• fabbemam

    "Flytta isär" och adoptera som ensamstående?

    Usch vilken jobbig sits. Jag tror det blir svårt att ljuga sig igenom en utredning. Har ni kollat hur ERAN kommun och närliggande kommuner resonerar. Åldersgränsen är ju en REKOMENDATION ingen lag så det kanske är det någon närliggande som tycker att det är OK om du är yngre o det är ju  lättare att byta kommun än att ljuga i en utredning.

    6 år är nog en ganska bra kötid annars o om du uppfyller Kinas krav på ensamstående så är det ingen kötid alls om du vill adoptera ett barn som de söker föräldrar till. Organisationerna söker ju också föräldrar till barn från andra länder som man kan adoptera utan kötid även som ensamstående ibland.

  • fabbemam
    Anonym skrev 2013-02-01 05:17:55 följande:
    Satsa på IVF istället. Har du 6 års kötid finns det ingen anledning att adoptera ett brn med särskilda behov eller som de aktivt söker föräldrar till. De flesta vill ha ett friskt litet spädbarn. Fabbeman - Har läst det du har skrivit, varför är du så intresserad av att hela tiden "trycka på" eller övertala folk att adoptera barn som inte är friska. Har du aldrig tänkt på att det är en orsak till varför de aktivt letar föräldrar till dessa barn? Tror du att det är en anledning att den vanliga kön är längre? Jag skulle aldrig "ställa upp" på att ta hand om ett barn som inte var friskt. Det är skillnad om jag hade fött det själv. Dt finns något om heter fosterdiagnostik som har till syfte att upptäcka avvikelser. Är väldigt å som blir erbjudna detta om tackr nej.
    Ursäkta TS jag bara måste få bemöta detta inlägg trots att kritiken mot mig inte är vad tråden handlar om.

    Anonym, jag hade uppskattat om du inte gömt dig bakom en anonymitet, jag undrar faktiskt om du inte står för dina ord utan själv förstår vilka hemska meningar du skriver och bara vill väcka debatt...

    Hur vet du att de flesta som adopterar vill ha ett spädbarn utan särskilda behov, nedan nämnt SN vilket betyder Special needs? Vart har du hittat den statistiken? Skulle det kunna vara så att kön är längre för att få adoptera ett barn utan SN för att det finns betydligt färre "friska" små barn utan SN som behöver familj är barn som är äldre och/eller har SN? Att det är för att så många barn som inte adopteras inom deras födelseland för att de just blivit äldre innan de behöver ny familj eller för att de har SN som gör att det oftast går fortare att adoptera dessa barn. Att de aktivt söker föräldrar till vissa barn är just av den anledningen att de inte har fått familj i sitt födelseland.

    Vad menar du med raderna om fosterdiagnostik? Menar du att de biologiska mödrarna till barn med SN som nu behöver ny familj skulle ha gjort fosterdiagnostik med efterföljande abort? Eller vad menar du?

    Vad gäller att ta hand om ett barn som inte är friskt så hoppas jag för dina ev. barns skull att de ALDRIG blir varken sjuka eller får någon funktionsnedsättning. Om du har den synen känner jag mig inte ett dugg säker på att du vore en lämplig förälder även om du nu tycker att det skillnad om du fött det själv...

    Ser fram emot vidare diskussion utan anonymitet!
  • fabbemam
    Anonym (adoptera) skrev 2013-02-01 19:31:10 följande:

    Tycker inte att Fabbemam försökte övertala mig att adoptera ett barn som inte är friskt, hon upplyste bara att det finns en möjlighet att adoptera barn med särskilda behov, eftersom jag undrade över möjligeheten att adopetera som ensamstående. Naturligtvis ska man inte adoptera ett barn med särskilda behov utan att ha tänkt igenom det ordentligt, men i övrigt finns det väl inget negativt med det? Att se det som att "ställa upp" låter ju ganska illa måste jag säga...

    Hur som helst..vi ska ju göra ivf nu. Men hade min sambo varit yngre hade jag gärna gått direkt på adoption. Håller med pimpinellan om att hur man får ett barn och "vilket" barn man får är ganska oväsentligt när man varit barnlös länge...
    Lycka till TS jag hoppas verkligen att ni kommer att få ett barn genom IVF. Klokt av dig att kolla upp detta med adoption o sen besluta dig för vad som blir bäst för er!
Svar på tråden "Flytta isär" och adoptera som ensamstående?