• Imaan

    Efterrätt i jul?

    Vad tycker ni man bjuda på för efterrätt efter julmaten? Kom med alla förslag

  • Svar på tråden Efterrätt i jul?
  • Delphin80

    Hemma hos oss så har jag bakat en egen saffranspannacottapaj med pepparkaksbåten och sen hallon och apelsinsås till det.

    Jättegod och väldigt uppskattad.

  • La Lola
    sassus skrev 2012-11-21 21:05:11 följande:
    Den ska jag nog göra när vi ska ha julklappsbytarkväll med våra kompisar
    Härligt!

    Håll koll på den i ugnen dock.
    Min är klar på runt 20-22 min. Den skulle vara snustorr efter 30....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Ankaja

    Här brukar vi köra på fruktsallad med sockerlag gjord på pressade apelsiner. Glass eller grädde till de som vill ha det till. Gott och friskt efter den tunga julmaten.

  • sassus
    La Lola skrev 2012-11-21 21:06:40 följande:
    Härligt!

    Håll koll på den i ugnen dock.
    Min är klar på runt 20-22 min. Den skulle vara snustorr efter 30....
    Ja, vår ugn är så himla effektiv så jag känner mig lite nervös inför det. Gör det nåt om den är väldigt kladdig? Jag brukar göra vanliga kladdkakor i 12 minuter, men då blir de ju väldigt kladdiga. Kanske ska testbaka den en gång i 18 minuter... Jag funderar vad som är godast att ha till. Vanlig grädde, eller lingongrädde? Eller kanske gräde och björnbär?
  • Badfantasten

    Vi har både Gröt och kakor på Julafton.

    Men något jag själv tänkte prova i år ... är att göra (frusen) Saffrans Cheesecake... låter fantastiskt gott och härligt efter all julmat (papparkakor i botten istället för Digestivkex, och sen saffran i glas/ost smeten)

  • Morcheeba

    Vi äter aldrig efterrätt, hur i helvete skulle man orka det?? :) Däremot dukar vi upp med 10-15 olika sorters julgodis på kvällen. Bestående av bland annat rostade nötter, frukt, choklad, mandelmassa, nougat mm. 

  • La Lola
    sassus skrev 2012-11-22 08:47:46 följande:
    Ja, vår ugn är så himla effektiv så jag känner mig lite nervös inför det. Gör det nåt om den är väldigt kladdig? Jag brukar göra vanliga kladdkakor i 12 minuter, men då blir de ju väldigt kladdiga. Kanske ska testbaka den en gång i 18 minuter... Jag funderar vad som är godast att ha till. Vanlig grädde, eller lingongrädde? Eller kanske gräde och björnbär?
    Hur kladdig man vill ha den är ju en smaksak.
    Testbaka är bra.

    Vi har bara vanlig grädde till.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Morcheeba skrev 2012-11-22 09:08:16 följande:
    Vi äter aldrig efterrätt, hur i helvete skulle man orka det?? :) Däremot dukar vi upp med 10-15 olika sorters julgodis på kvällen. Bestående av bland annat rostade nötter, frukt, choklad, mandelmassa, nougat mm. 
    Alltså...en bit kladdkaka tex eller minst 15 godisbitar...vad är skillnaden egentligen? Man måste ju inte smälla i sig efterrätten direkt efter maten.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Morcheeba
    La Lola skrev 2012-11-22 09:15:25 följande:
    Alltså...en bit kladdkaka tex eller minst 15 godisbitar...vad är skillnaden egentligen? Man måste ju inte smälla i sig efterrätten direkt efter maten.
    Vi äter det utspritt på hela kvällen, jag hade aldrig kunnat äta det direkt, eller ens två timmar efter maten. Men så kanske inte alla äter lika mycket julmat som jag gör.
  • La Lola
    Morcheeba skrev 2012-11-22 09:38:41 följande:
    Vi äter det utspritt på hela kvällen, jag hade aldrig kunnat äta det direkt, eller ens två timmar efter maten. Men så kanske inte alla äter lika mycket julmat som jag gör.
    Näe så kan det vara...jag förstår inte hur folk får i sig en massa mat.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • weasley

    Om man vill gå ifrån de typiska julgrejerna (de som brukar finnas till fika i min familj är ris alá malta, lussekatter, knäck, pepparkakor, ischoklad, aladdinask.. Ja, ni vet) så kan man ju baka en saffranskladdkaka med lingongrädde. Huuur gott som hellst verkligen. Hittade ett recept på pepparkakskladdkaka också igår, det funkar säkert också bra, lite nytändning på julklassiker.

  • Imaan
    weasley skrev 2012-11-26 13:19:09 följande:
    Om man vill gå ifrån de typiska julgrejerna (de som brukar finnas till fika i min familj är ris alá malta, lussekatter, knäck, pepparkakor, ischoklad, aladdinask.. Ja, ni vet) så kan man ju baka en saffranskladdkaka med lingongrädde. Huuur gott som hellst verkligen. Hittade ett recept på pepparkakskladdkaka också igår, det funkar säkert också bra, lite nytändning på julklassiker.

    Saffranskladdkaka låter ju supergott
  • weasley
    Imaan skrev 2012-11-26 20:55:32 följande:

    Saffranskladdkaka låter ju supergott


    Det är löjligt gott, kan rekomendera det här receptet (kanske med en aning mindre socker om man vill, det blir sött nog med vit choklad. Dock har jag endast testat att följa receptet så jag kan inte lova samma goda resultat).

Svar på tråden Efterrätt i jul?