Inlägg från: Vinterankan |Visa alla inlägg
  • Vinterankan

    Varför smälter halloumin?

    Jag tror det beror på själva osten. Har köpt två bitar halloumi som smält (äter halloumi nästan varje vecka så det är väldigt liten andel) och då har de smält varje gång jag skivat från den biten. Och eftersom att jag inte har behandlat den osten på annat sätt en annars så måste ju felet ligga hos tillverkaren och inte hos mig.

  • Vinterankan

    Fast jag köper alltid av samma märke och det har hänt två gånger av typ 200 bitar med det märket (fontana). Tror alltså inte att det har med märket att göra utan att just den omgången ost blev så.

  • Vinterankan

    Jag tror nu att det är gammal halloumi som smälter. Köpte en halloumibit och åt en del som var som vanligt och sedan glömde jag bort den och när jag åt resten så smälte den i tillagningen. Så de andra två bitarna jag köpt som smält har säkert varit gamla redan i förpackningen.

Svar på tråden Varför smälter halloumin?