Inlägg från: Pimpinellan |Visa alla inlägg
  • Pimpinellan

    "Flytta isär" och adoptera som ensamstående?

    Finns ju ett alternativ till och det är ÄD eller EA. Långt enklare och billigare än adoption och gravid får du ju vara också. Om nu det genetiska inte spelar nån roll så är det ju ett alternativ menar jag.

  • Pimpinellan
    Anonym (adoptera) skrev 2013-01-30 20:41:38 följande:
    Hm..vad är ÄD och EA?

    Äggdonation och embryoadoption. Vid ÄD används en annan kvinnas ägg,men din mans spermier och sen gör man vanlig IVF och vid EA gör man antingen nya embryon av både donerade ägg och spermier och sätter in precis som vid IVF eller också gör man FET av redan existerande överblivna embryon. Man kan antingen matcha sitt eget utseende och längd och vikt och hårfärg eller ta vilka embryon som helst. I båda fallen blir du biologisk mamma,men bara vid ÄD blir din man genetisk förälder
  • Pimpinellan
    Anonym (adoptera) skrev 2013-01-30 20:54:04 följande:
    Aha...ok! Det är i och för sig inga fel på mina ägg vad jag vet, och inte några större fel på min mans spermier. Problemet är bla att jag har endometrios och att inget verkar vilja stanna kvar i min livmoder.. så det hjälper nog inte med ÄD eller EA. Men tack ändå för tanken!

    Vi vill nog helst prova ivf, före adoption..nu har  vi precis startat upp med det. Får hoppas att det lyckas  Att adoptera som ensamstående var mer en "plan b"..   
    Jag fick bort min endo. av op. och Synarela,men jag antar du testat både ock? Om läkarna inte trodde på dig skulle de ju inte fortsätta med IVF. Blir du gravid ö.h.t,men får m.f eller fäster det aldrig? Provat stärka slemhinnan med e-vitamin,Glandin eller nåt?

    Kan bara önska lycka till vilken väg det nu än blir till barn! Glad
  • Pimpinellan
    Anonym (adoptera) skrev 2013-01-30 21:04:46 följande:
    Har gjort en operation för några år sedan, och har inga cystor nu, men endon kan ju ändå göra livmodern "ogästvänlig" uppenbarligen... Har aldrig blivit gravid på naturlig väg och nu ska vi göra ivf för första gången. Så jag har inte alls gett upp hoppet, men jag tänker alltid flera steg i förväg och vad vi ska göra om vi inte lyckats efter några försök.

    E-vitamin eller glandin har jag aldrig provat..det kanske är bra att ladda med det inför ivf-en! Ska genast googla på det.. Tack.

    Ja,det är kruxigt det där med endo.,man "torkar" ju ut den innan med spray och ändå kan det ställa till det. E-vitamin och glandin eller Efamol är jättebra för slemhinnan,tar jag mot m.f och lite tunn slemhinna. Tänka framåt är bra och samtidigt måste man ta ett steg i taget så satsa allt på denna IVF:en först ni! Glad
  • Pimpinellan
    Anonym skrev 2013-02-01 05:17:55 följande:
    Satsa på IVF istället. Har du 6 års kötid finns det ingen anledning att adoptera ett brn med särskilda behov eller som de aktivt söker föräldrar till. De flesta vill ha ett friskt litet spädbarn. Fabbeman - Har läst det du har skrivit, varför är du så intresserad av att hela tiden "trycka på" eller övertala folk att adoptera barn som inte är friska. Har du aldrig tänkt på att det är en orsak till varför de aktivt letar föräldrar till dessa barn? Tror du att det är en anledning att den vanliga kön är längre? Jag skulle aldrig "ställa upp" på att ta hand om ett barn som inte var friskt. Det är skillnad om jag hade fött det själv. Dt finns något om heter fosterdiagnostik som har till syfte att upptäcka avvikelser. Är väldigt å som blir erbjudna detta om tackr nej.

    Jag är av helt motsatt åsikt! Om vi fått adoptera hade vi absolut kunnat tänkt oss ett mindre friskt barn,hade inte spelat nån roll alls. Inte åldern på barnet heller. Och fosterdiagnostik kommer inte i fråga ö.h.t vad gäller mig,jag tar det barn jag får och skulle aldrig göra abort av nåt som helst skäl! Så att "alla" som adopterar vill ha friska spädbarn stämmer inte-dessutom får man yttert sällan spädbarn ö.h.t!-och att "alla" vill göra fosterdignostik för att kunna göra abort för minsta lilla "fel" stämmer inte heller. Barn är lika värdefulla oavset ålder och "fel" och i vart fall hemma hos oss precis lika välkomna och efterlängtade.
  • Pimpinellan
    Anonym skrev 2013-02-01 18:16:55 följande:
    Jag valde att göra fosterdiagnostik förstföderska och 41 år, efter att lyckats på 3 IVF försöket. Dessförinnan fått missfall. Just p g à av min ålder och även av andra orsaker ville jag absolut ha fosterdiagnostik. Även om jag hade varit 30 år hade jag velat det om möjligt. Hade siffrorna inte varit bra hade jag tveklöst gått vidare med fostervattensprov och moderkaksprov. Syftet är att upptäcka avvikelser.

    För att göra abort ja!! Och vill man inte mörda sitt ofödda och EXTREMT efterlängtade barn så behöver man inte göra fosterdiagnostik när man ändå inte tänker ta bort det. Kom inte och påstå att fosterdiagnostik och speciellt fostervattensprov har som enda syfte att göra abort för så är det. Punkt! Jag tänker inte göra mer än UL så sent att de inte kan tjata sig till abort på mig och det av enda skälet att t.e.x se hur moderkakan ligger. Jag vill inte ha ett "perfekt" barn-ett barn som lever är perfekt i min värld efter så här många år och flera m.f!
Svar på tråden "Flytta isär" och adoptera som ensamstående?