Inlägg från: JullansMami |Visa alla inlägg
  • JullansMami

    Småbarnsföräldrar i Gävle

    Vi bor i Gävle men ingen av oss är hemma längre. Jag är dock gravid igen och kommer förmodligen att vara hemma med vår äldsta dotter från mitten på juni. Hur kommer det sig att ni flyttat till just Gävle? :)

  • JullansMami

    Vi bor centralt i Gävle nu men kommer att flytta lite utanför (mot Andersberg) i mars. När har du BF? Eller jobbar ni på att bli gravid?


    FruFantomen skrev 2013-02-21 09:19:06 följande:
    Var i Gävle bor ni om man får fråga?

    Jag bor förvisso själv i Sandviken och har inte fått barn än men snaaaaaart hoppas jag. Sen jag flyttade hit har det mest blivit så att jag umgåtts med sambons vänner och familjer (de har också barn på mellan 2 månader och 3 år så vi är sist ut) så jag knyter väldigt gärna nya kontakter som är "mina egna" så att säga. 
  • JullansMami
    FruFantomen skrev 2013-02-21 14:28:30 följande:
    Jag hade BF i tisdags så just nu går jag på övertid :P

    Har ni hittat hus/radhus utåt Andersberg då? Har bara haft vänner som bott i lägenheterna där och just nu bor våra andra bekanta åt Sätra och Brynäs så det är spridda skurar.
    Å, vad drygt. Men då är det ju riktigt nära i alla fall ;)
    Ja, precis. Ska äntligen flytta från vår lägenhet som inte ens har hiss!!
    Det blir väl så, kul att det blir lite utspritt :)
  • JullansMami
    maxina skrev 2013-02-26 19:09:09 följande:
    Klart han/hon kommer ut, som dom säger "när h*n är färdig kommer h*n"... Som att man inte är less på att höra det när man går på övertid ;) Men hur länge får man gå över här innan dom sätter igång en? I göteborg fick man gå hela 3 veckor över tiden, alldeles för länge tycker jag.

    Han är dataingenjör, programmerare.. Själv är jag sjuksköterska men inte arbetande nu då för tillfället ;) Jobbar du såhär in på slutet eller är du hemma??
    Min man jobbar som systemutvecklare, så de är väl i samma bransch våra män :) Vart jobbar han? Trivs du bra som sjuksköterska annars? Gick i tankar på att utbilda mig till det jag med men nu pluggar jag ekonomi.

    Ja, tror bara man får gå över två veckor (och kanske någon dag om allt ser bra ut).

    Vi har RUL på måndag, längtar snart ihjäl mig!
  • JullansMami

    Vad roligt att vi är några mammor här i Gävle som har barn i liknande åldrar. Vore kul om vi kunde ha en liten mammagrupp och träffas och leka ibland :)


    maxina skrev 2013-02-26 21:02:46 följande:

    Men va roligt JuliansMami, våra män är alltså datanördar båda två ;) Han jobbar på ett litet företag som precis håller på att starta upp här. Har sitt huvudkontor i Karlstad,med de mesta anställda. Ibiz heter det. Vart jobbar din "gubbe" då?

    Hm tror nog att du gör rätt i att utbilda dig inom ekonomi. Har själv funderingar faktiskt på att göra detsamma. Sjuksköterskeyrket i teorin är jättebra. Men i praktiken är det skit arbetstider, miljö och lön. Mest bara stress och ja har man småbarn så är det inte heller så bra just med dagis och sådär. Nu jobbar ju iof maken dagtid så de kommer väl inte bli så stort problem här men ändå.  
    Haha, ja det verkar så ;P Min man jobbar på CGI, hette Logica nyss och VM data innan det :) Det är den uppfattningen jag fått om yrket också. Jag är intresserad av sjukvård och skulle vilja lära mig mer. Men arbetstider, villkor och lön är inte så lockande :( Finns säkert bättre och sämre ställen såklart :) Hoppas du hittar ett toppenställe sen :)
    FruFantomen skrev 2013-02-26 21:49:50 följande:
    JullansMami: Vad härligt med RUL. Vi var så nerviga båda två när vi skulle dit. Tänk att det fanns ett liv där inne. Just nu är det dock inte någon som helst tvekan om den saken :P

    Ja, jag längtar ihjäl mig. Har ju inte känt just någonting på flera flera veckor så jag är så orolig om allt verkligen är som det ska. Hoppas att moderkakan bara är i framvägg. Får se på måndag :)
  • JullansMami
    maxina skrev 2013-02-28 10:57:43 följande:
    Okey, men vad läser du för något nu då? Ekonomiprogrammet eller något sådant kanske? Svårt de där att veta vad man ska bli för någonting. Hehe.. även om man är intresserad av någonting är det ju inte säkert att det passar med tider och sådär när man har små barn.. Men ekonomi är ju bra, oftast dagtidsarbete iallfall :D

    Klart att allting är bra, jag kände ingenting av min äldsta förens i v 22 ungefär, då hade jag moderkakan i framvägg. Men kände inte nr 2 förens i v 19 heller och då var den bakåt ;) Så är nog bara olika hur man känner tror jag.. 
    Ekonomprogrammet läser jag nu. Har läst första läsåret klart till våren. Tycker det är så svårt att veta vad man vill jobba med resten av sitt liv så ekonomi är väl en bra start i alla fall. Kanske pluggar lite medicin på fritiden när jag fått ett jobb istället. Vill mest veta mer bara, så att jag kan hjälpa mina barn om de blir sjuka eller gör sig illa :)

    Ja, det är väl så. Jag var så bortskämd med sparkar med min dotter bara så det känns konstigt att inte känna så mycket :)
  • JullansMami

    Hej på er! Jag kan verkligen rekommendera alla öppna förskolor som finns, där hängde vi jämt när jag var mammaledig. Vi var mest i hemlingby och på frälsningsarméns på brynäs. Även Tomaskyrkan i Sörby. Min man gick på Olofsgården också men den är nog inte bland de bästa :) Jag funderar på att vara mammaledig från mitten på juni men då är väl alla öppnisar stängda. Dock finns ju boulognern, furuvik och allt precis som ni nämnt :) Har ni sökt förskoleplats?

  • JullansMami

    Älskar öppna förskolan, perfekt både för barn och föräldrar. Finns hur många som helst i stan, Hille och Strömsbro har också sen finns det säkert ännu fler.


    fröken c skrev 2013-04-06 21:00:23 följande:
    Bra att få tips på öppna förskolor, visste inte att det finns så många! Kanske en dum fråga, men hur tidigt brukar man börja gå dit..? 
    Det är nog olika. Jag gick dit ganska tidigt för jag umgicks med en mamma som hade två barn sedan tidigare och som fick sitt tredje ungefär samtidigt som jag fick mitt första. Min dotter uppskattade sångstunden men i början var det väl roligast för mig att komma ut lite.
    ThereseWA skrev 2013-04-07 20:30:13 följande:
    Jullansmami: Synd att höra att Olofsgården inte är en av de bättre..Ska nog testa den iaf då den är närmast för oss.   

          
    Det är nog inget fel på Olofsgården, har aldrig varit där själv men min man gillade de andra bättre. Det var närmast för oss dit också så de var ju där rätt ofta ändå. Borde inte vara dåligt i alla fall :)
     
  • JullansMami
    maxina skrev 2013-04-24 12:37:52 följande:


    Har ju barnen tätt men vi har faktiskt ingen syskonvagn. Min stora hatar att åka vagn så han har gått, från 1,5 års ålder.. Brukar sätta honom på fotstödet på lilles vagn om vi ska gå långt.. Det funkar, men inte att åka i en vagn.. Dom är bra roliga.. Men vi kollade lite på dubbelvagnar innan, och jag ville kunna ha lilleman mot mig länge så de bästa alternativet vi hittade var teutonia cosmo eller den nya emmaljungan Monky ..
    Min lilla tjej kommer vara 1 år och 8 månader när plutten kommer.

    Har din äldsta slutat sova middag och sådär så ni inte behöver vagn till det eller är ni aldrig på rull när det är sovdags? Haha, ja barn är bra härliga med saker de får för sig.

    Jag har sån beslutsångest, vill inte ens köpa någon vagn men tror inte jag klarar mig utan. Jag vill ha en Bugaboo Donkey men den är ju så dyr! Vi får se vart detta slutar. Vi var på barnens hus igår så vi kollade på Emmaljungan och Carenan.

    Någon som testat öppna förskolan ännu?


  • JullansMami
    ThereseWA skrev 2013-04-24 20:34:00 följande:
    Jullansmami: Jag har 17 mån mellan mina barn och vi har valt att ha en dubbelvagn. Det har verkligen varit toppen, just för att den stora fortfarande sover i vagnen ibland. Kan verkligen rekomendera Donkeyn, värt pengarna definitivt och nu går den säkert att hitta begagnad också. När är det du har beräknat födelsedatum?

    Har varit på Olofsgården nu och helt ok enligt min mening. Men ska testa fler ställen.  
    Ja, Donkeyn vore ju en dröm. En kompis som ska ha nästan samtidigt har köpt en sån och den var ju jätteskön att köra, dottern verkade gilla den också. Du är inte orolig att din stora ska bli för lång för den? Det är det enda negativa jag hört om den. Vi har BF 9 augusti.

    Toppen! Jag älskar öppna förskolan, längtar tills vi kan gå dit igen. Någon som har koll när de stänger för sommaren?
  • JullansMami

    Jag kommer att vara mammaledig (om allt går som det ska) 1 år framåt. Vi bor i Höjersdal och har en dotter som blir 2 år i november. Lillebror eller lillasyster beräknades komma till världen i fredags men har inte tittat ut ännu. Jag följer gärna med på promenader och till öppna förskolan i höst om det nu blir bebis någon gång :)

  • JullansMami

    Har ni testat öppna förskolan i Andersberg eller vet när den börjar igen? Storasyster börjar på dagis 15 timmar i veckan och pappan börjar jobba igen på tisdag så snart behöver vi sysselsätta oss lite när storasyster inte går på dagis :)

    Någon som har tips när det gäller barnförsäkring förresten? Vad har ni och är ni nöjda?
    De kommer hem till oss från Trygg Hansa imorgon så jag försöker kolla runt lite.

  • JullansMami

    Tack för era svar! Vår andra lilla dotter föddes den 15 augusti så hon är strax över 2 veckor nu. Tänkte börja gå till öppna ganska snart, måste ju aktivera storasyster så hon inte blir tokig här hemma :)

  • JullansMami
    Nattafnatta skrev 2013-09-08 08:48:23 följande:
    Hej allihopa! Bor själv i Gävle, på Brynäs, och fick 14 juli en liten dotter som heter Luna. Har funderat på att gå till frälsningsarméns öppna förskola för att träffa lite andra mammor med bebisar som också är mammalediga. :) Känner inte överdrivet många här än, särskilt inga som också har småbarn. Vore så kul att lära känna! Brukar om dagarna gå långa promenader med barnvagnen och hundarna, extra härligt nu när det börjar bli höst tycker jag! :) Vet inte om frågan har ställts tidigare i tråden, men fler som bor på Brynäs?
    Vill bara säga att den öppna förskolan är jättebra. Den och en till som är mina favoriter :)
  • JullansMami

    Förstår att det måste vara mycket med plugg också, Lily of the valley. Vad pluggar du?

    Var ni till hemlingby? Ska försöka ta mig dit någon dag jag med, kanske blir aktuellt för min minsta snart också. Jag tycker hemlingby och Brynäs är de bästa :)

Svar på tråden Småbarnsföräldrar i Gävle