• Emma 212

    Stockholmare med bf i september 2013

    Jag hoppar in här om det är okej! Jag har precis gått in i v 6 och har beräknad bf 18 september. Jag är 30 och min sambo är 32 och det blir vårt första barn. Vi bor i närförort till Stockholm med katten Siri som däremot inte kommer att få några ungar, för i dag kastrerades hon, den lilla stackarn. Så nu vågar jag inte riktigt somna för jag vill hålla koll på henne...

  • Emma 212
    Katniss7 skrev 2013-01-16 11:36:51 följande:
    Hjälp vad jag är frusen!! Någon mer?
    Jag är också frusen. Är i och för sig alltid rätt frusen av mig, men på sistone har jag fått ha dubbla täcken på nätterna. 

    Det känns också som om jag har lite träningsvärk i magen typ, känner ni igen det? Märker det när jag reser mig eller spänner magmusklerna. 
  • Emma 212
    Katniss7 skrev 2013-01-18 18:24:19 följande:
    Ja visst kan man byta om bm inte känns bra!

    Nu är det visst färdigjobbat för min del. Mår för illa och har för ont av foglossningen, främst i svanskotan, för att kunna jobba.
    Det blir åtta långa månader... Lär bli mycket filmtittande känner jag på mig.

    Hur mår ni??
    Vad tråkigt att du mår så dåligt. Ska du vara sjukskriven hela tiden till förlossningen alltså? Finns det ingen chans att det vänder och blir bättre?

    Jag mår helt okej, men börjar känna ett vagt illamående. I dag har jag haft så mycket molvärk i livmoderstrakten att jag flera gånger varit säker på att mensen plötsligt ska komma. Det gör inte ont, men det KÄNNS. Känner ni igen det? Och så är jag trött och frusen. Annars vid gott mod!
  • Emma 212
    Sorkan skrev 2013-01-28 15:07:13 följande:
    Knack knack, får man komma in?

    Jag bor i villa i Enskede och väntar (tydligen) barn nummer 4 i september.
    Allt är lite upp och ner just nu, kan inte fatta att jag blivit gravid! Är 36 och tänkte nog att jag var rätt färdig med bebisprylen, trodde till och med att jag nästan var för gammal att ens bli gravid. 

    Idag har jag bokat ett privat ul i v8 på Ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen. Måste få se att det är någon där. Att den sitter rätt och har ett hjärta som slår....

    Jag känner mig stundtals AP-gravid och nästa känner jag inte något alls. Ganska likt mina tidigare graviditeter om jag ska tro gamla dagböcker som jag skrev då.

    Mitt bf är 29/9 och mitt första ul blir den 14/2 på Alla Hjärtansdag. Hoppas det för tur med sig.... Hjärta 
    Välkommen!

    Jag ska till Liljeholmen på fredag, då är jag i vecka 8. Läskigt men spännande!
  • Emma 212
    Sorkan skrev 2013-02-01 19:02:18 följande:
    Emma212: Hur gick det för dig idag? Hoppas ni fick se ert lilla frö!
    Ja, det fick vi! En blinkande liten böna, blinkningarna var visst hjärtslag. Allt såg jättefint ut, rätt längd och rätt placering i livmodern. "Här blir det barn!" sa barnmorskan. Jag blev så lättad att jag var tvungen att krama henne. :)
  • Emma 212

    Också coolt att hon hittade den direkt, hon gjorde på magen och inte vul fastän det är tidigt. Fantastiskt att det funkar!

  • Emma 212
    Glädje2012 skrev 2013-02-05 12:13:57 följande:
    Hej! Jag är beräknad till 8 sept och är sjukskriven för illamående/kräkningar/trötthet den här och nästa vecka. På torsdag ska jag till MVC för inskrivning och är laddad med frågor trots att det här är min andra graviditet. Vi har en två-åring som blir tre i september. Mitt i allt illamående är jag så himla glad!

    Vi bor söder om stan och jag har sett att ngr av er har gjort/ska göra ultraljudsundersökning i Liljeholmen. Går ni på MVC där också?  
    Jag går på MVC i Liljeholmen! Fast inte på samma ställe som jag gjorde ultraljud, för det kan man inte. Rekommenderar dock ultraljudsbarnmorskorna, min var supergullig. Har bara varit på mvc en gång än så länge, på hälsosamtal, men vår barnmorska där gillade vi också direkt. Ska dit på inskrivning 18/2, alltså precis när jag kommit hem från Frankrike!

    Där jag alltså är nu. Trés bien. 
  • Emma 212
    atsw skrev 2013-02-05 13:08:24 följande:


    Huua va jobbigt! Men kul att du kan glädjas ändå :) Jag har inte riktigt kommit dit.. :/
    Jag går inte på mvc i liljeholmen men funderar på att gå på privat ul/vul där. Ingen egentlig anledning varför just dom. Har du nån annan att rekommendera? Såg att de tar 600kr. Det är det ju värt men finns det billigare är det ju ett plus ;)
    Tror inte det finns billigare i Stockholm, men på de flesta mvc jag hört om kan du välja att göra ett ultraljud i samma vecka som du skulle ha gjort kub. Det skulle jag få göra om jag vill och mvc Liljeholmen är inte privat eller så. Om du inte får det tycker jag du ska byta till en mindre snål mvc. :)
  • Emma 212
    Sydney01 skrev 2013-02-05 18:24:43 följande:
    Förresten. Var bor ni allihopa? Glad

    Jag är "lite" hemlig ännu och nöjer mig med att skriva norr om huvudstaden. En bra bit dessutom. Tyst
    Jag bor i närheten av Liljeholmen, säger jag väl lite kryptiskt då. :)
  • Emma 212
    Pyret82 skrev 2013-02-25 13:09:00 följande:
    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m68941532.html
    Jag bor i söderort, så jag stannar här. :)

    Längesen jag skrev här, men nu är jag hemma från Frankriket igen, vilket är skönt. Mindre skönt är att mitt illamående vägrar ge med sig. Går in i vecka 12 på onsdag och hoppas att något magiskt då sker, så jag vaknar och mår alldeles utmärkt heeela dagen och kvällen.

    Hur är det med er andra?
  • Emma 212

    Jag har kunnat äta hela tiden, problemet är att det mesta inte smakar något. Fast jag får sug efter specifika saker och om jag får äta dem så mår jag bättre i kanske tio minuter. Sedan börjar det igen. I går kväll på jobbet var jag nära på att lägga mig under mitt skrivbord och djupandas, mådde så himla dåligt, men lyckades hålla mig sittande. Hoppas verkligen att mitt också går över snart...

  • Emma 212
    atsw skrev 2013-02-26 12:59:05 följande:
    Tänkte höra med just er stockholmare.
    När ska ni på andra mötet med bm?
    Jag va på inskrivning v10. Och då bokade vi in nästa tid v24-25.
    När jag läst lite så verkar det som att det är länge. .
    Jag var också på inskrivning vecka 10 och ska först till MVC:s läkare i v14, sen till BM igen v16. Läkaren beror dock på att jag haft upprepade uvi:er under typ hela mitt liv, så de ville hålla lite koll.
  • Emma 212
    snuffsan91 skrev 2013-02-27 10:23:34 följande:
    Hej alla!

    Jag hoppar in här :) Är i v.12 och mår super! Jag har varit otroligt trött sen jag blev gravid men de har släppt nu.
    BF är beräknat  15/9 och enligt pampers kalender blev fisen till på julafton :)
    Välkommen! Jag har bf 18/9, men min lilla ska ha blivit till på juldagen. Olika hur olika räknare räknar. :)

    I dag går jag in i vecka tolv och i alla mina appar och min bok står det att illamåendet brukar börja avta nu. Så håller tummarna för det!
  • Emma 212

    Hej!

    Längesen jag skrev här ser jag. Välkomna alla nya!

    Jag går till MVC i Liljeholmen och tycker hittills att det är toppen. Ska till min bm nu på onsdag, samma dag som vi går in i vecka 17, och är lovad att få lyssna på hjärtljud.

    Hoppas ni har en fin påsk! 

Svar på tråden Stockholmare med bf i september 2013