Inlägg från: Maria 79 |Visa alla inlägg
  • Maria 79

    Omskola sig till sjuksköterska och BM.Tacksam för hjälp kring många funderingar!

    Jag är sjuksköterska sedan 3,5 år tillbaka. Vill också bli BM men inte lyckats komma in på den vuben än då det är väääääldigt många sökande till BM och de som kommer in först är de som jobbat längst som ssk...
    5 ggr har jag sökt.

    Du kan jobba extra vissa perioder när du läser ssk programmet, men när det är praktik så går det inte i princip att jobba också. Vore jag du skulle jag välja att ta studielån under praktik-perioderna och försöka jobba annars under kurserna.

  • Maria 79
    Tror inte riktigt de stämmer, ja har en kompis som pluggar till bm, hon hade varit färdig ssk i 1,5 år när hon kom in. De går på hur många hägskolepoäng man har, de räcker inte med bara ssk-poängen utan oftast behöver man pluggat någon eller några kurser ytterligare. Sen behöver inte de kurserna ha med omvårdnad att göra. Min kompis hade läst 15 hp spanska o hade därför mer hp än de som bara läst till ssk o då kom hon in. Så de handlar om hp (precis som den med mest gymnasiepoäng kommer in på högskolan).

    Fast vissa skolor, tex KI går enbart på arbetslivserfarenheten som ssk. Uppsala och Mdh däremot tex kollar på högskolepoäng utöver ssk-programmet.
    Har bara 15 hp utöver...
    Har jobbat i 3½ år, så hoppas på att komma in till hösten..
  • Maria 79
    fialott80 skrev 2013-02-10 08:44:17 följande:

    Omskolade du dig? Tror du det skulle gå att få ihop studier och extrajobb under veckorna och även ha tid för familj? Hur snart började du m praktik under utbildningen?

    Nej jag omskolade mig inte. Men under utbildningen var det väldigt varierat, vissa kurser gick det att jobba mer under medans under andra var det hårdare tempo, ex medicinkurserna, samt under praktikperioderna då det inte gick att jobba extra öht.
    Vi hade praktik  10 veckor under termin 2, 15 veckor under termin 4, 15 veckor under termin 6.
    Termin 1, 3, 5 hade vi ingen praktik.
  • Maria 79
    fialott80 skrev 2013-02-10 08:50:53 följande:

    En fråga till :) Hur fungerade det m praktiken, vart förläggs den? När har man praktik under utb? Mer i slutet?

    Gå in på respektive lärosätes hemsida och läs kursinfon om ssk-programmet hos dem.
    Oftast förläggs praktiken inom det län högskolan ligger.
Svar på tråden Omskola sig till sjuksköterska och BM.Tacksam för hjälp kring många funderingar!