scrapparlotta skrev 2013-01-18 23:52:00 följande:
Sparar denna tråd....
Ang. keso och kasella....blandar ni det med nåt och äter. Eller hur äter ni det? Kasella, är inte det surt?
Keso äter jag som tillbehör till mat eller blandar med frukt. Keso med skivad banan eller ananas till exempel är hur gott som helst, smakar som en efterrätt.
Mitt bästa mellanmål är frukt. En apelsin eller banan till exempel, blir jag SÅ mycket mättare på en en smörgås eller nötter. Nötter är lite överskattat som mellanmål tycker jag, extremt kaloririkt (en "näve" nötter som det brukar talas om i sådana här sammanhang innehåller flera hundra kcal, motsvarande 4-5 apelsiner - vad blir man mättast på tror ni?) och jag blir iallafall inte lika tillfredsställd som efter en-två frukter. Efter "en näve" nötter är jag fortfarande lika hungrig, helt enkelt.
Kesella smakar som sur yoghurt. Jag är inte så förtjust i det, men det borde ju också funka att blanda med frukt. Om man inte är LCHF:are bör man nog välja en fettsnålare variant eftersom vanlig kesella har 10% fett.