• Tjohej

    Jämställdhet är en utopi

    Ja det är väl lika ojämställt som att många kvinnor som vill ha en relation inte kan hitta någon man på krogen eller internetforum för att grabbarna bara är där för att ligga. Buhu.

  • Tjohej
    CFly skrev 2013-01-28 14:32:40 följande:
    Det stämmer också till viss del. Finns många fall från krogen som blivit relationer lite senare. Sen finns det många kvinnor som också går ut för att bara ligga.

    Den största anledningen till varför man inte hittar någon på krogen lika lätt för relationer tror jag är för att det är mest ungt folk på krogen. Ungt folk är inte redo i samma utsträckning för hållbara relationer. Ungt folk vill mer ligga runt och som jag tycker de bör göra för att ha kul och det finns tid att stadga sig sen. 

    De äldre som är mer mogna för en relation och vill ha det, de går inte i samma utsträckning lika mycket på krogen. 

    Det är väl väldigt individuellt. Jag har prioriterat pojkvän framför ligg i hela mitt liv. Dock har man många gånger fått ta det näst bästa, dvs en tillfällig kontakt för att få någon form av närhet/sex. Det kan ju också vara ojämställt om man väljer att se det så, fast jag tycker att det handlar om att man tyvärr får anpassa sig efter det som erbjuds eller avstå.

    Det jag menade är att det är en bagatellfråga att diskutera. Folk är överlag lite missnöjda med sitt sexliv eller relationsstatus eller vad det nu kan vara, jag tycker inte det har något med jämställdhet att göra utan är nåt man får lösa så som man finner bäst.
  • Tjohej

    Tycker för övrigt det här är nåt man ofta får höra från killar, men jag har själv ingen erfarenhet att jag alltid får gå hem med exakt den kille jag har haft ögonen på en kväll. Ibland hände det, lika ofta inte. Allt handlar väl om hur mycket man är beredd att tumma på sin standard när det kommer till sexpartner och det bör väl gälla för killar med? Eller raggar ni bara på de snyggaste tjejerna och blir ledsna för att de inte vill ha er?

  • Tjohej
    CFly skrev 2013-01-28 14:59:51 följande:
    Det du beskriver här är exakt vad tjejerna har för problem i det hela. 

    Tjejer har svårare att få till det med den kille de själva önskar att få till det med.
    I och med att tjejerna oftare väntar på att bli uppraggade så har de bara ett visst urval att välja bland.

    Det är så här:

    Tjejer har lättare att få ligga. Så är det. Men de har svårare att få ligga med den kille som de själva önskar. Men vill de ligga så kan de.

    Killar har svårare att ligga. Men kan själva istället välja vem de försöker få till det med i och med att de kan välja vem de går fram till.

    Raggningsspelet från verkligheten.  

    Okej jag håller verkligen inte med. Jag har flirtat/raggat och blivit dissad/fått noll respons många gånger i mitt liv. Vad tyder det på? Jo att dessa killar inte varit intresserade och att jag som tjej inte alls alltid får vad jag vill ha, även om jag försöker. Om folk inte vågar ragga så är väl det ett helt annat problem? 

    Om alla människor som gnäller på att de inte får sex sänker sina standarder skulle det nog gå jättebra, men det är många förståeligt nog inte beredda att göra. Men då får man också räkna med att gå sexlös tills man hittar nån som vill med en som man också själv vill med. Bara för att jag har en ointressant full grabb efter mig en kväll på krogen så har jag ett sexuellt övertag? Tror inte det.
  • Tjohej
    CFly skrev 2013-01-28 14:57:41 följande:
    Individuellt sure. Men de flesta leker runt innan de stadgar sig. 

    Bra att du hittade en väg som du känner dig nöjd med. :) 

    Det är möjligt att de flesta gör det, men alla kanske inte gör det för att de tycker det är det bästa som finns utan för att det inte finns nåt alternativ. Och oavsett vad egentligen så har jag svårt att förstå varför bristande tillgång till sex för vissa män är ett jämställdhetsproblem. Som nån beskrev det ovan så var det en biologisk skillnad i sexdrift. Det är ungefär lika fruktsamt att klaga på det som att jag skulle gnälla på att jag en dag måste föda barn om jag vill ha biologiska sådana med andra ord. Tough shit!
  • Tjohej
    CFly skrev 2013-01-28 15:32:55 följande:
    Nä exakt. En tjej får inte alltid det HON vill ha. Men det ändrar inte det faktum att tjejer har betydligt lättare att få ett ligg. 

    Om man tar 10 män och 10 kvinnor och ingen skulle gå på det dem vill ha utan bara se hur fort man kan få ett ligg. Vilka tror du vinner? Det testet visar på vem som lättast kan få ligga.

    Nästa grej är huruvida du får den du exakt vill ha. Och nä det får inte alltid tjejer eller killar alla ggr. Men där kan killarna i alla fall välja vem de går fram till. 

    Bra, du är en av de tjejer som också går fram och tar initiativet. På så vis kan du förbättra dina odds avsevärt. Då kan du både välja av de som raggar på dig och välja att ragga aktivt på någon kille själv. Kanon!  

    Men det är väl helt ointressant att diskutera hur mycket man kan få ligga med nån man inte vill ligga med, haha!
  • Tjohej
    CFly skrev 2013-01-28 15:37:09 följande:
    Ja jag tror att TS menar att i och med att du ska föda barn om du en dag vill ha barn och männen inte kan. I och med att sådana biologiska faktum finns så går det inte att få en 100%ig jämställdhet. 

    Man kan nå till 99% men sen den sista procenten är saker som skiljer oss åt biologiskt och då tar det stopp. 

    Ja men..vafan. Det är ju inte så mycket att diskutera. Bättre att lägga krut på det som går att förändra!
  • Tjohej
    CFly skrev 2013-01-28 15:38:29 följande:
    Men då kanske vi kan genmanipulera fram den sista procenten jämställdhet. Vi genmanipulerar barnafödande män.. 

    Dom männen skulle garanterat inte få ligga! ;)
  • Tjohej
    CFly skrev 2013-01-28 15:40:30 följande:
    Det är här män o kvinnor skiljer sig åt. 

    Det är det jag skrev i tidigare post att kvinnor måste känna mer att hon verkligen VILL ligga och känna en tillräckligt stor attraktion till personen och inte bara utseendet eller en kropp innan hon ligger. Hon går hellre hem utan ligg om hon inte känner det. 

    Medans män kan sänka kraven mer och ligga bara för liggandets skull. Jag tror många kvinnor tror att män är lika kräsna på det sättet med tjejer. Men tro mig det är dem inte. 

    Jaha okej, det inlägget missade jag väl. Har dock aldrig förstått det där med att det är så viktigt att ligga bara för liggandets skull...alltså om man inte ens är attraherad? Låter lite osunt. Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att även om det finns vissa biologiska skillnader så tror jag också att många killar känner en stor press att dra hem en massa tjejer, speciellt när man är ung. Så det kan också vara en faktor till att siffrorna skiljer sig åt. Tjejerna är socialt pressade till att neka tillfälligt sex medan killarna kan vara pressade till att tacka ja till tillfälligt sex. DET är en intressantare fråga att diskutera i mina ögon.
  • Tjohej
    CFly skrev 2013-01-28 15:47:44 följande:
    Så kan det mycket väl vara. Jag har inte läst på bakgrunderna till detta. 

    Men en kille kan mycket väl ligga med någon bara för att tömma och inte vilja något mer med den tjejen.
    Förståeligt att du tycker det är osunt eftersom du inte är kille. Det gäller att vi inte utgår från oss själva när man diskuterar såna skillnader mellan kön. För om det är en skillnad ja då kan man ju inte helt förstå den då man inte tillhör det könet inte sant. 

    Jo det har du ju en poäng i, samtidigt som jag tror att vi generaliserar väldigt mycket just nu. Jag skulel inte påstå att tjejer alltid vill nåt mer med en kille de har sex med heller, även om de är väldigt attraherad av honom för en kväll. Men jag skulle absolut aldrig se en kille som nån slags levande dildo, bara nåt att sätta på för en kväll...alltså ärligt talat blir jag så himla äcklad av att höra sådan....."nån att tömma sig i" UHHH låt mig aldrig ha sex med en sådan man! Det handlar om människosyn och respekt enligt mig.
Svar på tråden Jämställdhet är en utopi