Inlägg från: JessicaDeluxe79 |Visa alla inlägg
  • JessicaDeluxe79

    Lady Dahmers mensbild bleknar i jämförelse :)

    PumpkinQueen skrev 2012-11-22 11:12:26 följande:
    Jag är djupt besviken. Så LITE blod i LDs trosskydd? Jag blöder typ hundra miljarder gånger mer än så där. Jag trodde LD var en redig kvinna med rediga blödningar. Så fel man kan ha. Nu slutar jag läsa bloggen.

    En kvinna som blöder så där futtigt lite är ju i princip man! Skrikandes
    Men om du läser bloggen så vet du ju att hon inte VÅGADE visa en fulblödning.. även hon har gränser även om många inte tror det..
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    1022 skrev 2012-11-22 11:29:20 följande:
    Och jag anser att måste man avdramatisera bajs så får man göra det också. Skillnaden är att alla bajsar. Det anses helt klart äckligare med mens än med bajs.
    Ja där håller jag med.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Mariohn skrev 2012-11-22 11:41:46 följande:
    - Fan vad provocerad du blir!

    - Blir jag inte. Inte provocerad alls!

    - Du blir provocerad av att jag säger att du är provocerad?

    -Nej det är inte ett dugg provokativt faktiskt.

    - Ooooo sååå provocerad du är nu när jag provocerar dig!!

    - Du provocerar inte mig. Dina provokativa försök att provocera är ungefär lika provokativa som LD:s provokationsförsök som visserligen provocerade många men inte mig.

    - Så du blir provocerad av det?

    - Ordet provocera börjar bli fult. Som mens.

    - Mens? Varför pratar vi om mens?  Vad har det med saken att göra? 
    Haha dagens asgarv. Tack.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    sär skriven skrev 2012-11-22 11:50:20 följande:
    Jag tycker för min del att kroppen kunde hitta på ett lite festligare sätt att visa att allt är som det ska. Hujedamej.
    Instämmer, SÅ jäkla skoj är det inte att blöda flera dagar i sträck, ha ont i hela kroppen och bli gråtmild och förbannad om vartannat när man inte får choklad... :D
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Ellish skrev 2012-11-22 12:25:51 följande:
    Att jämföra dessa två bilder är bara idioti!  Denna bilden på en människa som osmakligt nog klätt ut sig till en binda med blod i, vet man är fake. Men bilden som LD la upp på sin blogg bla är inte bara osmaklig och rent utsagt äcklig, skulle hon ha  någon typ av självrespekt så skulle hon inte vika ut sig som hon gör.

    Jag skulle kunna sitta här och spy ut saker om hur sjuk och dum i huvudet hon är, men jag tycker mest synd om henne faktiskt .
    Du ser inget som helst samband mellan bilderna? Binda.. mens... tabu...
    Jag valde bara att lägga upp en lite mer humoristisk bild, medan LD la upp en där hon visar sin mensiga binda. "Min" binda är inte riktig, och "blodet" är fejk. Men det är ändå jävligt tabu att klä ut sig som en binda, och dessutom en mensig sådan.. De flesta som JAG känner hade i alla fall bangat med motivationen "det är äckligt".
    Men grejen är att mens inte är så jäkla äckligt. Det är något som varenda tjej har i större delen av sitt liv. Så indirekt är alltså varenda tjej äcklig under större delen av sitt liv (och kom nu inte med "nä, bara när hon har mens" för ni vet vad jag menar.. annars är ni spånigare än jag trodde.) menar man?

    Fan heller. Man rår inte för att man har mens. Ändå "ska" man skämmas när man ska handla mensskydd, man ska oroa sig för att det ska läcka, man ska stå ut med att få frågan "Haru mens eller?" så fort man är lite irriterad på något. Nä, jag tycker liksom inte det.
    Därför blev jag skitglad när LD:s inlägg med mensbilden kom upp. Visserligen i syfte att retas med flashbackarna, men ändå, hon når ut till rätt många. Och jag lovar, jag blev helt klart inspirerad att OCKSÅ stretcha lite på mina tabu-gränser. Fast jag fegade lite och valde att lägga upp min lite "roligare" bild, för den signalerar också mens. Tycker jag alltså..

    Och nu säger du att det är idioti att jämföra bilderna. Jag tycker du har rätt så fel. Varför? Se argumentationen ovan.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Voluptuous Shalimar skrev 2012-11-22 12:36:35 följande:
    Om jag får säga vad jag tror så tycker inte så värst många att bilden är särskilt äcklig, men det finns saker man förväntas hålla för sig själv. Eller tycker du att det är ok med en vuxen som snyter sig och sen visar upp det gröngula slemmet i näsduken för dig? (Min man brukar göra det för att visa vad varigt hans snor är och jag bara BLÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!111!!! ) Eller publicerar bilder på sitt bajs i olika konsistenser i en dagstidning?

    Vad jag försöker säga att även om man inte blir upprörd av själva bilden, så ingår det liksom i samtidens normer att man gör sig av med använda mensskydd lite diskret. Och ibland är det bra att bryta normer, absolut, om det kan ge något positivt, men det menar jag att det inte gör att visa upp sitt mensskydd i offentligheten. För inte är väl mens så laddat i Sverige, idag?
    Jag antar att du inte har träffat någon som är helt generad över att handla mensskydd eller oroar sig för läckage, eftersom du inte tror att mens är "så laddat" i Sverige idag.
    Tyvärr kan jag meddela att det är oerhört skamfyllt. Och ju mer vi pratar om det desto större är chansen att folk upplever det som lite mer ok att mens finns, och kan känna sig lite mer avslappnade. Hoppas jag i alla fall.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    sär skriven skrev 2012-11-22 12:42:27 följande:
    Är det inte? Jag tycker tvärtom det är ganska ofta man i olika sammanhang hör, ser eller läser frasen "har du mens eller?". Mensblod färgas blått i reklamen. "Have a happy period" önskas det oss i rosaskimrande, glittrande reklaminslag (hade någon önskat mig en lycklig mens på riktigt hade jag nog nitat fanskapet).

    Det finns saker vi förväntar oss. Varför gör vi det? För att det brukar vara så. Förr förväntade man sig att kvinnor bar kjol och män bar byxor. Förväntningar byts ut i tiden. Nog förväntar jag mig att människor sköter sina hygienaspekter på ett sätt som gör att jag slipper ta rätt på dem (spola efter någon annan eller plocka upp använda mensskydd från golvet) men jag känner inte att en bild på nätet stör mig nämnvärt. Ska man bara gå efter vad andra människor förväntar sig (alltså generellt talat, inte bara i mensbildsaspekten) kommer ju inte samhället någonstans. Märk väl att jag inte påstår att samhället kommer göra sjumilakliv framåt i och med LD-s mensbild, men jag anser att på hennes blogg lägger hon upp vad hon vill, så länge det inte kränker någon annan.

    Det som är intressant med debatten tycker jag är att det som mest avhandlas handlar om LD-s mentala hälsa, om brist på integritet och brist på självrespekt. De gränserna är ju personliga för var och en individ, och jag tycker inte att jag eller någon annan har rätt att pådyvla någon annan mina gränser för vad som är integritet.
    Så rätt. Det är en individuell fråga, något som man inte kan generalisera. Dessutom tycker jag det är rätt dålig stil att ifrågasätta någons självrespekt, mentala hälsa osv baserat på ett blogginlägg. En människa har så otroligt många fler aspekter än så!

    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    TanganyikaIka skrev 2012-11-22 13:04:42 följande:
    Så trevlig du, apropå social skills.. Det är inte säkert att man kommer in på din blogg förberedd för en blodig  binda och vad gäller integritet och hur du sätter integritetsgränsen och ber andra ta hänsyn till att du är du och ingen annan, är helt motsägelsefullt, för du visar ingen hänsyn till _andras_ integritet. Det blir inte trovärdigt där alls. 
    Att vara provokativ behöver inte vara plump, äcklig eller rent av otrevlig. Och det här att förstå hur internet fungerar så verkar inte alla förstå att det som är på internet är att visa bilden offentligt, på mediernas autostrada. Ingen skillnad egentligen mot att gå med den i pannan på stan. Det är bara på olika ställen men lika offentligt. För du tror väl ändå inte att bilden inte delas, inte kopieras och länkas tillbaka till dig?  
    Du menar att man måste FÖREBEREDA sig mentalt för att se en blodig binda? Ok kanske när det gäller monsterblödningar, men den bild som LD visade upp känns inte som att den behövde någon direkt förberedelse, det var rena snyggblödningen, som flera redan har sagt.
    Tycker du det behöver förberedelser för att inte må dåligt av den synen, då kan du inte ha tittat på nyhetssändningarna det senaste årtiondet eller så...
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Pearldrop skrev 2012-11-22 13:22:56 följande:



    Det är ju exakt hennes poäng. Avdramatisera "förbjudna" saker. Få folk att förstå att man inte måste följa normer.

    Man duger om man inte rakar sig. Man duger med valkar. Eller tvärtom. Utseendet är inte viktigt.
    Precis. Tyvärr har inte så många förstått det.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Voluptuous Shalimar skrev 2012-11-22 13:28:38 följande:
    Vad finns det för poäng i att visa en binda? Är normen "man visar inte sin binda offentligt" så viktig att få bort? Skulle världen bli en bättre plats om alla gick och visade bindor för varann?
    Nej, förmodligen inte. Men det skulle inte kännas som att man behövde smyga med mensen och det kanske inte skulle användas i samma omfattning som "skällsord" om folk faktiskt inte brydde sig om mens, bindor, blod osv.
    Bara att börja hälla röd vätska i reklam för bindor i stället för blå, hade varit en bra grej att börja med. Men det anses för "äckligt" och "kontroversiellt" antar jag, annars hade man väl gjort det redan. Det är väl en signal om att mens är läbbigt, något man inte pratar högt om, och ohygieniskt eller äckligt för den som så vill.
    Det kanske inte bidrar till världsfreden, men det bidrar till människor som har en sak mindre att skämmas för och oroa sig över. Det är en början så god som någon.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
Svar på tråden Lady Dahmers mensbild bleknar i jämförelse :)