Varför smälter halloumin?
Ja, som rubriken säger, varför smälte min halloumi nu? Jag har stekt halloumi många gånger med gott resultat men nu valde den plötsligt att smälta som vilken ost som helst. Vad hände?
Ja, som rubriken säger, varför smälte min halloumi nu? Jag har stekt halloumi många gånger med gott resultat men nu valde den plötsligt att smälta som vilken ost som helst. Vad hände?
För varm panna ?
För sval panna tror jag.
Vi har låg värme o grillpanna då funkar det kanon
För sval
Testa högre värme, då får den stekyta innan den hinner smälta.
Mitt inlägg försvinner. Jag steker alltid på högsta värmen. Det ska fräsa när du lägger hallomin i oljan.
Jag undrar om inte min panna blivit lite skev i botten och värmer ojämnt. Kanske därför den i så fall blivit sval här och där. Nåväl, gott var det i alla fall!
Jag tror det beror på själva osten. Har köpt två bitar halloumi som smält (äter halloumi nästan varje vecka så det är väldigt liten andel) och då har de smält varje gång jag skivat från den biten. Och eftersom att jag inte har behandlat den osten på annat sätt en annars så måste ju felet ligga hos tillverkaren och inte hos mig.
Sådär gör det även för mej, men endast med halloumi av ett visst märke. Pannan är absolut inte för sval.
Fast jag köper alltid av samma märke och det har hänt två gånger av typ 200 bitar med det märket (fontana). Tror alltså inte att det har med märket att göra utan att just den omgången ost blev så.
Jag har precis stekt haloumi från Zeta och den smälte! Det är något med osten inte med värmen. jag har skrivit till zeta för att fråga...
Äter Halloumi många gånger i veckan och kommit till slutsatsen att Zetas Halloumi smakar absolut bäst, dock är den dyrast. Den är som bäst när den är riktigt mjuk. Den ska stekas längre på svag värme, då blir den inte hård ????
Jag tror nu att det är gammal halloumi som smälter. Köpte en halloumibit och åt en del som var som vanligt och sedan glömde jag bort den och när jag åt resten så smälte den i tillagningen. Så de andra två bitarna jag köpt som smält har säkert varit gamla redan i förpackningen.
Börja med hög värme och sänk sedan något när halloumin fått en fin stekyta.