• ThereseWA

    Småbarnsföräldrar i Gävle

    Hej!

    Hoppas det är ok att jag hoppar med här. Jag är också precis nyinflyttad i Gävle. Flyttade hit i början av året med min man och två pojkar som är 7 mån och precis fyllda 2 år. Vi har köpt ett hus i Blåsåsen och jag är just nu mammaledig med minstingen. Skulle vara jättekul att träffa lite andra mammor i Gävle!    

  • ThereseWA

    Ja, jag såg att dina barn var i ungefär samma ålder, kul! Anledningen till att vi flyttade hit var egentligen att det var en stad som låg bra till rent geografiskt. Jag kommer från Sthlm och min man från Hudik, där farmor och farfar bor (= ganska nära till barnvakt). Vi hade dock inte helt bestämt oss för Gävle, utan det var ett av kanske tre alternativ vi valde mellan, men så dök ett väldigt bra hus upp och helt plötsligt så hade vi vunnit budgivningen:) Så kan det gå!:) Blåsåsen ligger bakom sjukhuset från stan sett. Precis i början av Lexevägen när man svänger av från Skånbergsvägen ligger ett litet villaområde och där bor vi! Har du din stora på förskola? Har du nått tips på vad man kan hitta på med sin lilla i den här stan? Såg att det finns några öppna förskolor iaf.

  • ThereseWA

    FruFantomen: Grattis till den lilla flickan! Har ni bestämt något namn ännu? Vad roligt att du är från Iggesund! Min man är född -77, jämngamla? 

    Maxina: Då har du säkerligen gått förbi här på vägen till stan! W går på förskola 15 timmar per vecka, dock inte på den som vi ville att han skulle gå på. Vi tyckte dock att det passade bra att han började och nu verkar det som att han får plats på den önskade i augusti. Ska bli intressant att se om A får plats på samma när det är tänkt att han ska börja om ca 1 år..Känner igen det där med sjukdomar som avlöser varandra. Vi var sjuka från och till säkert en månad i samband med inskolningen på förskolan, usch och fy men nu borde det bli bättre snart om våren kan infinna sig någongång!

    Fröken C: Stort grattis till dig också! Avundas er nästan lite grann som har nyfödda, är väldigt speciellt så där i början, även om jag iaf definitivt inte tyckte det var en dans på rosor. Fick du en pojke eller flicka? Det brukar inte finnas någon nedre åldersgräns på ÖF, men min erfarenhet är att det är få som går med barn under 4-5 månader iaf. Min yngsta var dock med första gången med storbror när han var 6 veckor.

    Fru Kaka: Vilket minne!! Rätt gissat.  Tack för alla tipsen! Ska testa någon öppen förskola nästa vecka, får se vilken.

    Jullansmami: Synd att höra att Olofsgården inte är en av de bättre..Ska nog testa den iaf då den är närmast för oss.

    Är det några som hänger med på en fika nästa vecka?       

          

  • ThereseWA

    FruFantomen:Vilket fint namn ni valt! Musik är inte riktigt H:s grej:) Men då är du nästan jämngammal med mig iaf, jag är 82:a. 

    Fröken C: Vad jobbigt att du haft ont! Hur var din graviditet? Jag hade två smärtfria graviditeter men däremot uppstod smärre komplikationer i samband med förlossning.

    Jullansmami: Vilken tur. Vi får väl se vad jag tycker när jag varit där:)     

        

  • ThereseWA

    Fröken C: Vad skönt att det börjar kännas bättre! Jo, vi trivs bättre och bättre i Gävle. Tycker att det är en lagom stad och väldigt skönt att man kan slippa vara beroende av någon kollektivtrafik.

    Maxina: Min stora går på en förskola på södra sidan, alltså helt fel sida för oss egentligen, men vi är jättenöjda, han verkar trivas bra och personalen är väldigt trevlig. Men hoppas ändå på att han får byta till hösten, skulle vara skönt att ha rätt nära. Förstår att det är fullt upp med båda hemma. Var hemma hela hösten med båda och det är lite skillnad. Samtidigt blir de ju större också, så av den anledningen tycker jag det blir lättare och lättare. Hur är er stora mot den lilla? Någon svartsjuka? Tycker inte det varit så mycket sånt hos oss ännu, men det är klart ibland är det lite hårda tag och W tror att A är större än vad han är. Här är sömnen rätt bra just nu, vår lilla har alltid sovit väldigt bra, förutom korta perioder med strul, dock har den stora krånglat väldigt det senaste året fram till för någon månad sedan. Minstingen sover från 18-19 på kvällen till ca 05.30- 07.00 och äter max en gång per natt. Den stora somnar själv senast kl 19 och sover till ca 05.30- 06.30 på morgonen, men vaknar ibland flera gånger på kvällen och kommer alltid över till vår säng under natten. Det där med sömn...det är verkligen det jobbigaste med att vara småbarnsförälder!! Hur sover dina?

    Fru Kaka: Kul att du tycker om vårt hus! Jo, det är en del att göra på huset, men det är väldigt väl omhändertaget också så vi kunde egentligen inte haft bättre säljare. Det är dags för ommålning av fasaden ganska omgående, annars är det inte panik med något. Trädgården är ju dock ett kapitel för sig.. den är stor och väldigt mycket buskar och träd och dyl. Där har vi att göra. Vi får väl ta en del i taget. Kul nu när snön äntligen börjar smälta bort, det kommer fram nya buskar och annat varje dag. Men det ska bli väldigt roligt att få ändra trädgården så den blir som vi vill ha. Vad bor ni i för hus? Har promenerat bort till Lexe några gånger och det ligger mycket fina hus där tycker jag. Hur gammal är ditt barn? För visst hade du ett..? 
    Ang. fika kan jag mycket väl tänka mig att ses någon gång på en helg eller så om det gör att fler kan hänga på definitivt.

           

  • ThereseWA

    Fru Kaka: Lekparkshäng i Lexe låter som en strålande idé! Jag kan nu kommande helg. Om du bjuder på kaffe kan jag ta med något gott att ha till.

    Maxina: Det låter otroligt jobbigt! Men det går ju över såklart:).

     

      

  • ThereseWA

    Håller med dig fröken c! Tiden springer fram, man är ju inte direkt sysslolös:) Jag är nybörjare när det kommer till trädgård, så jag kan tyvärr inte komma med några tips. Men visst är det väldigt roligt och spännande att se vad som kommer upp! Hur länge har du bott i hus och vart ungefär?

      

  • ThereseWA

    Söndag passar mig också, gärna vid 15-tiden. Jag tar också bara med mig stora killen, den lilla är ännu inte så väldigt road av lekplatser:). 

     

  • ThereseWA

    Jullansmami: Jag har 17 mån mellan mina barn och vi har valt att ha en dubbelvagn. Det har verkligen varit toppen, just för att den stora fortfarande sover i vagnen ibland. Kan verkligen rekomendera Donkeyn, värt pengarna definitivt och nu går den säkert att hitta begagnad också. När är det du har beräknat födelsedatum?

    Har varit på Olofsgården nu och helt ok enligt min mening. Men ska testa fler ställen.  

  • ThereseWA

    Hej på er! Här har barnen legat i magsjuka i flera dagar. Hade hoppats på att W skulle må bra idag, men icke!. Sååå typiskt, hade verkligen sett fram emot lite lekparkshäng. Hoppas ni får det roligt. Vi hänger gärna med på nått så snart alla är friska!

Svar på tråden Småbarnsföräldrar i Gävle