Inlägg från: Anonym (adoptera) |Visa alla inlägg
  • Anonym (adoptera)

    "Flytta isär" och adoptera som ensamstående?

    Min sambo är för gammal för att adoptera och vi är dessutom inte gifta..

    Själv har jag en ganska bra kötid hos AC (6 år) tror jag. Skulle det då vara möjligt att "flytta isär" och att jag adopterar som ensamstående?

    Skulle kännas konstigt förstås...men jag tänker mig detta som ett sista alternativ om vi inte lyckas bli gravida (gör ivf nu).

    Någon som har erfarenhet av att göra så här?

    Dessutom undrar jag hur köerna är just nu för ensamstående.. Är 6 år en bra kötid?           

  • Svar på tråden "Flytta isär" och adoptera som ensamstående?
  • Anonym (adoptera)

    Min sambo är 44 i år.. Och innan vi är klara med ivf är han ju minst 45. Själv är jag 36. Sen kräver ju många länder att man ska varit gift några år, och vi är ju inte ens gifta än...suck.. Känns lite hopplöst.

  • Anonym (adoptera)

    Aha...ok! Det är i och för sig inga fel på mina ägg vad jag vet, och inte några större fel på min mans spermier. Problemet är bla att jag har endometrios och att inget verkar vilja stanna kvar i min livmoder.. så det hjälper nog inte med ÄD eller EA. Men tack ändå för tanken!

    Vi vill nog helst prova ivf, före adoption..nu har  vi precis startat upp med det. Får hoppas att det lyckas  Att adoptera som ensamstående var mer en "plan b"..   

  • Anonym (adoptera)

    Har gjort en operation för några år sedan, och har inga cystor nu, men endon kan ju ändå göra livmodern "ogästvänlig" uppenbarligen... Har aldrig blivit gravid på naturlig väg och nu ska vi göra ivf för första gången. Så jag har inte alls gett upp hoppet, men jag tänker alltid flera steg i förväg och vad vi ska göra om vi inte lyckats efter några försök.

    E-vitamin eller glandin har jag aldrig provat..det kanske är bra att ladda med det inför ivf-en! Ska genast googla på det.. Tack.

  • Anonym (adoptera)
    Anonym skrev 2013-02-01 05:17:55 följande:
    Satsa på IVF istället. Har du 6 års kötid finns det ingen anledning att adoptera ett brn med särskilda behov eller som de aktivt söker föräldrar till. De flesta vill ha ett friskt litet spädbarn. Fabbeman - Har läst det du har skrivit, varför är du så intresserad av att hela tiden "trycka på" eller övertala folk att adoptera barn som inte är friska. Har du aldrig tänkt på att det är en orsak till varför de aktivt letar föräldrar till dessa barn? Tror du att det är en anledning att den vanliga kön är längre? Jag skulle aldrig "ställa upp" på att ta hand om ett barn som inte var friskt. Det är skillnad om jag hade fött det själv. Dt finns något om heter fosterdiagnostik som har till syfte att upptäcka avvikelser. Är väldigt å som blir erbjudna detta om tackr nej.

    Tycker inte att Fabbemam försökte övertala mig att adoptera ett barn som inte är friskt, hon upplyste bara att det finns en möjlighet att adoptera barn med särskilda behov, eftersom jag undrade över möjligeheten att adopetera som ensamstående. Naturligtvis ska man inte adoptera ett barn med särskilda behov utan att ha tänkt igenom det ordentligt, men i övrigt finns det väl inget negativt med det? Att se det som att "ställa upp" låter ju ganska illa måste jag säga...

    Hur som helst..vi ska ju göra ivf nu. Men hade min sambo varit yngre hade jag gärna gått direkt på adoption. Håller med pimpinellan om att hur man får ett barn och "vilket" barn man får är ganska oväsentligt när man varit barnlös länge...
Svar på tråden "Flytta isär" och adoptera som ensamstående?