Forum Allmänna: Religion - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Svensk tjej förhållande med en muslimsk kille?

  Tis 4 dec 2012 17:22 Läst 46082 gånger Totalt 19 svar
  hejsan­pådejs­an
  Visa endast
  Tis 4 dec 2012 17:22 -1

  Hej! Jag är 16 år gammal, men snälla, fortsätt läs min fråga! 
  Jag har ett förhållande med en muslimsk kille som är 1 år yngre än mig, vi  går på samma skola och vi har ett bra förhållande. Han har gjort klart för mig hur hans religion fungerar, och att han egentligen inte får vara ihop med mig. Jag har accepterat det, men har ändå vissa frågor som jag väldigt gärna skulle vilja ha svar på.

  Vårat förhållande är '' hemligt'', mina föräldrar vet om honom, men hans föräldrar vet inte om mig. Vi kan inte gå hand i hand på stan med risk för att någon ska se oss, eller sitta bredvid varandra på bussen eller där det är mycket folk och många som kan se oss tillsammans. Allt detta gör vårat förhållande mer komplicerat än vad jag är van vid. Jag är kristen, men skulle inte kalla mig speciellt religiös. Jag är döpt, konfirmerad, firar jul och allt annat som man gör om man är kristen, men jag kan inte påstå att jag är speciellt troende utan gör det mer '' för att''. 

  Min fråga är vad som skulle kunna hända om hans föräldrar får reda på att han har ett förhållande med mig? Kan jag råka illa ut? Hade det varit annorlunda om jag hade varit muslim istället för kristen? Finns det något jag borde veta om? 
  Tacksam för svar!

   

 • Tis 4 dec 2012 17:33 #1

  Beror på hur troende dom är... Men oftast får killar göra mer än tjejer så jag tror inte att det kommer hända så mycket faktiskt :) Men hade din pojkvän varit en tjej och varit tillsammans med en svensk kille kan det inte sluta bra... Beror på hur troende de är :)

 • hejsan­pådejs­an
  Visa endast
  Tis 4 dec 2012 18:04 #2

  Tack för svar!
  Hans familj verkar ganska troende, de firar ramadan och eid vet jag iallafall, han äter inte griskött och han säger att han ber dagligen, men ändå så bryter han ju mot regeln att han inte får vara tilsammans med någon innan han gifter sig...?
  Kan jag ställa som krav på honom att han ska berätta till sina föräldrar? Han har sagt att det enda dom oroar sig för är att han ska strunta i skolan, men då jag själv måste lägga mycket tid på skolan eftersom jag går i 9an, och jag vet att han har det lätt i skolan, och han hans betyg har inte försämrats hittills och vi har varit ett par i 1 månad, ser jag inte detta som ett problem. 
  Jag tycker om honom väldigt mycket och vill inte riskera vårat förhållande, men samtidigt vill jag veta vad jag kan ställa som krav och inte! :) 

 • Tis 4 dec 2012 19:21 #3 +2

  Praktiserande muslim + svensk tjej, ser ingen annan utväg än att det kommer gå åt helvete. Tyvärr.

 • ummabd­illeh
  Visa endast
  Tis 4 dec 2012 19:31 #4 +2
  icy skrev 2012-12-04 19:21:00 följande:
  Praktiserande muslim + svensk tjej, ser ingen annan utväg än att det kommer gå åt helvete. Tyvärr.

  japp...
 • hejsan­pådejs­an
  Visa endast
  Tor 6 dec 2012 18:06 #5

  vad menar ni med praktiserande muslim? vad grundar ni era misstankar att det kommer gå åt helvete på? bara nyfiken :)

 • Tor 6 dec 2012 18:30 #6

  Med respekt for varandras olikheter kan man komma långt, med rätt person. Som alltid finns det ju inget generellt svar, det finns de som det fungerar utmärkt for, och det finns de som det blir ett rent helvete for - inkusive kidnappade barn. Nu är ni ju mycket unga, men googla och läs på om hans religion och kultur, och ta även i beaktande de horribla histtorier som faktist finns där hela familjer har stått bakom mycket. Lär känna hans familj med tiden, utan rosaskimrande glasogon, men också helst utan forutfattade meningar. Särskilt viktigt innan ni t ex (råkar) få barn i framtiden. Skulle du flytta till hans land en dag, kom ihåg att du efter att ha fått barn inte bara kan ta dem och flytta hem igen utan hans tillåtelse, utan då sitter du fast om du inte vill lämna barnen. Jag lever själv i ett lyckligt forhallande utomlands, men träffar på otroligt många hela tiden som inte vet nåntng om vad de ger sig in i innan de en dag sitter där och vill tillbaka 'hem' men det går inte. Man är aldrig for ung for att ta reda på hur saker fungerar, man lär sig ju iallafall nåt nytt.

 • hejsan­pådejs­an
  Visa endast
  Fre 7 dec 2012 22:56 #7

  Nu är vi ju som sagt bara 15 och 16 år gamla,och kommer varken få barn ihop eller flytta utomlands tillsammans. Det enda jag vill veta är vad som faktiskt stämmer och inte och vad som skulle kunna hända om hans föräldrar skulle få veta!

 • antite­istisk­skepti­ker
  Visa endast
  Tis 25 dec 2012 03:32 #8 -1 +2

  Hej!

  Det är en komplicerad situation, ja, och huruvida du bör satsa på relationen eller inte beror på hur troende killen är. Han är ung, och troligtvis indoktrinerad, och kanske inte riktigt förstår innebörden av att vara troende. Det finns många anledningar att hålla sig borta från muslimer, men dessa anledningar gäller ju bara om killen verkligen tror på religionen (tror han inte på religionen så är han inte muslim, oavsett vad han säger).

  Du bör veta att Islam är en religion som nedsätter kvinnors rättigheter; eftersom att din kille är muslim så spelar inte din tro någon roll, i hans och i religionens ögon är du fortfarande mindre värd, och har vissa plikter som kvinna.  Koranen 4:34:
  MÄNNEN SKALL ha ansvar för och omsorg om kvinnorna med [den styrka och] de andra företräden som Gud har gett dem, och i egenskap av [kvinnornas] försörjare. Rättfärdiga kvinnor förrättar ödmjukt sin andakt [inför Gud] och döljer [för andra] det som Gud har dolt. Om ni ser tecken på illvilja hos dem, förmana dem då och varna dem och [om detta inte hjälper] håll er borta från deras nattläger och [som sista utväg] tillrättavisa dem handgripligen. Om de sedan visar sig medgörliga, sök då inte sak med dem. Gud är upphöjd, stor [i försvaret av de svagare].

  Om kvinnan inte lyder mannen, så får mannen använda sig av tre tillvägagångssätt för att ändra kvinnans attityd. Först får han varna kvinnan, om det inte hjälper så får han bevägra henne sovplats, om det inte hjälper så får han slå henne.

  Dessutom så ser muslimer ned på icke-troende människor med hat, detta för att deras gud faktiskt har markerat dem. Är du icke-troende, så är du dömd till straff, enligt koranen.
  Koranen 3:56:
  Vad beträffar förnekarna av sanningen, skall Jag ge dem ett strängt straff i denna värld och i det kommande livet; och de kommer inte att finna någon hjälpare."

  Muslimer får inte heller bli vän eller umgås med icke-troende, enligt koranen:
  Koranen 3:28:
  DE TROENDE skall inte ta förnekare av sanningen snarare än sina trosbröder till bundsförvanter - den som gör så skär av banden till Gud - om inte ert syfte är att med detta [skydda er] mot ett hot. Men Gud uppmanar er att inte ta lätt på Hans varningar; Gud är målet för er färd.
  Versen ovan är antagligen en av de många anledningar som gör att hans föräldrar inte vill att han ska umgås med icke-troende, och om killen själv inte följer koranen, så kan man antingen anta att han inte är en muslim, eller att han inte har blivit tillräckligt indoktrinerad och inlärd om koranen.

  Islam är en yttrest omoralisk och hemsk religion - jag skulle aldrig kunna bli vän med någon som har en sådan vriden och uppriktigt sagt äcklig moral. Är du intresserad av de mer omoraliska verserna av koranen, så är det bara att fråga så kan jag hjälpa dig.

  Här är en bra sida för att slå upp verser ur koranen: quran.com/
  Det finns även svensk översättning.

  Sist men inte minst så vill jag bara nämna att du inte är kristen, oavsett dina föräldras religion, och oavsett om du är konfirmerad eller inte. Tror du inte på religionen, har du inte läst bibeln, förstår du inte religionen, så är du inte kristen. Kristendomen är också en djupt vriden och omoralisk religion, dock inte lika hemsk som Islam då Kristendomen frånsäger sig det första testamentet. Men det finns fortfarande osmakliga saker i bibeln.

  Lycka till!
 • Ekorre­123
  Visa endast
  Mån 7 jan 2013 10:21 #9
  antiteistiskskeptike r 

  De som han sa är icke sant absolut inte sant det här kan vara det du vill ta reda på  hejsanpådejsan

  Hej! nu kan du få svar på din fråga hejpådigsan:

  Jag är också tsm med en svensk tjej 

  du är ju i ett förhållande med en muslimsk kille det är ju så här min pappa är ledare för muslimska föreneingen i stockholm tror jag om han föräldrara som du är ihop med säger att allting är förbjudet och sånt då kommer det vara ett problem men om det är så här några saker är förbjudet (T ex) pussasoch sånt, dricka alkhol, gå på disco och sånt. men om det så här jag är muslim och kan muslimska religionen jätte bra vissa saker är förbjudet och vissa inte asså om hans föräldrar skulle få reda på det då är det så här om allt är typ förbjudet för de då komer det bli ett problem för han inte för dig men om det är så här som jag sa så kommer de säga att det är lugnt bara ni inte pussas fick du svar nu då?
 • Mån 7 jan 2013 10:26 #10
  hejsanpådejsan skrev 2012-12-04 17:22:27 följande:
  Hej! Jag är 16 år gammal, men snälla, fortsätt läs min fråga! 
  Jag har ett förhållande med en muslimsk kille som är 1 år yngre än mig, vi  går på samma skola och vi har ett bra förhållande. Han har gjort klart för mig hur hans religion fungerar, och att han egentligen inte får vara ihop med mig. Jag har accepterat det, men har ändå vissa frågor som jag väldigt gärna skulle vilja ha svar på.

  Vårat förhållande är '' hemligt'', mina föräldrar vet om honom, men hans föräldrar vet inte om mig. Vi kan inte gå hand i hand på stan med risk för att någon ska se oss, eller sitta bredvid varandra på bussen eller där det är mycket folk och många som kan se oss tillsammans. Allt detta gör vårat förhållande mer komplicerat än vad jag är van vid. Jag är kristen, men skulle inte kalla mig speciellt religiös. Jag är döpt, konfirmerad, firar jul och allt annat som man gör om man är kristen, men jag kan inte påstå att jag är speciellt troende utan gör det mer '' för att''. 

  Min fråga är vad som skulle kunna hända om hans föräldrar får reda på att han har ett förhållande med mig? Kan jag råka illa ut? Hade det varit annorlunda om jag hade varit muslim istället för kristen? Finns det något jag borde veta om? 
  Tacksam för svar!

   
  Det beror på var killen är ifrån. Inget fel på religionen utan självaste folket. 
 • Ekorre­123
  Visa endast
  Mån 7 jan 2013 14:18 #11
  Thashiznitov skrev 2013-01-07 10:26:09 följande:
  Det beror på var killen är ifrån. Inget fel på religionen utan självaste folket. 
  det har du rätt i men som du sa det deror på vilket land man kommer ifrån men islamska religionen säger att det är ingen fara att vara ihop med nån bara man inte pussas och sånt :D för att jag själv är ihop med nån :D
 • hejsan­pådejs­an
  Visa endast
  Fre 1 feb 2013 22:44 #12

  Oj, väldigt många olika svar... är tacksam för allt, men är inte intresserad av att höra åsikter andras åsikter om islam, för det bryr jag mig inte om, det är inte min religion utan hans. 

  Ekorre 123, hur fungerar ditt förhållande? Kan du visa dig öppet på stan med henne? 
  Är det båda dina föräldrar som är emot förhållande, eller bara den ena? Min kille har sagt att det är hans mamma som är emot det, och att hans pappa egentligen inte bryr sig så mycket, kan det stämma?

  Det här med att pussas då, det vet ju inte föräldrarna något om, det kan man ju göra '' i hemlighet'' eller vad man ska kalla det, det är ju inte så att föräldrarna står o tittar på och vet vad man gör?

  Blev ganska förvirrad av alla olika svar, men tack iallafall! 

 • Emelie­91
  Visa endast
  Mån 29 apr 2013 15:10 #13

  Jag firar snart 3 år med min muslimska pojkvän, jag själv är kristen. Jag är döpt, konfermerad, firar jul mm. Min pojkväns familj vet om mig och min familj vet om honom, och dom älskar mig för den jag är och min familj älskar honom för den han är, dom struntar i om vi har olika religioner, bara kärleken finns mellan oss. Min pojkväns familj firar radam mm. Så prata med din pojkvän och fråga hur religösa hans familj är. Det är nog skillnad mellan en muslimsk kille och en muslimsk tjej vad man får göra och vem man får vara tillsammans med. Hoppas det blir bra i slut ändan :)

 • Lör 10 jan 2015 00:34 #14 +1

  Stolpskott

 • Lör 25 jul 2015 22:43 #15 -1

  Jag tycker du ska lämna honnom direkt efter alla kristna i islam är otrogna det tycker jag


  Imad
 • Tor 14 jul 2016 21:26 #16

  Det gör mig illa när jag hör sånna saker,
  -först om han är riktigt muslim han skulla var rak från ibörjan och välja eller att gifta dig eller att gå på sin egen väg.
  -hans förledrar kan inte göra något ni är i sverige och han är en kille som är snart vuxen så egetligen det är  han som bestämmer vad han vill el hur han ska göra men att bara skilja på muslimer och säga att han våger inte hålla din han men snälla vi är i sverige det är ingen som ska följa er och spela en video och dela den på youtube att ni håller handerna.
  -men om han utnytjar det då det är någon annan sak, och här kommer din tur
  du måste vad rak mot honnom det spelar ingen roll om du är i kär med honom eller inte han måste välja eller att vara med dig som äkta förhållande el att lämna dig
  det här gäller dina känslor och ditt liv.
  - vist i islam det är förbjud att vara men en tjej kvinna utan att vara gift men killarna eller vi araber ljuger så mycket iblan tyvärr vissa killar de bara utnytjar tjejer och efter de är klart de bara skiljar på islam så de kan släppa tjejen/kvinnan
  och de kommer få deras straff specielt som de som skaffar barn för det är det som är mest förbjud man måste tar sina ansvar i livet och barnen har ingenting att göra mer det i livet.

  så tjejen, om han älskar dig han måste respektera dig och tar det ut till publik öven om hans förlerdrar vill inte det, det är du och han som väljer på slutet.
  men låt inte han skilja på islam, islam är ett jätte fint religious där kvinnor har rätter lika herrar låt inte något ljug på dig.

  lycka till och önskar dig bästa.

 • Tor 13 jul 2017 09:16 #17

  Jag har också en muslimsk kille och han har sin familj här, vi har träffas i 3år och han gifte sig med en muslimskt tjej föra året! Jag vet inte hur jag ska göra han säger till mig att han tycker lika mycket om mig och har känslorna kvar flera gånger när vi pratar om detta, jag har också känslorna kvar!

  Kärlek är svååååårt.... ??

  Ge mig TIPS

 • Tor 21 sep 2017 15:49 #18

  En av mina bästa vänner är ihop med en muslimsk kille och det verkar gå väldigt bra. Eller han är grymt snäll, som vilken bra snubbe som helst. Fast jag har fått lite intrycket att hans familj inte är helt okej med arrangemanget. Alltså det är ingen som varit våldsam eller hotfull eller så men de har heller inte välkomnat henne med öppna armar. 

 • Fre 29 dec 2017 01:52 #19

  Du är helt knapt i huvudet på grund av att du vill vara ihop med en afghansk kille

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll