• SaraD

    Skattereduktion - bolån

    Självklart måste du ha betalat minst 50 000 kr i skatt för att få föra ROT eller RUT avdrag, har du betalat 40 000 kr får du endast 40 000 kr i rotavdrag. Så du har förstått det helt rätt, staten kan väl inte ge oss betalt för att renovera heller?

    Tänk också på att allmänna pensionsavgift och kyrkoskatten inte kan dras av. Säg att du betalat 60 000 kr i skatt, varav 10 000 kr i kyrkoavgift och allmänna pensionsavgiften, då har du 50 000 kr att göra avdrag för.

    Din pappa kan inte göra rotavdrag för arbeten som sker i ert hem, då krav är att man bor i huset.

    Om ni alla tre står på lånet kommer ni att få räntereduktionen för er del av lånet, tror inte det går att flytta över det avdraget till din pappa, men är inte säker.

  • SaraD
    Anonym skrev 2012-12-11 22:46:23 följande:
    va pratar du om? rotavdraget har ingenting med skatten att göra, det handlar om man har haft hantverkare hemma så får man tillbaka halva ARBETSKOSTNADEN på rotavdraget, det har ingenting med hur mkt skatt man har betalat in.. så anlitar jag hantverkare för 50000kr så får jag tillbaka 25000kr i rotavdrag..
    Du har så fel. ROT-avdrag är som vilket annat avdrag som helst, tex avdrag för resor till och från arbetet. Ring Skatteverket eller gå in på deras hemsida så kanske du förstår bättre.
Svar på tråden Skattereduktion - bolån