Inlägg från: Chetti |Visa alla inlägg
  • Chetti

    Omskola sig till sjuksköterska och BM.Tacksam för hjälp kring många funderingar!

    Jag känner igen mig i tankarna. Jag valde att efter 13,5 år som brevbärare söka in till sjuksköterskeprogrammet. Nu läser jag min andra termin på Ersta.Vi har praktik termin 2-6, minst 5 ggr i taget. Jag vill också bli barnmorska. Jag är 34år och har tre barn 10, 8 och en snart 2-åring. Jag var orolig för att kombinera familjeliv med studier och ekonomin.

    Jag hinner i princip inte jobba extra, har gjort det någon dag. Hade jag jobbat extra på helgen hade det varit enklare men samtidigt vill jag ju vara med min familj. Så jag tar ut så mycket lån jag bara kan, min man arbetar och så får vi försöka leva lite snålare. Men det är vårt den ekonomiska uppoffringen

    Vabba gör min man då det är något obligatorskt, det gäller att ens partnern är med på tåget vad gäller sämre ekonomi och att behöva vabba en hel del.

    Jag tycker åldern är det minsta problemet. Vi får jobba till 67år så vi har en del år kvar efter avslutad utbildning =)

    Jag tänker söka till alla barnmorskeutbildningarna i Sverige, jag har studerat på högskola/universitet förut så det var glädjande att läsa att det kan vara en merit =) Jag är beredd att pendla/sova borta de åren bara för att uppfylla min dröm. Praktiken kommer jag troligen göra I sthlm.

    Kör på! Livet är för kort för att fundera! Är man tillräckligt motiverad så klarar man det mesta


    blääääääääääää
  • Chetti
    kevlarsjäl1 skrev 2014-02-17 12:30:03 följande:

    Chetti: Inspirerande läsning! Kul att höra att det funkar bra. Jag tror också att det handlar om inställning. Åh jag vill börja plugga nuuuuu!


    Ja, det är hur kul som helst. Och att plugga med barn funkar bättre än jag trodde. Jag satsar på att plugga 8-15 och kvällar, och ibland söndagar.

    Leva snålt i tre år är det värt, csn lån är oxå värt att ta och det går ju att betala av med sin lön senare. Garanterat jobb och det finns så mycket man kan göra!

    Förstår att du vill börja direkt!
  • Chetti
    fialott80 skrev 2015-02-24 16:37:26 följande:

    Hej! Hur har det gått för er? Jag pluggade knappt en termin och testade på distans under min andra FL. Så kul det var! Nu har jag fått det bekräftat gäller att lösa det ekonomiska bara...Arbetar m HR idag vet inte om det är så enkelt att finna extrajobb på timma el i omf ex 60% under studierna. Det knepiga är väl praktiken där man ska kunna vara borta 5-6v. Någon som har idé kring hur det kan lösa sig?


    Hejhej!

    Det rullar på, går i termin 4 nu och det känns fortfarande väldigt roligt om inte roligare. Just nu är jag ute i VFU på Södersjukhuset. Roligt att få testa sina kunskaper o försöka vara mer och mer självständig.
    Extrajobb åt studenter brukar finnas lite här och var speciellt här i Sthlmstrakten. Själv jobbar jag inte extra för jag känner att jag varken har ork eller tid med tre barn och heltidsstudier.

    Så du går på en skola nu? Vilken och i vilken termin?
    blääääääääääää
Svar på tråden Omskola sig till sjuksköterska och BM.Tacksam för hjälp kring många funderingar!