Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......

    icy skrev 2012-10-19 18:32:26 följande:
    Tur att ditt tredje barn inte fick ta del av ditt miserabla tänkande. Fy Kräks
  • Anonym
    dollface85 skrev 2012-10-19 19:29:56 följande:
    Nästintill för inget passar för er. Antagligen söker man bidrag eller så blir man kriminell det finns inget mellanting hos er. Dessutom vet jag att retroraktiv endast gäller 3 månader tillbaka men det vill man inte förklara för folk som man vill få till sin sida. Det är inte så att en kvinna som har en 10 årig sån får 10 års barnbidrag utan de 3 MÅNADERNA tillbaka. Sån är lagen. Men det är sånt invandrarkritiska personer väljer att "glömma" nämna suprise?
    Det var inte retroaktivt barnbidrag, utan retroaktiva föräldradagar de får för barn under åtta år. 

    Det var någon annan som påstod att det är bra att de får hög ersättning för annars måste de stjäla. (????) Svenskar verkar ju klara sig på detta belopp så då gör säkert invandrare också det. Utan att stjäla. Låter väldigt rasistiskt att påstå att utländska människor kommer att ägna sig åt brottslighet om de inte får tillräckligt med pengar.  
  • Anonym
    1 Lila skrev 2012-10-19 19:33:30 följande:
    Ni som är emot "massinvandring", vad är er lösning på "problemet"? Ska vi skicka tillbaka flyktingar till ett kan där de kommer att dödas eller skadas? Ska vi låta bli etableringsbidrag och låta flyktingar svälta och tigga på gatan? Vad tycker ni (som ju inte är rasister utan bara anser att ni har bättre rätt att leva än andra)?
    De som har riktiga flyktingskäl och kan visa upp identitetshandlingar ska naturligtvis få stanna här. Problemet är att idag är det en väldigt liten del av de som kommer hit som faktiskt har rena flyktingskäl, har sett siffror på bara några få procent. 

    Jag tycker också att man kunde utfärda tillfälliga uppehållstillstånd i större utsträckning istället för att direkt utfärda permanent uppehållstillstånd. När konflikten i landet är över kan personerna flytta tillbaka. Alternativt söka uppehållstillstånd som arbetskraftsinvandrare, om de har jobb här. 
  • Anonym
    Anonym (ej rasist) skrev 2012-10-19 19:27:42 följande:
    Okej jag har vänner som är utländska och som fick medborgarskap pga at dem är dödshotade m.m men direkt dem blev medborgare så fick dem flygbiljetter för semester till hela sin familj ( 2 vuxna och 5 barn mellan 2-17 år som dem va då) + att alla fick 5000 kr i fickpengar var även 2 åringen och gissa var dem åkte .......  jo till sitt hemland där dem var dödshotade. Och då kan man fråga sig om dem verkligen var dödshotade? Skulle ni åkt dit ni var dödshotade? 

    Och ni som säger att dem är fattiga när dem kommer hit så kan jag säga det är dem inte (inte alla)  för flera av mina utländska vänners föräldrar kunde köpa splitternya bilar varje år i prissklasser mellan 300.000-500.000 kr. Dem köpte nya möbler, några köpte hus direkt dem fick medborgarskap (hade inget jobb).

    Dem fick 13.000 kr var även barnen helt skattefritt, 24.000 kr ( men denna summa var en engångssumma för föräldrarna och 3 av barnen) för att lära sig svenska så jag kan säga att dem mådde gott.

    Vet ni vad en ungdom fick som ville flytta hemifrån? Hitta den billigaste lägenheten med hyra på 1800 kr, 3000 kr som skulle räcka till mat, kläder och räkningar och så betalade dem elen och så fick man skriva upp det man behövde till hemmet men man kunde inte skriva upp dammsugare för där menade dem att man kunde sopa up smutsen. Det var vad en vanlig helsvensk ungdom fick.

    Låter det rättvisst?  

    Jag röstade på SD och kommer även göra det vid nästa val igen. Ingen ska kalla mig rasist för jag har inget emot nysvenskar men då ska dem respektera våratt land, seder, lära sig svenska, hitta jobb och inte utnyttja sverige. Dem som verkligen behöver hjälp ska självklart ha hjälp

    Men jag gillar inte denna öppna anhörigs skiten för vem som helst kan ju komma in för det räcker ju att ssäga att Mohammed som bor i söderköping är min farbror så tror dem på det för dem kan ju inte kolla pass. Nej vi måste  ta hand om oss svenskar (och ja där tillhör nysvenskarna som redan bor här) som bor här innan vi kan ta hand om fler.

    Och detta med böneutrop: Dem vill inte bli påtvingade våran religion men ska det inte vara åt andra hållet också. Nu blir vi ju påtvingade deras religion vare sig vi vill eller  ej. Det är dubbelmoral om något!!!

    Jag säger igen så ingen missar: Jag är ej rasist, jag har massor av utländska vänner (och tom vissa av dem röstar också på SD)   

            
    Bullshit
  • Anonym
    Velouria skrev 2012-10-19 19:45:26 följande:
    Du har fortfarande inte svarat på min fråga. Jag frågade inte om VAD man har rätt eller inte rätt till.

    När ska en icke-svensk få känna att även denne har rätt att ta del av de ekonomiska förmånerna? 
    Jag tycker att vi borde ha någon slags gräns för hur många flyktingar och anhöriginvandrare vi har råd att ta emot och de som vi tar emot ska naturligtvis få ta emot bidrag om de inte har egna medel. Sedan ska samma förmåner och krav gälla för dem som för svenskar. Målet ska förstås vara att de ska bli självförsörjande så snabbt det bara går. 
  • Anonym
    Anonym (är detta sant?) skrev 2012-10-19 19:57:06 följande:
    sen är det så att det är inte dom lidande som kommer hit för dom har inte råd då det för 5 år sedan kostade 10-15000 att ta sig hit..
    Idag verkar det kosta 50-100 000 att ta sig från Afghanistan till Sverige. Rätt hög kostnad för en sjuttonårig kille i ett u-land att hosta upp. 
  • Anonym
    Anonym (Flykting) skrev 2012-10-19 20:00:36 följande:
    Jag är flykting.Kom till Sverige från Irak för 9 år sedan.Våran familj har aldrig fått såna stora summor pengar.Ni kan hata oss men ta reda på sanningen först
    Vad fick ni för bidrag när ni kom hit och hur mycket?
  • Anonym
    Anonym (Flykting) skrev 2012-10-19 20:00:36 följande:
    Jag är flykting.Kom till Sverige från Irak för 9 år sedan.Våran familj har aldrig fått såna stora summor pengar.Ni kan hata oss men ta reda på sanningen först
    Kan ngt ha förändrats på 9 år? 
    Kom du själv med tre barn?
     
  • Anonym

    Avpixlat som källa? Inte konstigt att exemplen i ts stämmer lika bra som en två-årings mattetal.

Svar på tråden Vansinnig, arg, förtvivlad, förbannad :-( Om detta stämmer vill jag inte vara med.......