• Tis 11 dec 2012 22:31
  25344 visningar
  4 svar
  4
  25344

  Tips på kalaslekar i gympasal tack

  Hej hej!

  Min äldsta pojke ska ha födelsedagskalas snart. Vi har hyrt en gymnastiksal. Många har inte kunnat komma så det blir inte mer än 5-6 barn totalt. Troligtvis bara fem. Vi tror ändå att de kan tycka att det är kul att vara i gymnastiksalen....mycket spring och roliga saker att klättra, hänga och hoppa på. 

  Någon som har tips på roliga saker att göra - lekar eller annat - för få barn i gymnastiksal ? Har en del lekar på lager, men vill gärna ha tips på sådant som era barn tyckt ha varit roligt.

Svar på tråden Tips på kalaslekar i gympasal tack
 • Ons 12 dec 2012 11:20
  #1

  Inte nudda golvet går väl alltid hem, eller en hinderbana av något slag :)

 • Tor 13 dec 2012 09:53
  #2

  Vi hade kalas i en gympasal och hade förberett några lekar... men barnen var så himla nöjda med att bara springa runt och testa alla grejer!
  Det vi gjorde vara att bygga en hinderbana och efter en stund styrde vi upp så att alal sprang runt den åt samma håll. Vi föräldrar som var med spred ut ochh och hjälpte till där det behövdes, vid ringarna, hopp från höga plinten osv... plus en på långa mattan och gjorde kullerbyttor.

  Efter en stund bröt iv för fruktpaus... satte dem allihop på en stor filt i mitten coh ställde fram ett fruktfat... och vatten! Massor med vatten fanns att dricka hela tiden, det är jobbigt att springa!
  Efter ytterligare en stunds lek tog vi paus igen och åt tårta... sen fri lek igen inna det var dags att hissa ner godispåsarna som vi hängt upp i taket! Två timmar gick fort och lätt... så planera inte för mycket! Men se till att ni är några fler vuxna, det behövs så att ingen gör sig illa...  

 • Tor 13 dec 2012 10:20
  #3

  Hinderbana tycker de är skitkul, likaså att typ svänga i lianer. När jag var gympaledare satte jag fram en bänk vid lianerna som barnen stod på. Sen en madrass lite längre bort att landa på och mellan låg jag och var "krokodil" och skulle fånga barnen som svingade sig över. Det tyckte de var skitkul.

  Binda fast ett hopprep i väggen och så en vuxen i andra änden som rör det fram och tillbaka så det ringlar sig och så ska barnen hoppa över och akta ormen. Också sjukt spännande när man är 5 år :)

  Annars funkar ju typ "brevbäraren" iaf om en vuxen jagar (tänker när det är så få barn).

  Det som aldrig funkar, iaf inte där mina barn varit med är 1-2-3 ost. Framförallt inte om ett barn är osten. Det slutar alltid med att ungar fuskar, gråter och är osams.

  Vi gömde också godispåsarna när vi hade kalas i gympahall så att barnen fick klättra runt och leta. Det var uppskattat.

  För lite större barn brukar ju dansstopp vara kul, det hade vi när dottern fyllde 8 men på lillebrors kalas (han fyllde då 4) lekte barnen bara fritt i gympahallen med allt vi dragit fram.

  Det som är riktigt viktigt är om man tar ner ringarna. Det tycker barnen är jättekul men de är satans hårda att få i huvudet och det är lätt hänt att en unge gungar iväg, släpper ringarna och springer till något annat och något annat barn får dem i huvudet.

 • Tor 13 dec 2012 12:05
  #4

  Tack för tips.

  Om ingen blir sjuk så blir det 6 barn i åldern 4-5 år (eller ja, lillebror är 3,5). Båda mina pojkar går på gymnastik så vi är rätt vana vid gymnastiksalar och precis som ni säger så brukar det liksom bara vara att öppna dörren och sedan springer de som tokiga....även innan redskap har plockats fram . Ringar är som sagt jättekul.....och svänger ordentligt när de släpper och är hårda. Ska komma ihåg det!

  Vi kommer att förbereda en del lekar som vi tror kan vara kul, som reserv i alla fall. Fiskdamm tänkte vi ha som paus och eventuellt leta chokladpengar i form av skattjakt eller "gömma nyckel". Jättebra att få lite lektips och inte minst på lekar som inte fungerar . Mycket att dricka ska vi komma ihåg.

  Tipsa på bara !

   

Svar på tråden Tips på kalaslekar i gympasal tack
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...