• Ajlil

    Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2012 - 2. Porträttbild

    Tessss skrev 2012-11-23 23:05:06 följande:
    Så märkligt att inte fler röstar denna gången?? Verkligen stor skillnad. Känns inte som om någon kommer att komma nära de poäng som gavs i förra omgången.

    Själv röstade jag ca fem minuter efter att tävlingen var publicerad (dvs så fort jag sett att den kommit upp!) Tyckte det var bättre kvalité på de svartvita bilderna, men här var ändå några som föll mig i smaken. Nr 8 fick min röst. Tyckte den var fint komponerad. Genomtänkt liksom  



    Tog orden ur min mun, röstade också på nr 8! Många av de andra bilderna tycker jag hör hemma i familjealbumen. Vilket inte betyder att det är fula bilder. Men jag gillar dem som sticker ut, här är ju mest barnbilder vilket jag personligen tycker är lite trist!
  • Ajlil
    pellepelle skrev 2012-11-23 23:39:05 följande:
    Det beror på att det står fel titel i rubriken och därmed också på länken på förstasidan. Folk fattar inte att det är en ny deltävling eftersom det står svartvit, de tror att de redan röstat. Jag har mailat Boothwalker och supporten om detta och Booth har sagt att hen mailat också om att de ska ändra. Men inget har hänt än!
    Aj då! Vad tråkigt! Ngt måste man väl kunna göra! 
  • Ajlil
    taquine skrev 2012-11-24 18:46:29 följande:
    Nu kommer jag säkert låta som värsta tråktanten men hur kul är det för utomstående att se massa privata bilder på ungar eller pojk/flickvän? Ibrist på annat får nr 18 min röst*gäsp*
    Då har du nog missuppfattat det hela! :)
     
  • Ajlil
    pellepelle skrev 2012-11-28 09:34:44 följande:
    Modellens utseende har ju inget med fotografiets kvalitete att göra. Man ska ju bedöma vad som är en bra bild, inte vad som är et bra motiv. Man får ju se hur fotografen lyckats med den modell hen använt!

    Två exempel från mitt arkiv:
    Nummer 1:
    Modell som inte är så fin (objektivt sett, visst mamma tycker fortfarande att han är fin och säkert en del andra också och han har säkert en fin personlighet och bla bvla bla...)

    Detta är fortfarande en bra bild. Exponeringen är bra, beskäringen liksaå. Jag har framhävt det bästa med honom (ögonoen) och använt ett kort skärpedjup för att minimera den störande bakgrunden. Jag har valt en bild där han inte ler med hela munnen eftersom hans tänder är förskräckliga. Halsduken och jeansjackan säger lite om hans personlighet, liksom kastmärket i pannan. I mina ögon ett bra porträtt på en mindre attraktiv människa som jag lyckats bli ganska söt.

     


    Bild två:
    En kvinna som egentligen är mycket vacker (ser man på andra bilder jag tagit från samma tillfälle). Detta är dock en usel bild. Den är underexponerad, bakgrunden är sjukt rörig och tar uppmärksamhet från modellen. Det finns ingen kontakt med henne, hon gör en ful grimas (döljer ett vackert leende) och bär uniform som bara avslöjar var hon jobbar, inget om henne som person. Här har jag lyckats få en vacker kvinna att bli ganska oattraktiv och dessutom har jag misslyckats med övriga bilden.

     


    Utan att tveka skulle jag säga att 9999 av 10 000 tycker att den övre bilden är en bättre bild och 9999 av 10 000 skulle tycka att kvinnan under är mer attraktiv rent utseendemässigt om de träffade båda två.

    Att säga som du är ju därför samma sak som att du skulle rösta på det vackraste landskapet i landskapstävlingen. Vilket ju också är fel- där ska man rösta på den bästa BILDEN av ett landskap.

    Alla har ju rätt att rösta såklart, men man bör nog fundera en extra gång innan man röstar på om det är bilden eller motivet man gillar!


Svar på tråden Kom in och rösta fram Årets FL-fotograf 2012 - 2. Porträttbild