Inlägg från: Ljushuvud |Visa alla inlägg
  • Ljushuvud

    Ny skolskjutning i USA,, men då säljs MER vapen?!?!

    Ursäkta min "sarkasm",, men jag blir så attans förtvilad!!


     


    Förmodligen är det många fler med mig som blir det, men ändå,, hur löser man konflikter?


     


    I USA anser otroligt många att ett personligt vapen är en av de viktigaste rättigheterna som finns, att kunna försvara sig mot någon som vill skada eller t.o.m. döda dig eller någon annan, t.ex. dina barn.


     


    MEN?!?! Det är omöjligt att avgöra om den som köper ett vapen har tänkt att använda det för att döda oskyldiga, eller för att hämnas, eller att det SKULLE kunna komma att användas som någon sorts utlopp för ett hämdbegär, eller att visa att man är missnöjd och frustrerad.


     


     


    Jag har alltid kännt att amerikaner är riktigt märkliga, de har inte den minsta koll! Det är pengar som styr och det är pengar som skapar deras samhälle. Allt från tobak till vapen.


     


    Är det bra att ha mycket vapen i samhället?!


     


    Vilken SUND människa som helst vet att varje vapen är en risk. Alltså V A R J E vapen är en risk!

    I USA finns det en grupp människor som betalar många många miljoner varje är för att säkerställa att de kan fortsätta att sälja FLER vapen, att de personligen kan tjäna MER pengar på vapen,,, är det bra?!?!


     


    Visst Sverige tillverkar vapen och säljer, men det är ett problem i sig och skall inte förväxlas med argument varken för eller emot att amerikaner anser att det är varje enskild amerikan's rättughet att äge att vapen...


     


    Dax att vakna! Det har varit dax i många år men jag tror tyvärr inte att det kommer att hända!


     


    När debatter blossar upp efter allvarliga händelser, så hänvisas det alltid till andra situationer,, det är allt från Columbine, till biograf-skjutningen och till Berivik,,, Det som glöms bort är att VARJE tillfälle är en situation som aldrig skulle få hända oavsett vad som hänt tidigare eller kommer att hända i framtiden.


     


    Hur svårt kan det vara att förstå!?


     


    Jag blir minst sagt bestört över det som nu inträffat i USA,, 27 döda, minst,, många barn.


     


    Vakna?! Argumenter emot?!


     


    USA kommer vana trogen att öka försäljningen av vapen!!!!

    Vad kan vi göra?

    Skall vi fortsätta att acceptera USA's sjuka resonemang?

    Hur kan Sverige agera för att faktiskt tala om för USA att det inte är acceptabelt med deras vapenlagar?!?!

    Jag är en del av sverige, är du det med? Vad skall vi göra?!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-14 19:46
    Med "sarkasm" så syftade jag inte på min förtvivlan,, utan på: USA sköter verkligen sitt samhälle på ett bra sätt!
  • Svar på tråden Ny skolskjutning i USA,, men då säljs MER vapen?!?!
  • Ljushuvud
    Tow2Mater skrev 2012-12-14 19:57:25 följande:
    Skjutningar händer i 99% av fallen i de lokaler som inte tillåter vapen. Hur förklarar du det? Hade personer (t ex lärare) haft tillåtelse att ha legala vapen där hade mördaren kanske kunnat stoppats mycket tidigare.

    Som sagt,, märkliga åsikter finns,, inte bara i USA... Om lärarna hade haft vapen, alltså en helt befängd ide! Så hade mördaren skaffat sig ett större vapen! Om lärarna hade vapen hade med största sannolikhet fler mördare varit lärare..
  • Ljushuvud

    Hur säkerställer man att de goda är de som håller i vapnet? Hur säkerställer man att de onda inte håller i ett vapen?

  • Ljushuvud

    Det är ett vanligt resonemang! Men man vet att många oskyldiga blir skjutna om det finns gott om vapen. Det var väl bara några dagar sedan en fyraårig sköt ihjäl sin lillasyster? Med sitt EGNA vapen!! Vapen dödar och det är en människa som håller i det! Här i Sverige är det relativt ovanligt att "svensson's" blir skjutna, mer vanligt att det är människor som på något sätt redan har en anknytning till kriminalitet. Bäst är ju att vapen är helt förbjudna. Och att myndigheterna har rätt metoder och mandat att se till att det är ett minimum av vapen ute i samhället

  • Ljushuvud
    Tow2Mater skrev 2013-05-09 17:50:12 följande:
    Exakt samma resonemnag kan användas om t ex bilar. Tycker du bilar ska forbjudas?

    Förstår inte liknelsen! Vapen och bilar? Skall man tillåta kärnvapen i vapenaffären?
  • Ljushuvud

    Så klart jag förstår vad du syftar på, tt just byta ut orden,, och att det skulle jämställas med en bil som kan innebära att människor dör och ett automatvapen. Men det är skillnad! Det finns många som blir misshandlade till döds,, händer och fötter är inte vapen i vilket fall! Inte heller bilar eller cigaretter! Vapen har ett syfte, att döda, eller i vilket fall ha möjligheten att döda. Det kan ju inte vara svårt att förstå?

  • Ljushuvud

    Kan inte låta bli att förundras,,, Vilken planet kommer ni från som INTE anser att skjutvapen är farliga och har ett fåtal specifika användningsområden, där det definitivt ingår att kunna döda! Där man hela tiden förbättrar för att öka effektiviteten?!

    Är det svårt att förstå att det är så?

    Eller att bilar, och köksknivar,, knytnävar och motorgräsklippare givetvis kan vara en avgörande och betydande del i att någon blir dödad, men att syftet och användningsområdet för dessa INTE innebär primärt att kunna döda? Det ingår inte heller en förbättring inom produkterna för att de skall bli bättre på att döda, snarare tvärt om!

    Knivar får annan form, bilar får bättre säkerhet för eventuella påkörningar av gående,,

    Nje, nu får ni allt bli lite mer nyanserade och realistiska!

    Att dödsskjutningar ökar,, antalet sålda vapen har ökat! Och det är på grund av bland annat "rädsla" och en fullständigt idiotisk inställning som oskyldiga ofta faller offer för dödskjutningar. "Jag skjuter först och frågar sedan! För jag vill inte vara den som blir skjuten av någon galining..."

    Wake up! Och kom med lite mer realistiska resonemang!

  • Ljushuvud

    Det är liksom inte jag som har problem,, eller jo det är jag som får problem,,

    För mig är det en otroligt märklig inställning att en pistol är precis som en bok... Jag kan förmodligen inte övertyga dig eller någon av dina "vänner" om den saken. *Inställningen är rätt typisk för någon som gillar vapen!

    Det är väldigt många vanliga, ofarliga, skötsamma, vänliga,,, människor som dödar andra med vapen! Misstag,, visst är det säkert så, men det sker och det sker på grund av vapen. Jag känner inte att det är något jag behöver försöka övertyga någon om!

    Du har en uppfattning om vapen, som säkert grundar sig på att du personligen gillar vapen! Du har säkert ett eget, eller vill säkert väldigt gärna ha ett. Ståendes i bokhyllan bara för att det är ofarligt,, inte alls för att du vill imponera på någon eller känna att du har makt,,,

    Nej, jag behöver inte övertyga dig! Och jag tror tyvärr att det skulle vara fruktlöst!

    Vapen är vapen!
    Bilar är bilar!
    Böcker är böcker!

    Människor dödar varandra, finns det vapen att tillgå så används det! Finns det inte vapen,, så är jag säker på att det är otroligt sällsynt att någon skulle gå till biblioteket för att låna en bok..

    Sorry,,

  • Ljushuvud

    Btw,, spännande nick du har.. Å andra sidan det har la ja också..

  • Ljushuvud

    Det du skriver,, känner att det är otroligt svårt att bemöta! Helt ärligt,, hur skall jag bemöta dina åsikter,, ungefär samma som att försöka övertyga Ulf Ekman om att gud inte finns! Han vill INTE! Han bryr sig inte och han har sedan länge hittat alla argument som han själv blir salig på... Eftersom han själv är övertygad så är det ju rätt, och är det rätt så finns det ingen anledning att tåla att bli ifrågasatt..

    Jag för gärna en dialog! Men det är svårt att föra en dialog med en person som är övertygad! (Nej, JAG är inte övertygad,  inte mer än de saker som är bevisbara. I en dödsskjutning ingår ett vapen! Det var en människa som höll i det... den som blev dödad var 2 år. Den som höll i vapnet var 4 år. Vapnet ägdes av 4åringen.

    DET är liksom obestridligt. Att försöka få mig eller någon att resonera med dig när du är övertygad om att en bok är en pistol,,, Svårt läge!

  • Ljushuvud

    okej,, då finns det en sak.

    Äntligen,,, förklara hur barn kan fatta beslut och förstå innebörden av att rikta ett skarpladdat vapen mot sin lillasyster och sedan trycka av?!

    Vet inte om DU är medveten om när människor anses vara tillräckligt utvecklade för att kunna förstå och fatta rationella beslut. Vet du? (Gissar att du inte håller med, men det är ändå fakta!)

  • Ljushuvud

    Okej, igen..

    Jag undrade inte om barn, eller bebisar skulle kunna avlossa ett vapen!!

    NÄR anses en människa vara tillräckligt "utvecklad" för att kunna fatta 100% rationella beslut? (Generellt alltså!)

  • Ljushuvud

    Människor, generellt anses vara kapabla att fatta rationella beslut, och förstå konsekvenserna kring 21! (Fakta!)

    Är man tillräckligt gammal att hantera ett vapen vid 4? Förmodligen är barnets föräldrar tillräckligt gamla,, men inte barnet! Och det var barnet som hanterade vapnet! Ett vapen som är tillverkat för att säljas till BARN!

    Visst,, en bok är en pistol!!

  • Ljushuvud

    Din fyraåring får förmodligen INTE hantera ett vapen! Däremot, om du nu har en fyraåring, så kanske du lär barnet hur man undviker att skära sig på en kniv... Om du lär din fyraåring att hantera en kniv som ett vapen, så tror ja nog att du skulle bli utredd och förhoppningsvis lagförd!

  • Ljushuvud

    Inte intressant! Helt orelevant! och saknar helt mening i debatten!

  • Ljushuvud

    Det finns ingen anledning för dig eller någon att lära sin fyraårig att bruka vapen! I Sverige har vi lagar som styr och om du lär din fyraåring... Du bryter mot lagen! Vilket iförlängningenleder till ökad kriminalitet i samhället, vilket leder till fler dödade med vapen...

Svar på tråden Ny skolskjutning i USA,, men då säljs MER vapen?!?!