Forum Familjehem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

  Sön 20 okt 2013 14:41 Läst 59746 gånger Totalt 235 svar
  Visar endast inlägg av Innuendo - Visa alla inlägg
 • Innuen­do
  Återställ
  Sön 20 okt 2013 14:41 #173
  EllisBell skrev 2013-07-01 06:42:56 följande:
  Anonym (på nära håll): Lilla? Så det skriks inte bara utan används härskarteknik också. Obalanserad much? Min poäng var att jag på fullt allvar tror/anser att det måste finnas någon mer anledning än "jobb" till varför en frisk pappa inte kan ta hand om en 1-åring. En av dessa anledningar kan troligtvis vara någon form av begåvningshandikapp.
  En mer vanlig anledning är att pappan helt enkelt inte "räknas" i sockärringarnas ögon. Han kan väl inte göra något, han är ju bara pappa. Vet fall där gifta par suttit på soc och fått försöka bevisa att de trots att mamman kan ha smärtor (som exempel) kan ta hand om sitt barn, barnet är ju i skola/dagis på dagarna och på kvällarna är pappa hemma med familjen (hämtar barnet på skola/dagis). Övertygar det kärringarna? Icke. De vänder sig enbart till mammorna, pappan finns inte - trots att han sitter där.

  Ni som tycker att man ska överge sitt barn för att det varit mer eller mindre kidnappat i flera år, jag antar att ni inte bryr er om era barn så värst mycket. Det är lätt att sitta och säga att man ska låta barnen vara kvar i fosterhemmet, men försök att verkligen göra det.

  En liten uppmaning till er vore ju att lämna bort era barn några år och sedan se om ni fortfarande tycker det är elakt och fel att vilja ha tillbaka det. Men det vore hemskt för era barn.

  Det är då själva f*n att det ska vara så svårt att fatta att man visst kan få sitt barn LVU:at utan särskilt starka skäl, och att det händer hela tiden. Ett par anonyma anmälningar bara så kan saken vara klar.

  Möjligheten att anmäla anonymt måste bort.
  De största pessimisterna finner man bland tidigare optimister
 • Innuen­do
  Återställ
  Sön 20 okt 2013 14:43 #174
  Anonym (jaa) skrev 2013-07-05 08:59:03 följande:
  Du kan råka ut för en granne som får en tagg i ögat till dig oavsett anledning och då beslutar sig för att socanmäla dig och dina barn.

  På mötet med soc stöter du på en nitisk socsekreterare som hittar massor av fel i din familj  - och ja, sen kan cirkusen vara igång om du har otur!

  Att hitta fel i en familj är inte svårt för soc! 

  Ett exempel som mitt soc sa i en utredning för många år sedan: (finns många bättre exempel, men kom inte på något annat just nu)

  Förskolan hade berättat att mitt barn är väldigt omtänksam och gärna hjälper de mindre barnen på med vantar och mössa när de ska gå ut. 

  Soc skriver i sin utredning: Det är tydligt att NN har fått tagit på sig för stort ansvar i sin hemmiljö som inte är ålders adekvat.

  Kommer inte ihåg ordvalet exakt, men något i den stilen.

  Sen lägger du till 20 liknande fel/om tolkningar och då kan dom lätt TA ditt barn sedan! 
  Sådant här är jättevanligt, att de vrider till saker så de ska se negativa ut. I utredningarna nämns enbart negativa saker, aldrig positiva. Man intervjuar folk som står nära familjen, men säger de något positivt kommer det inte med (eller förvrids).

  TS: Stort grattis! Hoppas ni får all hjälp er son kommer behöva nu. Lita inte på soc i det fallet, de har ju gjort sitt... Nu får ni plocka upp resterna...
  De största pessimisterna finner man bland tidigare optimister
 • Innuen­do
  Återställ
  Ons 8 jan 2014 20:09 #190
  mastress skrev 2014-01-07 13:59:25 följande:
  Står inte i skrifterna om hur man ska sköta ett barn, och inte heller om dom får gå i skolan eller inte, och skrifterna tillåter inte att slå barn. Även om man är kristen ska man följa landets lagar, och lagarna i skrifterna har inget med landets lagar att göra. Att påstå att skrifterna är orsaken till att ta barn till familjehem, är en dålig ursäkt, och att skrifterna är orsaken till att slå barn och förbjuda dem gå i skolan är också en dålig ursäkt, för skrifterna säger ingenting om det, den som tror skrifterna gör det, misstolkar skrifterna. Skrifterna misstolkas väldigt mycket och att dom är orsaken till allt som sker i vårt samhälle och ställer till problem. det stämmer inte, det är vi själva som ställer till problem i samhället inom familjer, skrifterna har inget med det att göra.
  Jag är själv kristen, och vill absolut inte misskreditera Bibeln, men det står ju faktiskt att en man ska aga sina barn. Kommer inte ihåg ordagrant vad det står eller var det står, men det är ju något om att det är kärleksfullt att aga ett barn. Och självklart står där inget om huruvida barnen ska gå i skolan, det fanns väl inga skolor när Bibeln skrevs.

  Men jag tror att de allra flesta kristna inte slår sina barn. Om ett lands lagar förbjuder aga måste kristna lyda landets lagar. Det är nog snarare icke religiösa som misshandlar barnen, fysiskt och/eller psykiskt.
  De största pessimisterna finner man bland tidigare optimister
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll