Inlägg från: Candy89 |Visa alla inlägg
  • Candy89

    Omskola sig till sjuksköterska och BM.Tacksam för hjälp kring många funderingar!

    Sjuksköterskeprogrammet finns på distans Läste själv distans via Luleå Tekniska Universitet och vid distans så går det att arbeta en hel del extra, beroende på hur mycket man själv orkar. Tror inte det finns någon speciell intagningsgrupp för arbetslivserfarenhet, men är dock osäker på det. Vart du har läst, samt distans eller inte spelar INTE någon som helst roll när man säker jobb som nyfärdig. Enda som spelar roll är att man har sina 180hp och sitt sjuksköterske legitimation.

  • Candy89

    För att komma in på BM eller annan vub behöver man hp utöver de 180hp man redan har samt arbetslivserfarenhet som sjuksköterska. Ju mer arbetslivserfarenhet man har som sjuksköterska och ju mera hp utöver man har ju högre chans är det att man kommer in. Och så ska man ha lite tur med

  • Candy89

    Om hon vill bli BM så måste ts läsa till sjuksköterska först och inte socionom eller psykolog.

  • Candy89

    Där jag läste på LTU så var vissa föreläsningar som var inspelade och dessa kunde man se när det passade. Andra var direktsända under vissa tider. Seminerar över internet var alltid direktsända och sedan hade vi några seminarier och praktiska övningar under campusveckorna. Tentorna gjorde man på hemorten, då på något typ av lärcenter. Praktikerna gör spå hemorten. På LTU har man praktik i termin 2, 3 veckor på vårdcentral, termin 4, tre perioder på 5 veckor inom psykiatri, kirurgi eller medicin och vårdcentral/hemsjukvård eller boende. Och sedan i termin 6 har man 10 veckor inom kirurgi eller medicin, beroende på vad man hade i termin fyra. Är även fältstudier på 2-3 dagar i termin 1, termin 3 och termin 5 (enbart 1 dag med intervjuer), där termin 1 och 3 är på sin basplacering, dvs en avdelning under alla fältstudierna. .

Svar på tråden Omskola sig till sjuksköterska och BM.Tacksam för hjälp kring många funderingar!