Inlägg från: Rabarbapuppa |Visa alla inlägg
  • Rabarbapuppa

    Mekarskryt!

    Ack nej, jag gör dig inte sällskap Pallas. Jag har inga tårar kvar nu och har spenderat kvällarna i en hel vecka nu i garaget. 

    Minns ni vad jag sa ovan, att det bara var "det sista kvar" och "uppstart".,.?

    Just det där med "uppstart", lördag morgon.... tjena. Han startade inte.
    Felsökning och tänka, Googla, tänka, Googla HELA lördagen (fick skicka iväg fru o barn för att de inte skulle se mig i min misär) och sen ladda batteriet under natten och ringa folk och fortsätta gnugga geniknölar halva söndagen, men så vid söndag lunch, pang, gick han igång igen efter lite åtgärder.

    Tvätt måndag kväll och så en liten roadtrip med familjen nu, och efter påsk blir det.... tadaa: Byte av baktorkarmekanism.

    Höres 

  • Rabarbapuppa
    Pallas skrev 2013-03-26 22:24:13 följande:
    Styrkekram! Hjärta Skål
    TACK!

    Han har gått fint hela roadtrippen och doften av bränd olja är borta, vilket torde indikera att ny vevhusvent och ny ventilkåpspackning var receptet.

     
  • Rabarbapuppa

    Jaha Pallas (och andra) - hur går det i garagen?

    Slutet förra veckan har jag brottats med att få loss torkarmekanismen bak. Den sitter fast-ärgad såklart.
    Det går inte att få ur axeln genom handtaget till bakluckan (på en BMW Touring går torkararmen genom komfortluckans (av glas) handtag, genom en aluminiumlagring) så jag har köpt nytt handtag och kommer att få såga upp det gamla handtaget och dess axelgenomföring med en Dremel för att få ur mekanismen och byta till min nya. Det får bli ett jobb för veckan.

    I lördags kväll (vaddå sitta inne o mysa med familjen?) plockade jag ned höger främre bromsok och bortsta rent allting och smorde lite efter en session med upphettad broms och misstänkt anliggande belägg.

    I morse var det besiktning, en tvåa på lysande airbaglampa som valde att börja spela oss spratt så sent om i helgen. SUCK.

    /puppa  

  • Rabarbapuppa

    Pallas,

    Det är ju min första BMW efter ett liv av BARA Volkswagen sedan 1988. (ja okej, nån Audi också)
    Så jag har inte varken en kunskapsbank eller en reservdelsbank uppbyggd än, tyvärr.

    BMW har nåt skit som kallas "sitsavkännarmatta" i passagerarsätet. Den innebär att den talar om för systemet om någon sitter där, först då kopplas passagerar-airbag in. Annars gör den inte det. Den har vållat BMW-ägare problem i alla år och är av dålig kvalité. Priset då, ja 4 och 2. Tackar.

    OM det är det som är fel med min bil vet jag inte, men någon med typ "Carsoft" och en PC skulle ju kunna läsa av detta såklart. Är inte jättesugen på en avsläsning a 800 kr hos BMW bara för att få veta ett fel.

    Det trista är att det inte behöver vara fel på airbagsystemet, utan kan vara fel på bara denna "matta". Har ingen lust att lägga ut 4200 bara för att chansa på att det är den.

    Ska kolla kontakten till denna sensor Topps. Japp.

    /Puppa
     

  • Rabarbapuppa
    Topps skrev 2013-04-23 16:43:11 följande:
    Vilken årsmodell är det på bmwn? är den hyfsat ny kan man kanske läsa av den hos något av besiktningsföretagen. för en 200kr
    Det är en e46'a, en 02'a tillverkad november 01'

    Nja, det är just ett av besiktningsföretagen (Opus) som gav mig tvåa på airbaglampa. Ombesiktning kostar 200:-
    De kollar inte "på djupet" vad felet är, vllken enhet som felar, de ger bara beskedet "SRS error, airbag/säkerhetssystem felsignal" - de har varken utrustning eller mandat att speca koderna. 

    /puppa

     
  • Rabarbapuppa
    Topps skrev 2013-04-24 23:45:20 följande:
    Du borde kunna göra en E-diagnos där för en 200ing och då kollar dom alla felkoder. Pma mig så kanske vi kan lösa något. Du bodde i sthlm va.
    Tack Topps! Jag kanske PM'ar dig framöver, men för tillfället verkar det lugnt.

    Sedan i måndags (då besiktningen var) har jag / vi använt bilen vid ett flertal tillfällen, i olika ärenden under veckan - inte en enda gång har lampan tänts igen. Inte i morse heller. Då åkte jag upp till Opus (bor bara 400 m därifrån) och gjorde en obokad ombesiktning. Besiktningsmannen var nöjd, och bilen är godkänd.
    Kan ha varit något kontaktproblem när vi flyttat stolen fram och åter.

    Ja jag bor i norra Sthlm. Vi hörs nog framöver!

    /Puppa

     
  • Rabarbapuppa

    Jag hejjar på dig Pallas, bra jobbat!

    Häromdagen hettade höger frambroms inkl fälgen upp igen. Ett svagt "chiing" "chiing" "chiing" kan höras i 25 km/h. Nåt belägg som ligger an.

    Det blev till att riva ned oket igen, och denna gång var jag lite nogrannare, och jag har faktiskt ingen förklaring till att jag inte var det första gången, trodde det skulle räcka med att rengöra lite bara. Nu tryckte jag ut bromskolven rejält och gjorde rent ordentligt under dess gummiskydd. Där fanns både grus och gammalt skräp, Efter detta gav jag kolven ytterst lite smörjfett under gummiskyddet, sen tryckte jag tillbaks kolven försiktigt med min största polygrip. Och så i med belägg och skruva ihop allt igen. Nu har jag gjort flera resor och ingen gång har bromsen kärvat. Det lilla ljudet verkar vara borta också.

    Då har jag samlat kraft och mod att gå vidare med reparationen av bakre torkare. Mekanismen har ärgat fast fullkomligt och jag får inte ur den ur rutan. Det blir Dremel och såga upp handtaget. (nytt handtag inköpt)
    Man får se upp så det inte sprätter gnistor på lack och ruta sen, får väl maskera duktigt. Och så vill man ju inte såga i rutan.....

    Forts. följer

    /Puppa 

  • Rabarbapuppa
    Noname00 skrev 2013-05-02 23:56:32 följande:
    Om airbaglampan tänds men släcks så är det mest troligt att det är sensormattan i passagerarstolen som är dålig eller glapp.
    Kan också vara släpringen i ratten men då brukar inte lampan släckas.
    Lite lustigt att den gör det i huvudtaget då det inte är självcheck på airbag utan den måste släckas med dator.
    Stämmer, jag ska ta en titt på kontaktdonen under passagerarstolen, eller så är det sensormattan som sagt.
    Tror inte det är släpringen. Då hade den larmat jämt eftersom det alltid finns någon i förarstolen som sitter och styr med ratten när motorn är igång så att säga. Det verkar som den kickar igång på när man har passagerare. Och varför den inte har tänts en enda gång när jag haft min dotter i barnstol i samma säte är bara en gåta.

    Håller med, lampan kan bara släckas via diagnosverktyg, men min släcker sig själv när den vill. Mycket mycket märkligt.

    /Puppa 
  • Rabarbapuppa
    Noname00 skrev 2013-05-03 23:17:08 följande:
    Antagligen för han hon och stol inte väger lika mycket.
    Ditt barn sitter väl inte bakåvänd med airbagen aktiv?
    Min dotter ska fylla fem. Hon sitter i en Recaro Monza, framåtvänd.
    Airbag på passagerarsida har BMW kopplat ur.

    Tror ändå det är som du säger, att hon är tillräckligt lätt för att inte ge samma tryck på mattan som när frugan sitter där.

    /Puppa 
Svar på tråden Mekarskryt!