Inlägg från: miamaria76 |Visa alla inlägg
  • miamaria76

    Insemination

    Hej alla ni lyckligt gravida. Det är snart dags att åka till danmark och jag undrar hur ni gjorde. Hur lång tid efter utslag för äl inseminerades ni? Svårt att veta när det är bäst att åka=)!

  • Svar på tråden Insemination
  • miamaria76
    Ensamåvilsen skrev 2013-06-06 16:53:22 följande:
    Hejsan, Hur gardet gått för dig? Hur ser din situation ut? Jag ska göra mitt första försök förhoppningsvis nästa vecka, är ensam och 36år. Håller tummen att ditt försök gick bra, Malin
    Hej. Är inne på mitt tredje försök, var nere i måndags. så det har ju inte gått så bra än. Är även jag singel och 37 år.

    Vilken klinik ska du till då? 
  • miamaria76

    Jag bor i Karlskrona. Du då? JAg går hos Jordemoder i Fredericia, jättenöjd med dom, förutom att det inte blivit nån bebis än då=)!  Absolut bara pm:a om du undrar över något-

  • miamaria76
    boandersson skrev 2013-06-23 03:22:39 följande:
    Är ni alla singlar? Jag är en singeltjej som funderar på insemination men känner mig lite tveksam hur man ska bli bemött av mvc, bvc, förskola etc:S
    Hej. Jag är singel. Jag är inte särskilt orolig över hur jag skulle bli bemött då jag är ganska bra på att bita ifrån. När du har kommit så långt att du är gravid så är det ju upp till dig om du vill berätta hur du har blivit gravid. Men du har ju samma rättigheter som vilken annan gravid kvinna som helst, också att bli bemött som vilken annan ensamstående förälder på tex bvc el förskola. Är det någon personal som behandlar dig illa bara för att du inseminerats så begår de tjänstefel.

    Dock kan det vara lite svårare innan när du ska ta de prover som kliniken behöver har jag hört. Själv hade jag inga problem, tog mina på kvinnokliniken på sjukhuset.  
  • miamaria76
    boandersson skrev 2013-06-23 03:23:05 följande:
    Någon som förresten har koll på det billigaste stället med öppen donator?
    Det beror lite på var du bor, då en billig klinik kan bli dyr om du har långt att resa. Det finns en tråd här som heter Danska kliniker och priser, tror jag. Där kan du få adresserna till klinikerna så kan du gå in på deras sidor själv och kolla priser.  Själv går jag hos Jordemoder i Fredericia och är nöjd med dom, utom att jag inte blivit gravid än då=)!
  • miamaria76
    boandersson skrev 2013-06-23 22:31:29 följande:
    Bara det att jag är redan ensamstående och man kan väl likna det hela som med donator bara det jag sett donatorn eller vad man ska kalla honom.. Han tar iallafall inte sitt föräldraansvar och jag har känt mig ganska utsatt ibland som ensamstående men vill gärna ha ett syskon till mitt barn men är rädd för hur omgivningen skall bemöta mig:(

    Förstår att det kan vara jobbigt. Det beror väl på var man bor med antar jag, i min stad är ensamstående inget ovanligt. Hur menar du att du känt dig utsatt då? Jag skulle nog vilja säga skit i omgivningen och gör det som känns rätt för dig.
  • miamaria76
    Ensamåvilsen skrev 2013-06-23 22:48:16 följande:
    Hej igen, hur gick tredje försöket?

    Det blev inget denna gången heller.
  • miamaria76
    Ensamåvilsen skrev 2013-06-23 23:29:00 följande:
    Tråkigt!!! Hur ser tankarna ut om framtida försök nu, blir det att prova IBF eller vad känner du?

    Nu blir det inga mer försök förrän sep/okt, behöver semester. Bm tyckte att vi skulle pröva en gång med ägglossningsspruta innan, för att se om det hjälper, men fungerar det inte då så kanske det är dax med IVF.
  • miamaria76
    Ensamåvilsen skrev 2013-06-25 10:18:30 följande:

    Hejsan,

    Ok ja ibland kan det vara bra med en paus i det hela:=(. Har du gjort tre försäk utan hormoner osv eller hur har du gjort? Vad innebär det med ÄL spruta?

    Jag väntar på BIM som är tors el fredag har haft mensvärk hela förra veckan så hoppades, men sen igår mer och mer mensvärk så tror nog tant röd hälsar på snart:=( Trist men men vara ju bara första försöket, men man hoppas ju alltid! Är du med i Femmis?     
    Ja det tär ganska rejält på en när det inte fungerar. Ja 3 utan hormoner. Vad jag förstod så får man en spruta ett visst antal dagar efter mens vilket gör att man kan beräkna ganska exakt när ägglossning sker.
  • miamaria76
    Novali skrev 2013-06-29 13:40:44 följande:
    Läste lite kort om sprutorna ni diskuterat... på vilket sätt hjälper dem? Har gjort två försök nu, och fick veta idag på morgonen att det sista misslyckats... Bör man prova spruta även om man har regelbunden mens osv? Har inte ritkigt förstått vad den gör för nytta?

    Hur tänker ni kring inseminationsförsök och IVF? När övergår ni till nästa alternativ? Man lägger ju ner så otroligt mycket pengar på inseminationsförsöken och alla resor, hur ska man ha råd med IVF sedan? Har funderat mkt på det.,.. bör man  övergå direkt till det istället?

    Usch jag vet inte... blir så orolig att det inte ska funka. Är helt förstörd just nu :(
    Hej. Såhär skriver kliniken Gaia på sin hemsida "Hos vissa gynekologer i Sverige kan man få hjälp att kombinera ultraljudscanning av folliklar med s.k. ägglossningsspruta när man ska genomgå inseminationsbehandling. Sprutan innehåller ägglossningshormoner, och på så sätt kan man styra tidpunkten för ägglossning. Gynekologen mäter folliklarna och ger instruktioner om när det är dags att ta sprutan.
    Efter att hormonerna i sprutan har injicerats tar det ca 34-36 timmar innan äggblåsan spricker och ägget släpps. Viktigt att notera är dock att ägglossningssprutan inte kan kombineras med ägglossningstest, då ägglossningstesten ger utslag på det hormon som injicerats. Så snart sprutan är tagen visar ägglossningstesten alltså positivt. Det är också viktigt att du inte testar för tidigt med graviditetstest då du har använt dig av ägglossningsspruta, då graviditetstest kan ge falskt positiva resultat i upp till 10-12 dagar efter att sprutan har tagits"

    Dvs det blir lättare att tima när ägglossning sker.

    Jag har gjort tre försök och ska göra ett fjärde med spruta. Om inte det försöket fungerar så vet jag faktiskt inte vad jag ska göra sen. Jag får prata med bm och se vad hon rekomenderar.
    Men visst jag håller med dig det är en del pengar som  rinner iväg. Å andra sidan så vet jag inte hur pass större chanserna är egentligen med IVF, är det bara en marginell skillnad så kanske det inte är någon ide att byta metod!?
       
    Jag förstår precis hur besviken du är, känner likadant. Så läser man om dom som lyckas på första försöket, vilket naturligtvis är jätteroligt för dom men samtidigt undrar man vad det är för fel på en själv=(!
  • miamaria76
    boandersson skrev 2013-07-04 20:51:59 följande:
    Några råd om hur man hittar en sådan gyn?
    Min gyn sa han är beredd på att skriva ut hormoner men tror han syftade på ägglossningsstimulerande (även om jag ägglossar normalt).
    Ärligt talat, ingen aning=)!  Jag har själv inte börjat ringa runt än, tänkte vänta tills jag har semester. Dock tänkte jag börja på kvinnokliniken på sjukhuset och se vad de säger, de tog ju de prover som krävdes innan utan att gnissla.

    Är det någon som vet om ältest ger utslag efter ägget släppt?  Vad jag har läst mig till så släpper ägget ca 12 tim efter testen slutar ge utslag, kan detta stämma?
Svar på tråden Insemination