Inlägg från: FruFantomen |Visa alla inlägg
  • FruFantomen

    Småbarnsföräldrar i Gävle

    Var i Gävle bor ni om man får fråga?

    Jag bor förvisso själv i Sandviken och har inte fått barn än men snaaaaaart hoppas jag. Sen jag flyttade hit har det mest blivit så att jag umgåtts med sambons vänner och familjer (de har också barn på mellan 2 månader och 3 år så vi är sist ut) så jag knyter väldigt gärna nya kontakter som är "mina egna" så att säga. 

  • FruFantomen
    JullansMami skrev 2013-02-21 13:49:58 följande:
    Vi bor centralt i Gävle nu men kommer att flytta lite utanför (mot Andersberg) i mars. När har du BF? Eller jobbar ni på att bli gravid?
    Jag hade BF i tisdags så just nu går jag på övertid :P

    Har ni hittat hus/radhus utåt Andersberg då? Har bara haft vänner som bott i lägenheterna där och just nu bor våra andra bekanta åt Sätra och Brynäs så det är spridda skurar.
  • FruFantomen
    JullansMami skrev 2013-02-21 15:43:07 följande:
    Å, vad drygt. Men då är det ju riktigt nära i alla fall ;)
    Ja, precis. Ska äntligen flytta från vår lägenhet som inte ens har hiss!!
    Det blir väl så, kul att det blir lite utspritt :)
    Vad skönt att komma ifrån lägenheten! Det tyckte sambon och jag när vi flyttade för två år sedan också. Det är en så pass mycket större frihet att inte ha grannar vägg i vägg också och jag tycker det är väldigt befriande att inte behöva fundera på om man stör. Jag håller på mycket med musik så det blir en del spelande och sjungande hemma och det uppskattas inte alltid av lägenhetsgrannar :)

    Hur kommer det sig att ni flyttade upp till Gävle? 
  • FruFantomen
    maxina skrev 2013-02-25 11:27:04 följande:
    Oj jag har varit borta några dagar så har missat att svar er.
    Vi bestämde oss för att flytta från göteborg både för att vi själva tyckte att det var lite för stressigt och också för att vi vill att barnen ska kunna få en trygg och bra uppväxt miljö, och det tror vi är lättare här i Gävle ;) 
    Vi har köpt hus ute i Hagaström så känns underbart för oss som tidigare bott i en trea nere i göteborg. Skönt att få lite plats och att ha sitt eget.

    Mysigt med nya bebisar. Hoppas att de går bra för er :) Min lille börjar ju bli stor nu, 8 månader och vill resa sig mot allting här hemma.. 
    Det är ju trevligt att se att man har fått en del svar när man varit borta ett tag :)
    Jo det är viss skillnad på stad när man byter Gbg mot Gävle. Har några av mina bästa vänner i Gbg så det blir några turer dit och jag uppskattar storstan i lagom stora doser :)

    Mysigt med varje nytt stadium i utvecklingen :) Vi har precis varit hos några vänner som har en 6 månader gammal dotter och oj vad det händer saker mellan gångerna man ses. Min egen verkar trivas allra bäst i magen. Snart har jag gått över en vecka själv och tycker att den lilla krabaten kan komma ut istället. Vädret som har varit de senaste dagarna hade varit som gjort för barnvagnspromenader men jag får vagga fram efter vägen istället.
  • FruFantomen
    maxina skrev 2013-02-25 19:33:27 följande:
    Ja det är verkligen skillnad. Min man sa de första dagarna när han kom hem från jobbet att "ingen springer till bussen" haha.. I gbg så sprang man till spårvagnen även om nästa gick om 6 minuter. Snacka stressigt.
    Men vi ska ner och hälsa på nu snart, ska på dop och så passar jag på att stanna längre när jag ändå är nere. Stannar hos mamma så ska bli roligt med lite sällskap mm.

    Oj det är första barnet då? jag gick över 6 dagar med båda mina pojkar. Jobbigt på slutet. Man vill verkligen att h*n ska komma ut. OCh man är så stor och otymplig... Men du får glädja dig åt att det snart är över och du har din lille i famnen snart :)
    Haha. Ja det är viss skillnad på både fart och folkmängd kan man säga :)

    Jo det är första barnet för oss så nu går jag bara runt och letar tecken på att det är på väg att starta. Det går ju nästan till överdrift med den delen också till slut :) Nåja. Förr eller senare kommer den lilla rackarungen ut på ett eller annat sätt.

    Vad jobbar din man med? 
  • FruFantomen
    maxina skrev 2013-02-26 19:09:09 följande:
    Klart han/hon kommer ut, som dom säger "när h*n är färdig kommer h*n"... Som att man inte är less på att höra det när man går på övertid ;) Men hur länge får man gå över här innan dom sätter igång en? I göteborg fick man gå hela 3 veckor över tiden, alldeles för länge tycker jag.

    Han är dataingenjör, programmerare.. Själv är jag sjuksköterska men inte arbetande nu då för tillfället ;) Jobbar du såhär in på slutet eller är du hemma??
    Hm.. Jag hade fått uppfattningen att de bara lät en gå över 2 veckor i Göteborg. En gammal klasskompis till mig är beräknad till 5 mars så vi tävlar om vem som ska få först och hon sa att man som mest fick gå två veckor över.
    Jag har inte hört något maxdatum här. i v.41+2 får man ett extra UL för att kolla fostervatten och sånt, sedan får man komma på en till koll i v.42+0 (om jag inte minns fel) och sen är det så gott som dagliga kontroller.

    Jag har varit hemma sedan 1feb. Hade jobbat längre om jag kunnat men mitt blodtryck började stiga så fort jag gick tillbaka till jobbet efter julledigheten så det kändes bra att få gå hem. Mycket riktigt sjönk trycket igen när jag slutade jobba så det var rätt beslut. Dock börjar det bli tradigt nu när jag nästan har varit hemma i 4 veckor och jag är sjukt nyfiken över hur det har gått på jobbet. Jag är musiklärare här i Sandviken och det har inte varit det lättaste för dem att hitta en vikarie för mig. 
  • FruFantomen
    maxina skrev 2013-02-26 21:02:46 följande:
    Oh musiklärare, va roligt. Det måste vara rätt svårt att hitta vikarier till sådana speciella jobb skulle jag kunna tänka mig. Finns väl inte så många utbildade.. Fick föresten kallelse till kirurgmotagningen för min lille (ena testikeln har inte ramlat ner) och blev lite chockad över att se att det faktiskt ligger ute i Sandviken.. Så får ta mig en sväng dit också och se hur det ser ut :)
    Jo det finns inte alls så många utbildade här i området och det var inte lätt för dem att hitta någon annan heller. Vad jag vet så blev det en kille strax över 20 som tjejerna går och dreglar över ;)
    Jaså det finns kirurgmottagning kvar här. Trodde faktiskt att det mesta var flyttat till Gävle, man lär sig något nytt varje dag. 

    Det är synd att det är så många yrken (t.ex. SSK) där så många skolar om sig på grund av allt runt omkring och inte för att man inte trivs med själva yrket. Det är ju många lärare som gör samma sak.

    JullansMami: Vad härligt med RUL. Vi var så nerviga båda två när vi skulle dit. Tänk att det fanns ett liv där inne. Just nu är det dock inte någon som helst tvekan om den saken :P 
  • FruFantomen
    maxina skrev 2013-03-06 11:14:02 följande:
    Undra om Frufantomen har fått sin lill* än?? :)
    Tystnaden har kanske varit talande ;)

    Jo jag har fått min lilla och det är till och med nästan en vecka sedan. Hon tittade ut i torsdags morse efter 5 timmar på förlossningen. En liten Freja, 50cm lång och 3744 gram tung och med en väldig massa hår på huvudet.

    Nu är vi hemma och myser alla tre och försöker komma in i det nya livet och jag kan inte fatta att det snart har gått en vecka. 
  • FruFantomen

    Jo det har gått bra. Förlossningen gick fort och var ganska intensiv och vi var kvar på BB lite mer än två dagar. Lite sliten var man allt i några dagar och Freja blev korad till argast på BB den första natten när hon antingen sov eller gallskrek :)

    Nu börjar saker sakta reka till sig här hemma även om det verkligen är stor skillnad på dagarna. IDag har hon sovit jättelite (kanske för att hon i natt chockade oss med att sova 6 timmar i sträck) och mest velat äta hela tiden. Men så länge det är en glad vaken bebis så gör det ju inget. Nu har det ju också varit alldeles perfekta dagar för barnvagnspromenader så vi har vågat oss ut några vändor :) 

  • FruFantomen

    Hej!

    Vad roligt att det blev lite liv i tråden igen. Jag kan ju inte säga att jag varit delaktig i det direkt dock.
    Min tjej är 5 veckor idag. Tänk vad fort tiden går! Såg att din man är från Hudik ThereseWA. Själv är jag uppvuxen i Iggesund :)

    Jag tar också gärna tips på vad man kan göra för jag har inget emot att åka till Gävle någon dag med min lilla. 

Svar på tråden Småbarnsföräldrar i Gävle