Inlägg från: boandersson |Visa alla inlägg
  • boandersson

    Insemination

    Är ni alla singlar? Jag är en singeltjej som funderar på insemination men känner mig lite tveksam hur man ska bli bemött av mvc, bvc, förskola etc:S

  • boandersson

    Någon som förresten har koll på det billigaste stället med öppen donator?

  • boandersson
    miamaria76 skrev 2013-06-23 10:26:56 följande:
    Hej. Jag är singel. Jag är inte särskilt orolig över hur jag skulle bli bemött då jag är ganska bra på att bita ifrån. När du har kommit så långt att du är gravid så är det ju upp till dig om du vill berätta hur du har blivit gravid. Men du har ju samma rättigheter som vilken annan gravid kvinna som helst, också att bli bemött som vilken annan ensamstående förälder på tex bvc el förskola. Är det någon personal som behandlar dig illa bara för att du inseminerats så begår de tjänstefel.

    Dock kan det vara lite svårare innan när du ska ta de prover som kliniken behöver har jag hört. Själv hade jag inga problem, tog mina på kvinnokliniken på sjukhuset.  
    Bara det att jag är redan ensamstående och man kan väl likna det hela som med donator bara det jag sett donatorn eller vad man ska kalla honom.. Han tar iallafall inte sitt föräldraansvar och jag har känt mig ganska utsatt ibland som ensamstående men vill gärna ha ett syskon till mitt barn men är rädd för hur omgivningen skall bemöta mig:(
  • boandersson
    miamaria76 skrev 2013-06-23 10:30:53 följande:
    Det beror lite på var du bor, då en billig klinik kan bli dyr om du har långt att resa. Det finns en tråd här som heter Danska kliniker och priser, tror jag. Där kan du få adresserna till klinikerna så kan du gå in på deras sidor själv och kolla priser.  Själv går jag hos Jordemoder i Fredericia och är nöjd med dom, utom att jag inte blivit gravid än då=)!
    Det närmaste för mig är köpenhamn, men dem är väl ofta dyrast har jag hört?:/
  • boandersson
    Ensamåvilsen skrev 2013-06-23 22:32:38 följande:
    Jag fick första ja på ägglossninstestet kvällen 13/6, åkte över till Danmark den 14/6 och gjorde min första insemination den 14de. Mycket blandade känslor efteråt och nu är det endast en v kvar tills jag kan testa:). Vet inte om jag känner några symptomer eller om det bara är inbillning. Jag har dock haft en jäkla magkatarr hela veckan, men det är ju knappast en symptom, eller? Brösten är större och mensvärken där senaste dagarna.... Men detta kan ju vara vanliga mens symptomer.... Bara vänta och se! Någon som försöker få första barnet här eller har ni barn sen tidigare? Jag gjorde ett gravitetiskt idag, tidigt jag vet....beräknad mens 28/6 visade negativt
    Jag har barn sedan tidigare under mycket liknande omständigheter som ett donationsbarn men det var ingen donation så att säga. Vet inte riktigt vilken klinik jag ska välja.
    Hoppas du får ett plus, så spännande! 
  • boandersson
    miamaria76 skrev 2013-06-23 22:49:13 följande:

    Det blev inget denna gången heller.
    Jag beklagar:(
  • boandersson
    solrosor skrev 2013-06-25 10:23:30 följande:

    Bry dig inte om den tråden. Den är så full av okunskap, skrämmande livs/människosyn så det är inte klokt. Jag har också läst i den och blir ömsom vansinnig, ibland full i skratt och även mörkrädd för deras åsikter. Men ärligt talat - skit i dem! Tänk på att det är inte så många människor som är så korkade som de mest argumenterande där. Du gör helt rätt som skaffar syskon till ditt barn via insemination. Det är inget som helst fel i det! Om någon skulle ha någon negativ åsikt om det så bara låt dem vara. De vet förmodligen inte bättre. Lycka till!
    Tack snälla du, jag blir mest ledsen när jag läser där men har nu beslutat mig för att sluta läsa ens i tråden, snor bara energi och man blir inte glad av det.
    Håller helt klart med dig, inte lönt att bry sig om den tråden! 
  • boandersson
    miamaria76 skrev 2013-06-29 14:11:34 följande:
    Hej. Såhär skriver kliniken Gaia på sin hemsida "Hos vissa gynekologer i Sverige kan man få hjälp att kombinera ultraljudscanning av folliklar med s.k. ägglossningsspruta när man ska genomgå inseminationsbehandling. Sprutan innehåller ägglossningshormoner, och på så sätt kan man styra tidpunkten för ägglossning. Gynekologen mäter folliklarna och ger instruktioner om när det är dags att ta sprutan.
    Efter att hormonerna i sprutan har injicerats tar det ca 34-36 timmar innan äggblåsan spricker och ägget släpps. Viktigt att notera är dock att ägglossningssprutan inte kan kombineras med ägglossningstest, då ägglossningstesten ger utslag på det hormon som injicerats. Så snart sprutan är tagen visar ägglossningstesten alltså positivt. Det är också viktigt att du inte testar för tidigt med graviditetstest då du har använt dig av ägglossningsspruta, då graviditetstest kan ge falskt positiva resultat i upp till 10-12 dagar efter att sprutan har tagits"

    Dvs det blir lättare att tima när ägglossning sker.

    Jag har gjort tre försök och ska göra ett fjärde med spruta. Om inte det försöket fungerar så vet jag faktiskt inte vad jag ska göra sen. Jag får prata med bm och se vad hon rekomenderar.
    Men visst jag håller med dig det är en del pengar som  rinner iväg. Å andra sidan så vet jag inte hur pass större chanserna är egentligen med IVF, är det bara en marginell skillnad så kanske det inte är någon ide att byta metod!?
       
    Jag förstår precis hur besviken du är, känner likadant. Så läser man om dom som lyckas på första försöket, vilket naturligtvis är jätteroligt för dom men samtidigt undrar man vad det är för fel på en själv=(!
    Några råd om hur man hittar en sådan gyn?
    Min gyn sa han är beredd på att skriva ut hormoner men tror han syftade på ägglossningsstimulerande (även om jag ägglossar normalt).
  • boandersson
    EzSYOnuKMH skrev 2013-07-06 19:00:27 följande:
    Funderat på heminsemination för att slippa pengastressen? Många brukar tycka att man slappnar av mer när stressen över ekonomin släpper, och om man inte har behov av någon särskild behandling så är det nästan lika stor chans som på sjukhus.
    Nä inte pga av pengar men av andra faktorer...
  • boandersson
    miamaria76 skrev 2013-07-04 21:20:59 följande:
    Ärligt talat, ingen aning=)!  Jag har själv inte börjat ringa runt än, tänkte vänta tills jag har semester. Dock tänkte jag börja på kvinnokliniken på sjukhuset och se vad de säger, de tog ju de prover som krävdes innan utan att gnissla.

    Är det någon som vet om ältest ger utslag efter ägget släppt?  Vad jag har läst mig till så släpper ägget ca 12 tim efter testen slutar ge utslag, kan detta stämma?
    Har aldrig fått utslag på ÄL stickor fast enligt gyn ägglossar jag..
  • boandersson
    Ensamåvilsen skrev 2013-07-08 08:29:58 följande:
    Jag gjorde alla tester som krävdes innan på kvinokliniken men när det kom till att kolla passage osv i äggledarna så blev svaret att det inte gör fertilitets undersökningar på ensamstående i sverige:=( Men men jag deppar inte än idag åker jag över till storken i köpenhamn för att kolla så gångarna är fria och betalar för det, förhoppningsvis ser allt bra ut och hoppas på nästa insenimations försök på Onsdag eller Torsdag denna vecka:=)

    Har ni andra gjort denna undersökning, genomspolning av äggledarna? Gjorde det ont?
    ha en bra dag    
    Ja Sverige är ju fortfarande så sjukt efter och diskriminerande på den frågan. Man blir faktiskt skamsen att vara från Sverige när man tänker på just den aspekten!
Svar på tråden Insemination