Inlägg från: metbäcksfru |Visa alla inlägg
  • metbäcksfru

    Hur länge kommer jag känna samma effekt?

    Låter lite knasigt att "tycka om" själva ruset. Det låter i mina öron som en beroendetendens, även fast du säger att du tar Citodon för smärtornas skull och inte överdoserar.
    Ofta kan man bli tolerant mot en dosering och behöva höja den för att få tillbaka "ruskänslan" när det har gått en tid, men det behöver inte bli så för alla. Alla är olika (och tur är väl det).  Huvudsaken är ju att du får den smärtlindring du behöver med en normal dos, annars skulle du behöva byta till ett annat preparat.


    Hälsa gärna på i min blogg: metbacken.se
  • metbäcksfru
    Anonym (brafråga) skrev 2012-11-30 13:14:57 följande:
    Så alla som har smärtor och går på nått slags smärtstillande är missbrukare? Så varje person som får morfin och tycker det är en skön känsla är också missbrukare i dina ögon? 

    Jag har gått många gånger på panodil men inte gett samma smärtlindringseffekt. Kunde jag hålla mig till panodil så skulle jag lätt göra det.  Valen som jag har är att jag äter mina Citodon och som bonus får ett svag rus eller annars så äter jag panodil , får ingen som helst smärtlindring och slipper ses som en missbrukare? 

     
    Jag har ätit andra, mycket starkare, preparat i över 20 års tid på maxdos för mina knäskador, ledvärk och fibromyalgi - och JA, jag (och sjukvården) räknar mig som ett slags missbrukare eftersom jag är beroende av mina mediciner. Att missa en dos var nog för att få abstinenssymptom...

    Vi var i ett tidigt skede på det klara med att jag måste läggas in för avgiftning när det var dags att avsluta medicineringen, men tjurig som jag är så gjorde jag det på egen hand hemma nu i våras inför en planerad IVF o graviditet. Den där utsättningen är inget jag önskar ens den värsta ovän kan jag säga!!! 
    Nu när jag är gravid så äter jag endast Panodil (vilket är som en fis i världsrymden egentligen) men har fått starkt smärtstillande i samband med IVF'erna och då direkt fått tillbaka abstinsen trots engångsdoser. 
    Hälsa gärna på i min blogg: metbacken.se
  • metbäcksfru

    Jag är en tjurig norrlänning i grund o botten Solig, så det var envisheten som tog över. Jag körde nedtrappning av alla mina mediciner - ungefär som jag skulle ha fått gjort om jag blivit inlagd. Men det var ett helvete iaf...


    Hälsa gärna på i min blogg: metbacken.se
Svar på tråden Hur länge kommer jag känna samma effekt?