• JA77

    Omskola sig till sjuksköterska och BM.Tacksam för hjälp kring många funderingar!

    Linaaa87 skrev 2013-02-09 23:30:11 följande:

    Tror inte riktigt de stämmer, ja har en kompis som pluggar till bm, hon hade varit färdig ssk i 1,5 år när hon kom in. De går på hur många hägskolepoäng man har, de räcker inte med bara ssk-poängen utan oftast behöver man pluggat någon eller några kurser ytterligare. Sen behöver inte de kurserna ha med omvårdnad att göra. Min kompis hade läst 15 hp spanska o hade därför mer hp än de som bara läst till ssk o då kom hon in. Så de handlar om hp (precis som den med mest gymnasiepoäng kommer in på högskolan).

    Olika högskolor har olika krav. Vissa går på högskolepoäng, andra på arbetslivserfarenhet.

    TS, klart du ska skola om dig! När jag läste till ssk var det flera som var 45-50! Tänk däremot på att det är bra att jobba som ssk några år för att få klinisk erfarenhet och vara trygg i sin ssk-roll. Räkna alltså mer att vägen är längre än de faktiska år det tar att läsa. Och du kanske hittar något annat att jobba med som ssk! :)  
  • JA77
    Sykepleie skrev 2013-02-20 18:12:00 följande:
    Nope, ett år som ssk är inget krav för någon spec.vub däremot är det meriterande.

    Jo, vissa högskolor har det kravet.
  • JA77
    kevlarsjäl1 skrev 2014-02-13 13:06:09 följande:
    Hej! Jag är 35 år, och på väg att göra en liknande resa. Jag ska börja plugga till sska i höst, efter 10 år i it-branschen (3-årig högskoleutbildning). Jag tänkte läsa till sska efter gymnasiet men kom på andra tankar, dock har tankarna alltid funnits där och nu har jag bestämt mig! Tidigare har det varit bm som var målet, det lockar fortfarande men vill hålla det öppet och se vad jag känner under utbildningens gång. Jag har två barn, 9 mån och 3,5 år, så min största oro är hur det ska gå att plugga och få ihop familjelivet (säkert inga problem, men en omställning för hela familjen), och sen är det ju ekonomin... Jag tog bara CSN i två år då där har jag kvar men inkomsten blir ju klart lidande, nya lån på det och sen förmodligen lägre lön än idag. Känner dock att det är värt det om jag får jobba med det jag verkligen vill. Vet inte vad jag ville med det här inlägget mer än att det finns fler som du :) Vore kul att följas åt!
    Du hade tänkt söka ssk i höst? Eller vet du att du redan är antagen?
  • JA77
    kevlarsjäl1 skrev 2014-02-13 16:13:53 följande:
    JA77: jag är antagen. Sökte in förra hösten men blev gravid och fick skjuta upp studiestarten.
    Skönt att veta lite om framtiden iaf! 
Svar på tråden Omskola sig till sjuksköterska och BM.Tacksam för hjälp kring många funderingar!