• Glädje2012

    Stockholmare med bf i september 2013

    Hej! Jag är beräknad till 8 sept och är sjukskriven för illamående/kräkningar/trötthet den här och nästa vecka. På torsdag ska jag till MVC för inskrivning och är laddad med frågor trots att det här är min andra graviditet. Vi har en två-åring som blir tre i september. Mitt i allt illamående är jag så himla glad!

    Vi bor söder om stan och jag har sett att ngr av er har gjort/ska göra ultraljudsundersökning i Liljeholmen. Går ni på MVC där också?  

  • Glädje2012
    atsw skrev 2013-02-05 13:08:24 följande:


    Huua va jobbigt! Men kul att du kan glädjas ändå :) Jag har inte riktigt kommit dit.. :/
    Jag går inte på mvc i liljeholmen men funderar på att gå på privat ul/vul där. Ingen egentlig anledning varför just dom. Har du nån annan att rekommendera? Såg att de tar 600kr. Det är det ju värt men finns det billigare är det ju ett plus ;)

    Det känns som om jag knappt vet nått :) Med första barnet gick jag till Mama Mia på Söder och var väldigt nöjd men nu har vi flyttat så det passar mig inte riktigt. Funderar på att be min MVC att skicka remiss till Liljeholmen för KUB-testet. Tror att man ska kunna välja vilket ställe som helst och med remiss är det gratis. Jag är över 35 så jag blir erbjuden KUB.

        
  • Glädje2012
    Emma 212 skrev 2013-02-05 16:57:23 följande:
    Jag går på MVC i Liljeholmen! Fast inte på samma ställe som jag gjorde ultraljud, för det kan man inte. Rekommenderar dock ultraljudsbarnmorskorna, min var supergullig. Har bara varit på mvc en gång än så länge, på hälsosamtal, men vår barnmorska där gillade vi också direkt. Ska dit på inskrivning 18/2, alltså precis när jag kommit hem från Frankrike!

    Där jag alltså är nu. Trés bien. 
    Åh, så underbart det låter att vara i Frankrike!! Vi ska åka på en resa till Teneriffa om två veckor och då har jag bestämt att illamåendet ska vara borta :)

     Jag har bokat en tid på närmsta MVC och ska dit på torsdag, om jag inte känner mig nöjd tror jag det får bli Liljeholmen!
  • Glädje2012
    atsw skrev 2013-02-05 22:40:00 följande:


    Ja fast jag vill ha vanligt ul. Vi har valt att inte göra kub. Jag blev oxå erbjuden fast 29 år. I sthlm erbjuds alla tror jag.

    OK! Då har det ändrats sen jag fick första barnet. Vi kommer göra det för att vi har en del saker i våra resp familjer som gör att vi i så fall vill vara så förberedda som möjligt.

    Nu längtar jag bara efter att få se en bild på lill*n! Mår lite bättre i dag så jag passar på att njuta lite extra!  

      
  • Glädje2012

    I dag har jag varit och gjort ett ultraljud pga en knöl vid sidan av magen, väldigt nära höften. Jag ville så mycket att läkaren skulle passa på att spana in bebisen också men det är bara att vänta till KUB.

    Hur mår ni alla? Jag hade inskrivning på MVC i går och det känns så bra med alla små steg så att det blir
    mer och mer verkligt. Jag är väldigt nervös inför förlossningen pga min upplevelse vid min sons födelse men barnmorskan var otroligt gullig och hon försäkrade mig att innan det är dags för förlossning så ska jag ha fått den hjälp som behövs. Skönt att hon tog det på allvar och inte bara sa "det är jobbigt för alla" som jag har hört på annat håll.

    Illamåendet variera och i dag är det en bättre dag. Tröttheten är dock bedövande så jag ska ta och lägga mig och vila ngr timmar. Förstår inte hur jag skulle ha klarat av att jobba! Tur att min läkare direkt förstod mig. Det finns verkligen många underbara människor.

            

Svar på tråden Stockholmare med bf i september 2013