Inlägg från: älskarlivet81 |Visa alla inlägg
  • älskarlivet81

    Utvecklingssamtal under skoltid eller bör en lärare erbjuda sen eftermiddagstider/kvällstider?

    Jag jobbar som lärare och där jag jobbar har vi fått direktiv att utvecklingssamtalen i första hand ska ligga under arbetstid. Lägger vi det någon annanstans ska vi känna att vi kan kompa ut det sen (inte ha vikarie till lektioner då alltså utan kanske man har planeringstid på morgon eller eftermiddag och då kan kompa). Sen är det upp till var och en hur man vill lösa detta!

    Jag brukar erbjuda tider under min arbetstid, men märker jag att någon förälder verkligen inte kan (och har en bra anledning till att inte kunna) så brukar jag lösa det genom att ha samtalet tidigt på morgonen eller lite senare på eftermiddagen (men aldrig kvällar).

  • älskarlivet81

    Vem har sagt att all tid läggs på arbetsplatsen? Vi har 35 timmars arbetsplatsförlagd tid, 10,timmar är förtroendetid..


    gamma skrev 2013-03-03 23:12:37 följande:
    Intressanta synpunkter.

    Både min man och jag är bägge uppvuxna i lärarfamiljer, och kommer väl håg att våra föräldrar under 70-80-tal ägade en kväll/termin åt föräldramöte och två kvällar åt utvecklingssamtal. Dessa kvällar blev väl inte så mycket förberedelse-/rättningsarbete gjort, något som annars tog någon timme/kväll + 5-6 timmar/helg. Eller ännu mer, arbetsveckorna blev i perioder 60-70 timmar...

    Om heltidsarbetande lärare skall jobba 45 timmar/vecka, och man pga konferenser och teamarbete inte längre lägger några av dessa timmar hemma, då måste ju arbetstiden vara 8-18 måndag-fredag. Då borde det ju gå att erbjuda utvecklingssamtalstider efter kl 16?

  • älskarlivet81

    Vi har inga problem att få dit föräldrarna på dagtid. Är bara några få som måste ha 7.30 eller 16.30 för att hinna..


    LunaLunatic skrev 2013-03-03 23:20:16 följande:
    Jag misstänker att i de högre åldrarna skulle många föräldrar inte komma, om vi inte erbjöd kvällstider. Frågade faktiskt min mor nu ifall hon skulle tagit ledigt för utvecklingssamtal dagtid på högstadiet (pappa gick aldrig + att vi inte hade några alls på gymnasiet), och hon svarade nekande.

  • älskarlivet81
    Tuffen skrev 2013-03-04 16:35:09 följande:
    Så är det förstås, men kan kan ta det per telefon. Man måste inte ses face to face, men samtal MÅSTE likväl hållas. Det är inte frivilligt. 
    Njae, är osäker på det faktiskt.. Däremot kan det nog bli tal om en anmälan om föräldern säger att de inte vill/kan komma t.ex.
Svar på tråden Utvecklingssamtal under skoltid eller bör en lärare erbjuda sen eftermiddagstider/kvällstider?