Inlägg från: Butterscotch |Visa alla inlägg
  • Butterscotch

    Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......

    Anonym skrev 2012-10-19 19:04:37 följande:
    Så om en familj med fyra barn under åtta år kommer hit så får de rätt att ta ut föräldrapenning för fyra barn eller hur fungerar det? En förälder kan vara hemma i fyra år då. Eller?

    Jag är ingen expert men jag gissar att det fungerar precis som det gör för svenskar (även de som aldrig jobbat och betalat en krona i skatt). De får den lägsta föräldrapenningen, och de kan inte ta ut föräldrapenning för 4 barn samtidigt men varje förälder kan ta ut föräldrapenning för varsitt barn (om fp tas ut på heltid).
  • Butterscotch
    Butterscotch skrev 2012-10-19 19:07:23 följande:

    Jag är ingen expert men jag gissar att det fungerar precis som det gör för svenskar (även de som aldrig jobbat och betalat en krona i skatt). De får den lägsta föräldrapenningen, och de kan inte ta ut föräldrapenning för 4 barn samtidigt men varje förälder kan ta ut föräldrapenning för varsitt barn (om fp tas ut på heltid).

    ... och fp kan man inte ta ut om man samtidigt jobbar eller får något bidrag som ställer krav på t ex jobbsökaraktivitet. Dubbelt kan det inte bli.
  • Butterscotch
    Micke skrev 2012-10-19 19:10:14 följande:
    Stämmer. 

    Därför regeringen har lagt ett förslag om att 80% av förädrapenningen ska tas ut innan barnet fyller 4.  

    Det har jag inget emot. Det jag vänder mig mot är att rasistskallarna verkar tycka att olika regler ska gälla för olika personer i vårt land. För att säkerställa att inga bidrag - gud förbjude - råkar betalas ut till några invandrare kanske vi kan märka dem med någon symbol så att de enkelt kan särskiljas från resten av befolkningen?
  • Butterscotch
    Anonym skrev 2012-10-19 19:10:55 följande:
    Det låter väl ganska rimligt att de bara ska få föräldradagar för de barn som är födda i landet, eller är under ett år när de kommer hit. 

    Gäller det även hemvändande svenskar med barn?
  • Butterscotch
    Anonym skrev 2012-10-19 19:17:35 följande:
    Det låter väl ganska rimligt, ja. Att man får utnyttja systemet i det land man är skriven och har betalat skatt i. Har man bott någon annanstans än i Sverige så får man utnyttja det landets trygghetssystem. 

    Så länge du är konsekvent har jag inga problem med den åsikten.
  • Butterscotch
    Anonym (är detta sant?) skrev 2012-10-19 19:37:52 följande:
    om detta är sant vilket jag tänker ta reda på på måndag så har jag inget val längre än att byta parti till SD trots deras svaga politik när det kommer till annat. sen tänker jag oxå jobba så mycket svart som möjligt.
    + att jag kommer inte vara stolt över vårt patetiska land längre.. usch usch usch
    Varför skulle du inte betala skatt för? Är det att vara en god medborgare, som du själv liksom övriga svenskar kan vara stolta över, tycker du?
  • Butterscotch
    Anonym skrev 2012-10-19 21:21:45 följande:
    Min svärmor jobbar på soc som flyktingförläggare och bevittnar hur dom kommer hit och får allt serverat. Om man skall sittera henne. Och hur våra utsatta landsmän inte får en bråkdel av dessa slantar

    Tror ni att invandrarna får lära sig att stava till citera på SFI-utbildningen? "utsatta landsmän"... Ja det måste ju vara enklare att vara flykting
  • Butterscotch
    yimby skrev 2012-10-21 02:11:22 följande:
    Ta reda på fakta innan ni postar sånt här. Det är inte samma. Du har inte, som svensk medborgare, rätt till etableringsbidrag eller etableringstillägg,  det var det löjligaste jag hört. Etableringsbidrag utgår till flyktingar. Barnbidrag och underhållsbidrag har du dock rätt till, såklart.

    Det vi diskuterade var föräldrapenning, läs gärna inläggen i sitt sammanhang så blir det nog mer begripligt.
  • Butterscotch
    Fått Nog skrev 2012-10-21 07:35:21 följande:
    Som flykting får du retroaktiv fp. MEN mina vänner som flyttade till USA med småbarn i 5år får inte ens behålla sina fp dagar som fanns kvar när dom återvände? Var finns rättvisan där? Sånt sticker i ögonen, ivarjefall mina. Det är skillnad på skit och pannkaka.

    Varför fick de inte det? Var barnen under åtta år när de kom tillbaka till Sverige?
  • Butterscotch
    yimby skrev 2012-10-21 15:06:29 följande:
    Du har visst missförstått. Det kom upp ett exempel med en svensk familj som invandrare till Sverige efter 10 år utomlands. Skulle de få etableringsstöd menar du?

    Det är väl inte alla invandrare som får etableringsstöd? Detta gäller väl flyktingar? En svensk kan inte gärna räknas som flykting i Sverige.
  • Butterscotch
    korfu08 skrev 2012-10-21 16:56:47 följande:
    Ja om man som invandrare skall få föräldrarpenning retroaktivt är det verkligen fel på hela systemet och väldigt orättvist mot oss som jobbar, de skall få lägsta föräldrarpenning som alla andra i Sverige får som inte kvalificerat sig för mer, varför skall de få så mycket bidrag ? Jag vill inte betala deras alla bidrag med mina skattepengar, det finns ju viktigare saker att lägga dem på t ex skola som funkar bra för alla barn och äldrevård som gör att äldre får ett bra slut på sitt liv. Bättre sjukvård behövs verkligen, den är under all kritik idag. Europas sämsta, den som är inom landstinget vill säga.

    Vem har sagt att det inte är just lägsta fp de får?
  • Butterscotch
    BymBym skrev 2012-10-22 13:52:59 följande:
    Nu blir jag kanske halshuggen... Men jag tror att vi måste sänka vår standard. Inte bara för att ha råd att hjälpa andra utan att för att befolkningen i framtiden överhuvudtaget ska kunna ha en dräglig värld. Hur påverkar vårt konsumtionssamhälle andra, fattigare länder? Vi vill köpa billigt och godkänner på så vis de vidriga arbetsförhållandena lågkostnadsländerna har. Vi bidrar till miljöförstöringen, men eftersom inte Norden drabbats av torka så finns den inte. Vi slår oss för bröstet och tycker att VI är så bra, VI ska ha det fortsatt bra men skiter i vad det gör mot andra.

    Ot, jag vet...

    Så himla ot är det inte. Vi vill ha så mycket som möjligt, därför vill vi handla så billigt som möjligt (för att kunna få mer "valuta" för pengarna). Detta innebär att vi, som individer, bidrar till att minska de inhemska jobben till förmån för ökad produktion i låglöneländer. Vi bidrar alltså till en minskad välfärd för det svenska samhället i stort. Det är det inte många som vill (?) se.

    Men det är kanske enklare att skylla allt på invandringen när arbetslösheten ökar och vi får mindre pengar till vård, skola och omsorg.

    Allt hänger ihop, det finns sällan en enskild orsak till förhållanden, och därmed inte en enskild lösning.
  • Butterscotch
    overdose skrev 2012-10-22 15:51:31 följande:
    Problemet är väl att det som beskrivs är en viktig del i den motor som har skapat jordens välstånd och som har gjort det möjligt för 7 miljarder människor att överleva.

    Som ekonomin fungerar kan man ju mycket väl tänka sig att resultatet för fattiga länder blir misär, om vi ändrar på vår ekonomi allt för mycket.

    Så, utveckla gärna dina tankar.

    Vad tycker du om den nuvarande invandringspolitiken? Vad är syftet med den? Hur påverkar den oss? Och hur vill du att det ska vara?


    Det jag ville säga med inlägget var just bara det - att verkligheten är komplicerad. Många verkar vilja prata om solidaritet med "de egna" (och gärna skylla ekonomiska problem på invandrare), men det egna ansvaret att ta hand om "sina egna" verkar man glömma bort. Om man (= alla individer i Sverige) vill se till att svenska folket har det så bra som möjligt får alla ta ansvar och handla lokalt för att bevara jobben och möjligheterna för folk att försörja sig. Köp Volvo och Saab, handla i den lokala livsmedelsbutiken, köp lokalt tillverkade produkter osv, köp tjänster (inte svart)...

    Att det skulle innebära vissa problem för låglöneländer om alla gjorde så är en självklarhet. Komplicerat, som sagt.
  • Butterscotch
    Pompeia01 skrev 2012-10-22 19:01:34 följande:

    Fast dessa låglöneländer är inte vårt problem. Sorry.

    Det har jag väl inte sagt heller? Men jag antar att du och alla andra som skyller Sveriges problem på invandringen också tar ert ansvar och enbart handlar lokala varor och tjänster, eftersom du svarar så som du just gjorde.
  • Butterscotch
    Severus skrev 2012-10-23 07:52:50 följande:
    Själv skänker jag pengar varje månad till katthem, hundshelters mm för djuren är värda mer än korkade människor
    Satsar på de jag har respekt för.
    Djurrättsorganisationer förtjänar bonusar!!
    Ja, anser man att djur är mer värda än människor kanske det inte är så konstigt om man inte har någon empati för flyktingar.
Svar på tråden Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......