Inlägg från: JessicaDeluxe79 |Visa alla inlägg
  • JessicaDeluxe79

    Lady Dahmers mensbild bleknar i jämförelse :)

    1022 skrev 2012-11-21 19:20:13 följande:
    Tycker det är rätt bra att folk får se hur en mens-binda ser ut så att folk kan börja spänna av och sluta gå omkring och tro att man har ett jävla reningsverk mellan benen(eller det har vi iofs).

    Kan inte fatta hur något på samma gång kan behandlas som det heligaste styggelsen på jorden..
    Nä, ungefär så här tänker jag med...
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Lady Dahmer skrev 2012-11-21 19:20:17 följande:
    självklart bör man respektera varandras gränser (dvs sånt man inte vill se) men det betyder inte att man själv behöver ha samma gräns. 

    vad som är provokativt märks på reaktionerna man får. I viss mån provocerar jag ju dig. Annars hade du inte haft ett behov av att göra ner mig eller påpeka hur o-provokativ jag är. Lustigt faktiskt!  
    Lady Dahmer - Voluptuous Shalimar samt alla andra "icke provocerade"  1-0
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Wittra skrev 2012-11-21 19:33:09 följande:
    Sedan tror jag inte folk tycker det är så hemskt med mens I SIG , utan det faktum att någon väljer att posta en bild på sin egna blodiga binda. Tror faktiskt reaktionerna blivit detsamma om hon fotat en bild på sitt bajspapper. Bara för att något är naturligt så behöver man ju inte visa upp det. 

    Och det här med att tjejer känner skam och skuld över mens, det uppstår kluvna känslor kring ämnet osv...jaa. det ligger säkert massa i det. Själv blev jag förskräckt när jag fick mens och var livrädd att någon skulle se att jag blödde. Pinsamt värre, men jag kan liksom inte förstå vad en större bloggare åstadkommer i diskussionen genom att posta sin blodiga binda på bloggen. 

    Man avdramatiserar möjligtvis men det är fortfarande inget många "vill" se.....ungefär som om de flesta vet att man bajsar så kanske inte så många vill se skiten?

    Jag tyckte mer bilden var fånig än provocerande, jag kände bara ett "jaha? vad vill hon ha sagt, ? att såhär ser en binda ut? Eller här är blodet som kommit ur min livmoder?" 
    Kändes bara fånigt som sagt....  
    Bara själva grejen att ämnet luftas lite är väl tillräckligt för att vara bra, eftersom många fler än du själv anser det vara pinsamt (eller har ansett så)...?
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    SweeneyTodd skrev 2012-11-21 19:35:51 följande:
    Fast när du lägger upp den i bloggen gör du ju det offentligt.
    Men som sagt, där väljer man aktivt om man vill gå in eller ej, medan man inte riktigt väljer på samma sätt om man möter folk på stan som är nakna. Jag kanske ska tillägga att jag förut skrev att jag tyckte det vore ok att göra så, men jag menade då under förutsättning att ALLA gjorde det, Det tror jag att jag missade att skriva.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Wittra skrev 2012-11-21 19:34:34 följande:
    Gjorde du ju visst?! Du gick igång och pratade om att bilder på utsatta barn, krig, svält etc florerar runt och ingen "bryr" sig....? Problemet är bara att jag, och antagligen några fler, ser det som liiite allvarligare och viktigare scener att visa än att en kvinna har mens? 

     
    Faktum är att jag också tolkade det så.. men jag tycker att det är så det är, att folk reagerar mer, eller i alla fall lika mycket, på en mensbild än på dessa utsatta barn, krig, svält osv som syns på facebook. Och personligen känner jag lite att det är lite skumt att man jämställer dessa väldigt skilda ämnen, men å andra sidan så är det ju inte så konstigt, eftersom mensbilder är rätt ovanliga, medan de andra bilderna, hur hemska de än må vara, faktiskt är något vi matas med dagligen. Jag tror det är lätt att förvirras iom detta..

    Jag vidhåller i alla fall att både de mer seriösa sakerna (krig, plågade barn o djur osv) är saker som behöver diskuteras och ageras emot i första hand, men även något så trivialt som mens behöver också pratas om och visas upp, uppenbarligen. Annars hade det väl inte blivit sånt genomslag för en sketen bild?

    Vi kan väl säga så här.. Om mens inte hade varit jäkligt tabubelagt, varför är då "blodet" i reklam för bindor alltid BLÅTT?


    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    JessicaDeluxe79 skrev 2012-11-21 19:35:56 följande:
    Varför skulle vi inte kunna gå nakna på stan och ha sex offentligt egentligen? Det är ju asmånga som lever som nudister och sexar på offentliga platser, så varför inte liksom?
    Sen kanske det vore intressant att få se någon gå och visa sin blodiga binda på stan, alla har vi ju olika intressen, men jag tycker nog att det rimmar lite illa med det du just skrev om att gå nakna, eftersom bindor kräver trosor :D Tampong får det nog bli i så fall, men då är det ju inte så mycket att säga om ett snöre som dinglar mellan benen på folk tills den ska tas ut?
    /det där kallas att falla på eget grepp...
    Tillägger att detta är ett hypotetiskt exempel där jag förutsätter att alla lever så, jag ställer mig inte bakom att man väljer att chocka folk genom att plötsligt spatsera runt näck på plattan... det finns ändå något som heter aktivt val, och det måste man respektera. Att klicka in sig på en blogg där det förekommer obehagliga, stötande och allmänt äckliga saker då och då är ett aktivt val, till skillnad från att springa på en naken människa som, genom att spatsera runt hur som helst, mer eller mindre tvingar sig på de den möter. Vilket jag alltså inte är lika ok med.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Wittra skrev 2012-11-21 19:41:18 följande:
    Att påstå att bloggar, twitter och fb inte till viss del innebär offentlighet var nog det konstigaste jag hört hittills. Arbetsgivare, bland många andra, kan googla en och hitta en. Kul att ens arbetsgivare kanske ser att man postar blodiga bindor och "dricker" ur menskoppar........

     
    Det är offentligt, men det är en offentlighet som man väljer om man vill ta del av eller inte. Du MÅSTE inte vara medlem på twitter/facebook/instagram etc. Däremot MÅSTE du nog gå och handla ibland eller åka till läkaren då och då. Det är olika saker åtminstone för mig.

    --återkommer lite senare och fortsätter bemöta inlägg, upptagen en stund till...-
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Voluptuous Shalimar skrev 2012-11-21 19:42:31 följande:
    Men vad är det du inte förstår? Scrolla vidare är ju precis vad jag gör, det är ju inte som att jag inte kommer att kunna äta middag ikväll (ja, sen middag här). Det enda jag gjorde var ju att svara på den fråga du ställde i ts - borde jag ha låtit bli det? Jag blir inte provocerad, inser att bilden var menad att väcka uppseende och tycker att detta var ett barnsligt sätt att försöka få uppmärksamhet på. Förstår du vad jag menar, jag vet inte om jag orkar sitta och säga samma sak fler gånger nu.

    SJÄLVA BILDEN provocerade mig inte LD provocerar mig inte OCH jag tycker att hon ibland går för långt i sin vilja att väcka uppmärksamhet, det blir för påtagliga bloggprovokationer. Vilket bara känns mesigt.
    Jag tycker så här. Om du inte provoceras, oavsett om det är personen i fråga eller inlägget i fråga, eller kanske bilden som visas, då förstår jag inte varför du ens intresserar dig för ämnet. Varför vill du diskutera något som inte intresserar provocerar eller berör dig öht? Låter rätt knäppt om jag får ha en åsikt. Sen är det förstås upp till dig vad du gör med din tid.. Bara en reflektion.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
  • JessicaDeluxe79
    Voluptuous Shalimar skrev 2012-11-21 19:46:07 följande:
    Och sen har ingen suttit och skrikit på LD, själv svarade jag bara på frågan i ts. Lugnt och sakligt.
    Ja absolut, du har varit en av de sakligaste.
    jessicae.blogg.se -Du måste inte gilla mig men det underlättar
Svar på tråden Lady Dahmers mensbild bleknar i jämförelse :)