Inlägg från: AlexandraViberg |Visa alla inlägg
  • AlexandraViberg

    Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?

    Rak banan skrev 2012-12-28 23:05:15 följande:
    Hahahahaha

    Du, ta ditt ickeproblem med en barnlös.

    "Oh my, jag fick inte berätta själv om det "gudomliga" jag är med om just nu"
    Det var kanske lite onödigt? Som en som faktiskt kämpat för att få detta barn i min mage med operationer och mediciner osv så skulle jag faktiskt bli extra less om jag inte fick berätta för min 6 åring att hon ska få syskon när man faktiskt lyckats.

    Så kämpat eller inte så är det faktiskt något man vill berätta själv, fertilitetsproblem eller inte.

    Men det är min åsikt.

    Kanske misstolkade din text också, är ganska trött :P
    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg
    floppan2008 skrev 2012-12-28 23:24:36 följande:
    Jag tycker du överreagerar! Vill man inte att någon ska få veta säger man inte till någon. Sånt där kan bara slinka ur en och personligen förstår jag mig inte på detta hych hych när man är gravid. Ni skulle hållet det för er själva tills ni berättat för er dotter. Att inte bjuda kompisarna på nyår för en sån här sak tycker jag är helt makalöst. Hade nog valt att avbryta vänskapen. Så känsliga människor kränker man ju vad man än gör känns det som!
    Fast alla har vetat om vår graviditeten sen v.5 för att vi haft problem tidigare och ville ha stöd om något skulle gå fel denna gång med. Men ändå lyckades ALLA hålla tyst inför 6 åringen i 12 veckor!
    Vi berättade på julafton i v.17.

    Då ska tilläggas att mammas mans barn var hemma dagen innan jul och vi sov över där och ingen sa något om det.

    Så bara för att man berättar för någon betyder inte det att ALLA måste få veta. :)
    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg
    Anonym (S) skrev 2012-12-28 23:28:13 följande:
    Precis. För mig är det med väldigt viktigt att jag är den som får berätta för min dotter. Hon längtar såååååå efter ett syskon, och pratar om det varje dag.

    Jag vill att det ska vara speciellt för både henne och mig när vi berättar det... 
    Så resonerade vi med, tänkte vänta tills missfallsrisken var förbi i v.12-13 men vi väntade som sagt till v.17 för då kunde hon få veta på jul och oj vilken fantastisk upplevelse att få berätta detta för henne! Började nästan gråta själv av hur fantastiskt det kändes att se hennes reaktion :)

    Detta trots att jag kräkts varje dag i 16 veckor, jag fick vara lite vanligt sjuk bara men sen förklarade vi varför jag egentligen varit sjuk. Allt går bara man vill :)
    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg

    Tack det samma! Hoppas att dottern lyckas hållas borta från nyheten tills ni får berätta! :)

    msmalin: Jag skrev precis det i en annan tråd, att vissa tycker vi inte skulle berättat nu i v.17.. Men teoretiskt kan barnet dö dagen den föds eller dagen efter den delen men det är ju inget man kan utgå från. Man kan utgå ifrån att risken är BETYDLIGT mindre efter v.12 och jag skulle aldrig berätta för mitt barn innan den mest uppenbara risken är över.

    floppan2008: Nej de är inte mer komplicerade men jag känner iallafall att kan jag undvara mitt barn något som ändå är rätt svårt att förstå i slutänden och kanske ger lite ledsenhet, så gör jag det så gott det går. Men man kan inte skydda dom för alltid heller. Man får känna vad som är bäst för en själv :)


    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg
    Anonym (S) skrev 2012-12-28 23:40:34 följande:
    Åhh, längtar verkligen efter den dagen jag kan berätta för min dotter när jag läser det här! Det måste ha varit den bästa julklappen ditt barn kunde få! :)

    Hoppas du mår bättre nu efter 17 veckor, och att du slipper illamåendet...Blir kanske att du för börja känna rörelser i magen från bebisen istället? Lite roligare med det snurret :)
    Ja hon trodde oss inte först och sa "det tror jag ner jag ser det" Haha, så vi fick visa en ul bild från v.13 och sen föll polletten ner att det var på riktigt och hon pussar magen hela tiden och pratar med den osv. Helt fantastiskt :)

    Ja i v.16 började jag må bra igen, då försvann illamåendet och den dagliga hormonella huvudvärken! Och jag har börjat känna fladder där inne :)
    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg
    msmalin skrev 2012-12-28 23:44:37 följande:
    Alexandra jo jag förlorade min dotter i v38+5 så jag vet att man kan förlora när som helst tyvärr.
    Förstod att du visste det, det gör nog alla.
    Och beklagar väldigt mycket!
    Tyckte det var nog att förlora en tidig graviditet, så kan inte föreställa mig!
    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg

    Nä, man får väl känna av sina nära lite granna, jag vet att mina familjemedlemmar aldrig skulle storma förlossningen (jag var 17 och mina föräldrar, trots att jag var omyndig ringde fint och frågade innan om/när de fick komma) och aldrig berätta något som jag sagt som uppenbart är något som inte är officiellt. Men så är inte alla familjer/vänner.

    Så nästa gång får ni nog iallafall tänka en gång till innan ni berättar för någon alls eftersom det uppenbarligen inte gick bra denna gång.

    Sov gott! :)


    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg
    Anonym skrev 2012-12-29 01:22:17 följande:
    Alla ni som tycker TS överreagerar och att det inte är en så stor grej: Jag förstår inte hur ni tänker! TS och hennes man har ett barn som längtar efter att bli storasyskon, och för någon som är så liten så är det:

    1.Väldigt svårt att hålla en hemlighet = Berättar man för barnet så måste man vara beredd på att det blir officiellt.

    2.Inte det lättaste att förstå och handskas med om "bebisen i magen dog".

    Dessa två punkter är (trodde jag) dessutom helt självklara anledningar till att vännen i fråga inte ska berätta för sina barn. Det är en enorm skillnad på att berätta en hemlighet för sin vuxna sambo/fru/make och att berätta något för sina barn. Konsekvenstänkande och impulskontroll är inte utvecklat hos ett barn, och tyvärr inte heller hos TS vän. Helt idiotiskt gjort av vännen, hade jag varit TS hade jag varit rasande MEN alla gör misstag och självklart ska TS och hennes man förlåta honom. Men arg får man faktiskt bli.
    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg
    Anonym skrev 2012-12-29 01:26:54 följande:
    Nej, jag tycker inte det är att överreagera. Det vore en sak om ni gjorde det för att straffa vännen och hans familj, men om ni inte vill att ert barn ska veta om graviditeten så kan ni inte lita på hans fem-åring ska hålla tyst om det. Det är inte rättvist mot något av barnen att sätta dem i den situationen.
    Nä, barnet förtjänar enligt mig att få veta om syskon av sina föräldrar och femåringen kanske inte klarar av reaktionen barnet får när femåringen berättar för denne om bebisen i magen. Kan ju bli fel för båda.
    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg

    Fast de vill ju inte inte fira med dom för att straffa dom utan för att deras barn inte ska råka säga till dottern vilket jag anser kan bli en konstig situation för BÅDA barnen.

  • AlexandraViberg

    Jag har svårt att förstå hur folk inte kan förstå att det är BETYDLIGT större risk att något händer första 3 månaderna än efteråt. Första 3 månaderna pratar vi om en risk på dryga 20% vilket minskas och minskas ju längre man går. Är en jävla skillnad på en risk på 20% än på 3%.
    Betyder ju inte att de där 3% inte ska hända, har varit med om att något med 1% risk hänt så det är jag medveten om.

    Men 20% innebär att 1 av 5 personer får missfall innan 3 månader passerat, det är en uppenbart större risk som iallafall jag tycker är onödig att utsätta ett litet barn för.

    Jag är glad att vi inte berättade för dottern på en gång eftersom jag fick opereras i v.7. Att hantera min egen sorg var nog och TS barn är inte mycket mindre än mitt barn.

    Sen kan vad som helst hända när som helst, så man kan ju inte skydda barnen för all evighet. En bebis kan dö såväl dagen innan beräknad förlossning som dagen efter den föds. Men eftersom den procentuella risken är mindre för det, så är det inget iallafall jag tänker utgå ifrån ska hända.

    Så jag har full förståelse att hon inte vill berätta nu, oavsett hennes ordval i rubriken :P


    The greater the fight, the greater the victory! BF Juni 2013 | Dotter -07
  • AlexandraViberg

    Ja jag minns att jag vart irriterad när min dåvarande släppte av oss hemma (jag snittad tre dagar innan, mjölk som läckte igenom i bilen och bebisen) och åkte och hämtade sin lillasyster och mamma.. Vafan, hann knappt byta den mjölkiga tröja. Tyckte hela situationen var jobbig!

    Mamma och pappa kom till BB men frågade först, där har man ändå inte mycket att göra i tre dagar. Sambon var hemma så jag var glad över sällskap. Men just att jag knappt hann hem själv var jobbigt. Medan andra tycker helt tvärtom såklart. Det måste man få känna själv eftersom man förmodligen fortfarande har ont och känner sig ofräsch med avslag osv :P

Svar på tråden Känner mig så fruktansvärt kränkt!!! Överreagerar jag?