Inlägg från: SnartMamma84 |Visa alla inlägg
  • SnartMamma84

    Vad är det "konstigaste" stavningen på vanliga namn du stött på?

    Min son stavas Anthon. Tyckte det var en snygg alternativ stavning till ett för mig annars väldigt tråkigt namn (Anton om någon mot förmodan missade det :). Dessutom låter det ju faktiskt som att det ska vara ett h där. Eller så har jag bara övertygat mig själv om det. ;)

  • SnartMamma84

    Vi har inte fått tillfälle att prova det än, han är inte så gammal ännu.. men det lär bli många förtydligaden. Gör inte mig nåt :) hoppas bara att han inte vill halshugga oss när han själv får ta över förtydligandet :)

  • SnartMamma84

    Kakmonstret: min erfarenhet av förtydliganden (jag har mycket av det då mitt efternamn är väldigt annorlunda pga ursprung) är att det inte är speciellt jobbigt. Snarare roligt att ha ett annorlunda namn. Nu fick min son pappans efternamn vilket däremot är typ det vanligaste i Sverige så vi tänkte som så att han nog kommer uppskatta att ha ett "eget" förnamn i alla fall, som ändå inte är helt flummigt. O skulle han mot all förmodan inte tycka så så kan han som sagt ta bort den extra bokstaven. Hade vi valt den vanliga stavningen hade han lika gärna kunnat tycka att det var tråkigt med två vanliga namn. Så är nog ingen större fara. :)

Svar på tråden Vad är det "konstigaste" stavningen på vanliga namn du stött på?