du tycker det är rimligt med 21'000 kr och retroaktiv fp?

    Vad tror du att "retroaktiv fp" innebär?
  • Butterscotch
    Anonym (?) skrev 2012-10-19 18:52:39 följande:
    Butterscotts- Förklara gärna vad det innebär om du vet. Jag har bara läst ts angående detta.

    Vet och vet, jag kan gissa att skribenten menar att invandrarfamiljer får samma rätt till föräldrapenning (hur många dagar det nu är man får ta ut) som svenskar, och att de liksom svenskar kan välja att ta ut dessa dagar fram till barnet fyller åtta.

    De flesta svenska familjer väljer att använda merparten av sina föräldradagar när barnet är litet. I invandrarfamiljens fall kan de av naturliga skäl inte göra det. Då har de alltså alla dessa X antal föräldradagar att tillgå när de kommer till Sverige. De tas inte ut retroaktivt (även om det i vissas ögon kan uppfattas så, just pga att de flesta i Sverige väljer att ta ut sina dagar under barnets två första år), utan de tas ut inom den tillåtna tidsramen, det är bara det att barnen kanske inte är bebisar när de kommer till Sverige.

    Det verkar logiskt att det är detta som avses i alla fall. Om någon annan har en annan definition av "retroaktiv" fp får de gärna dela med sig.
Svar på tråden Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......