• maxina

    Småbarnsföräldrar i Gävle

    Hejsan.

    Nu har jag, min man och våra två små barn flyttat från Göteborg och hela vägen upp till Gävle.
    Här har vi köpt hus och min man har börjat jobba på sitt nya jobb. Jag är dock hemma med barnen fortfarande då lilleman bara är 7 månader. Stora killen blev 2 i december så han är inte heller så jättegammal.

    Tänkte höra om det finns andra föräldrar här i närheten som är hemma med sina barn känner för att träffas eller prata lite grann. Har inga vänner här uppe som har barn så hade varit jätteroligt att lära känna lite småbarnsföräldrar :)

  • Svar på tråden Småbarnsföräldrar i Gävle
  • maxina

    Oj jag har varit borta några dagar så har missat att svar er.
    Vi bestämde oss för att flytta från göteborg både för att vi själva tyckte att det var lite för stressigt och också för att vi vill att barnen ska kunna få en trygg och bra uppväxt miljö, och det tror vi är lättare här i Gävle ;) 
    Vi har köpt hus ute i Hagaström så känns underbart för oss som tidigare bott i en trea nere i göteborg. Skönt att få lite plats och att ha sitt eget.

    Mysigt med nya bebisar. Hoppas att de går bra för er :) Min lille börjar ju bli stor nu, 8 månader och vill resa sig mot allting här hemma.. 

  • maxina

    Ja det är verkligen skillnad. Min man sa de första dagarna när han kom hem från jobbet att "ingen springer till bussen" haha.. I gbg så sprang man till spårvagnen även om nästa gick om 6 minuter. Snacka stressigt.
    Men vi ska ner och hälsa på nu snart, ska på dop och så passar jag på att stanna längre när jag ändå är nere. Stannar hos mamma så ska bli roligt med lite sällskap mm.

    Oj det är första barnet då? jag gick över 6 dagar med båda mina pojkar. Jobbigt på slutet. Man vill verkligen att h*n ska komma ut. OCh man är så stor och otymplig... Men du får glädja dig åt att det snart är över och du har din lille i famnen snart :)

  • maxina

    Klart han/hon kommer ut, som dom säger "när h*n är färdig kommer h*n"... Som att man inte är less på att höra det när man går på övertid ;) Men hur länge får man gå över här innan dom sätter igång en? I göteborg fick man gå hela 3 veckor över tiden, alldeles för länge tycker jag.

    Han är dataingenjör, programmerare.. Själv är jag sjuksköterska men inte arbetande nu då för tillfället ;) Jobbar du såhär in på slutet eller är du hemma??

  • maxina

    Nja min lille är ju 8 månader på onsdag och när vi skulle få honom var det iallfall så att man fick gå ända tills v 42+6 innan dom satte igång. En kompis till mig var beräknad den 5 december och fick på julafton, alltså 19 dagar över tiden och då skulle dom blivit igångsatt den 26 december annars..  Men skönt att man inte behöver gå så länge här iallfall. Och det är ju väldigt ovanligt att man gör de också så du / ni behöver nog inte vara oroliga :)

    Oh musiklärare, va roligt. Det måste vara rätt svårt att hitta vikarier till sådana speciella jobb skulle jag kunna tänka mig. Finns väl inte så många utbildade.. Fick föresten kallelse till kirurgmotagningen för min lille (ena testikeln har inte ramlat ner) och blev lite chockad över att se att det faktiskt ligger ute i Sandviken.. Så får ta mig en sväng dit också och se hur det ser ut :)

    Men va roligt JuliansMami, våra män är alltså datanördar båda två ;) Han jobbar på ett litet företag som precis håller på att starta upp här. Har sitt huvudkontor i Karlstad,med de mesta anställda. Ibiz heter det. Vart jobbar din "gubbe" då?

    Hm tror nog att du gör rätt i att utbilda dig inom ekonomi. Har själv funderingar faktiskt på att göra detsamma. Sjuksköterskeyrket i teorin är jättebra. Men i praktiken är det skit arbetstider, miljö och lön. Mest bara stress och ja har man småbarn så är det inte heller så bra just med dagis och sådär. Nu jobbar ju iof maken dagtid så de kommer väl inte bli så stort problem här men ändå.  

  • maxina

    Men jag ska nog säga att man kan ha de jättebra som ssk också såklart, ska inte skrämmas.. Hamnar jag på ett bra ställe nu när jag ska börja jobba så kanske jag inte låter lika bitter sedan ;)

  • maxina

    Fru kaka hejsan :)
    VAd roligt med en till som bor här i Gävle.. Och nästan på samma ställe som mig också.. Har gått igenom lexe några gånger när vi promenerat till stan. Fint.. Vart har du flyttat ifrån då??  Då är din lille kille bara ett par månader äldre än min, han fyllde 2 i december.

  • maxina

    Hihi ja en kille i den åldern bland 15 åriga (visst var de högstadiet?) tjejer blir väl en hit ;) Mm väldigt tråkigt att man redan nu tänker på att utbilda sig till något annat, men så blir det ju när arbetsmiljön är dålig mm. Får väl se om jag får något roligt jobb här i sommar kanske eller vad som händer :) Jo de är klart, alltid lättare att lära känna dom som är nyinflyttade än de som redan har massor med vänner. Men hoppas på att Jag lär känna både och :)

  • maxina
    JullansMami skrev 2013-02-27 16:57:19 följande:
    Vad roligt att vi är några mammor här i Gävle som har barn i liknande åldrar. Vore kul om vi kunde ha en liten mammagrupp och träffas och leka ibland :)

    Haha, ja det verkar så ;P Min man jobbar på CGI, hette Logica nyss och VM data innan det :) Det är den uppfattningen jag fått om yrket också. Jag är intresserad av sjukvård och skulle vilja lära mig mer. Men arbetstider, villkor och lön är inte så lockande :( Finns säkert bättre och sämre ställen såklart :) Hoppas du hittar ett toppenställe sen :)


    Ja, jag längtar ihjäl mig. Har ju inte känt just någonting på flera flera veckor så jag är så orolig om allt verkligen är som det ska. Hoppas att moderkakan bara är i framvägg. Får se på måndag :)
    Okey, men vad läser du för något nu då? Ekonomiprogrammet eller något sådant kanske? Svårt de där att veta vad man ska bli för någonting. Hehe.. även om man är intresserad av någonting är det ju inte säkert att det passar med tider och sådär när man har små barn.. Men ekonomi är ju bra, oftast dagtidsarbete iallfall :D

    Klart att allting är bra, jag kände ingenting av min äldsta förens i v 22 ungefär, då hade jag moderkakan i framvägg. Men kände inte nr 2 förens i v 19 heller och då var den bakåt ;) Så är nog bara olika hur man känner tror jag.. 
  • maxina

    Ja men ekonomi är väl det man ska satsa på om man vill ha jobb. Svärmor är chef inom arbetsförmedlingen och det är iallfall det hon har tipsat mig om ;)

    Snart dags för erat RUL nu då :) Spännande spännande... Lycka till :) 

Svar på tråden Småbarnsföräldrar i Gävle