• Fru kaka

    Småbarnsföräldrar i Gävle

    Hej,
    Jag är också inflyttad Gävlebo och bor i Lexe. Jag har en kille som fyllde två i oktober. Jag jobbar nu men skulle kunna ses vid någon lekplats på helgerna.

  • Fru kaka

    Jag är uppvuxen i Skåne men har också bott i Västerbotten flera år. Har bott i Gävle länge nu så det känns som hemma. Men det är inte helt lätt att lära känna ursprungs-gävlebor, många har flyttat härifrån och de som är kvar har sina kompisar, så de flesta jag umgås med är också inflyttade.

  • Fru kaka

    ThereseWA - är det det stora rosa huset som var till salu för ett tag sen? Med ett bibliotek med kakelugnar? Jag är lite hemnet-junkie och det huset blev jag väldigt förtjust i.

    Att göra med barn i Gävle:
    Öppna förskolan i Andersberg är fin. Järnvägsmuseet har en jättebra lekhörna, inträde 50 kr men årskort kostar 200 kr. Gratis en dag i veckan. På måndagar kl 9 är det öppen förskola på konstcentrum/Silvanum där det äldre barnet får måla eller pyssla. I Boulognern har det på sommaren varit mamma-träning. Må-bättre och korpen har mamma-barnpass. Må-bättre har barnpassning. Friskis har barngympa på lördagar. Årskort på Furuvik är också en klassiker. Badhuset, men det sägs att badhuset i Sandviken är mycket bättre för barn. Biblioteket har en bra barnhörna men just nu renoveras det. Åh, höll på att glömma Traktormuseet i Hille, barnen får klättra på traktorerna och det finns ett mysigt café och på sommaren kan man klappa får. Länsmuseet har en barnlekhörna på tema cirkus. Ska tänka efter om jag kommer på mer!

  • Fru kaka

    Maxina - här i Gävle tar man absolut med större barn, det är ju de som behöver underhållningen :). Ffa Silvanum har pyssel för lite större barn. I Andersberg bakar de ofta och har oftast en liten sångstund också.

    Terese - jag gillade verkligen ert hus, spanar in alla hus som ligger nära mig. Och ert övervägde jag faktiskt att gå på visningen på trots att vi absolut inte tänkt flytta egentligen. Men blev så förtjust i biblioteket. Men det var mycket trädgård att ta hand om. Och skulle taket fixas? Eller var det målning av fasaden? Kommer ihåg att det var något större.

    Fika någon gång skulle vara trevligt men jag är väl den enda här inne som bara har ett barn och som jobbar just nu. Ni vill väl träffas dagtid skulle jag tro.

  • Fru kaka

    Det här med sömn är tufft. Kommer ihåg när min lillkille fyllde ett och vi fortfarande inte fått sova en hel natt, då var jag knäckt. Det tog ytterligare ett halvår innan han sov en hel natt. Nu sover han kanske var annan natt i sin säng och var annan natt vandrar han över till vår säng. Tror inte det finns någon universallösning, man får bara de det som att allt är en fas. Allt jobbigt går över och allt bra går också över. Tycker det varit lättare att härda ut de jobbiga perioder när man tänker så. Och inte få panik när något bra försvinner.

    Terese - det finns jättefina hus i Lexe men tyvärr bor jag i ett av de fula 70-talshusen. Men det är jättepraktiskt och bra invändigt. Varken jag eller min man är särskilt händiga så vi ville medvetet ha ett lättskött hus. Men när jag så ert hus var jag lite frestad ;). Jag bor där med man och lillkillen som är 2,5 år nu.

    Jag ses gärna en helg. Det finns ju en lekplats i Lexe - kanske ses där med barnen så kan jag bjuda på kaffe?

  • Fru kaka

    Terese och Maxina (och alla ni andra förstås), jag kan både lörd och sön. Min lillkille sover fortfarande mitt på dagen så 09-10-tiden eller 15-tiden passar bäst för oss. Lörd ska ev vara lite bättre väder. Vad passar er bäst?

  • Fru kaka

    Tråkigt Therese men självklart ses vi en annan gång.

    Maxina, vad tycker du? Ska vi ses eller ska vi boka om?

  • Fru kaka

    Jag har varit förkyld i helgen och känner mig fortfarande lite seg så vi kanske kan boka om. Men jag vill verkligen ses! Jag kan både nu 1/5 och nästa helg.

  • Fru kaka

    Fiaaif - jo, min kille trivs också på dagis och vi är nöjda med det men ändå så har jag dåligt samvete över långa dagar...

Svar på tråden Småbarnsföräldrar i Gävle