Inlägg från: Norali |Visa alla inlägg
  • Norali

    Sunni kontra Shia och suffism

    Shia handlar om Gud, Profeten Muhammad ( S ) och Profeten Muhammad ( S )s Heliga Hushåll. Samt Profeten Muhammad ( S )s efterträdare, Imam Ali (A). Som är utvald av Gud att vara efterträdare. Och det är bl.a vad man tror inom shiism. Att Gud väljer ut efterträdaren och inte människor.

    Shia "straffar" inte sig själva. Jag t.ex sörjer för Profeten Muhammad ( S ) familj. Ashura är den dagen då Profeten Muhammad ( S ) barnbarn, Imam Hussein (A) som är den tredje efterträdaren efter Profeten Muhammad ( S ), blev slaktad på en plats som heter Karbala där han var törstig omkring 3 dagar och det var Han och 71 andra (Alltså 72 personer) mot Yazid (som är som nutidens Isis/Daesh) som var ca 30,000 personer och dom slaktade dom 72 ( vars vissa även var från Profeten Muhammad (S)s familj.)

    Jag tror på 12 Efterträdare efter Profeten Muhammad ( S ). Vars den första är Imam Ali (A) och den tolfte är Imam Mahdi ( må Gud påskynda hans återkomst )

    Shia islam är sanna vägen, det man behöver göra är att läsa. Bara man läser och söker sanningen så ser man den klart och tydligt. Jag är själv ett vittne att det är så.

    Shia är väldigt spirituellt och det är helt allomfattande. Och ja, sunni och shia har vissa skillnader i regler.

Svar på tråden Sunni kontra Shia och suffism