Inlägg från: Katarina76 |Visa alla inlägg
  • Katarina76

    ni som har fått prematur men redan har barn hemma hur löste ni tiden på neo?

    Vi har bara en mil till sjukhuset och turades om att vara där. Morfar hämtade på dagis två dagar i veckan och mormor sov hos oss på helgerna så vi antingen kunde vara tillsammans på sjukhuset eller få sova ikapp lite.

    Storasyster (3 år) hälsade på varannan dag ungefär. Min sambo lärde sig att sova känguru genom att bädda sig fast med kuddar på sidorna och ha bebisen innanför tröjan. Då kunde han sitta ett nattkängurupass, medan jag sov hemma med storasyster. På förmiddagen åkte jag till sjukhuset och då fick han sova ikapp lite. Nu är det inte alla som kan dela upp det så här, men var inte rädd för att vara kreativa och be personalen om hjälp. 

    Vi var konstant utmattade, men visste att det var under en begränsad tid. Sambon var där mer än mig i början innan amningsträningen kom igång, eftersom vi visste att jag skulle vara där mer senare. Jag sa också till att personalen inte fick tjata på mig om pumpningen, för jag tyckte det var viktigare att hinna träffa bebisen och storasyster än att prestera fulla måltider. Pumpade var 4:e timme istället för var 3:e och när amningsträningen kom igång gick det bra att öka produktionen ändå.

    När storasyster var på besök fick hon hjälpa till så mycket som möjligt för att känna sig delaktig. Hon tvättade med en tvättlapp vid badning och fick hålla i sondsprutan - under övervakning förstås. Vi var noggranna med hygienen även med henne - hon fick byta kläder mellan dagis och sjukhuset  och blev snabbt van att sprita händerna.

    Jag passade på att äta och dricka varje gång jag pumpade för att spara tid och för att inte glömma bort att äta. Ibland bara en macka eller banan och några digestivekex, men alltid något. Mycket färdigmat och storkok/matlådor för att slippa laga mat varje dag.

    Lycka till! 

Svar på tråden ni som har fått prematur men redan har barn hemma hur löste ni tiden på neo?