Inlägg från: LaFontaine |Visa alla inlägg
  • LaFontaine

    Varför smälter halloumin?

    Ja, som rubriken säger, varför smälte min halloumi nu? Jag har stekt halloumi många gånger med gott resultat men nu valde den plötsligt att smälta som vilken ost som helst. Vad hände?

  • Svar på tråden Varför smälter halloumin?
  • LaFontaine

    Jag undrar om inte min panna blivit lite skev i botten och värmer ojämnt. Kanske därför den i så fall blivit sval här och där. Nåväl, gott var det i alla fall!

  • LaFontaine
    Vinterankan skrev 2013-02-13 04:41:16 följande:
    Jag tror det beror på själva osten. Har köpt två bitar halloumi som smält (äter halloumi nästan varje vecka så det är väldigt liten andel) och då har de smält varje gång jag skivat från den biten. Och eftersom att jag inte har behandlat den osten på annat sätt en annars så måste ju felet ligga hos tillverkaren och inte hos mig.
    Nej, jag gjorde precis som vanligt. Skillnaden är att jag i vanliga fall köper Icas eller Fontanas halloumi. Den här gången var båda slut varför jag istället köpte Zeta. Nåväl, det gick att äta i alla fall.
  • LaFontaine
    Fia 28 skrev 2013-02-13 16:01:44 följande:
    Det tror jag också. De gånger den har smält så har halloumin kännts vattnigare.
    Den här kändes fetare än vanligt också, det kanske har med saken att göra. 
Svar på tråden Varför smälter halloumin?