Inlägg från: Jamtlandstaus |Visa alla inlägg
  • Jamtlandstaus

    BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?

    Hej

    Får jag haka på detta sköna gäng?

    Har läst igenom tråden o finner er alla så positiva, peppande o mänskliga

    Jag är född -71 har en son född -97 o en dotter född -12.

    Jag och sambon får gärna ett barn till om det går. Vi skyddar oss inte mot graviditet men har väl heller inte ansträngt oss nämnvärt för att hålla stenkoll på ÄL o då haft sex. Men nu har jag köpt nya stickor till fertilitetsmonitorn å denna månad hade vi koll på när ÄL var men inte helt säkra på om vi var aktiva nog då.

    Vill passa på att gratulera er som släppt guldägget o nu bär era guldklimpar under hjärtat. Jag hoppas att även jag skall lyckas ännu en gång.!

    Känns dock som att det kommer att bli motigt. Innan dottern blev till fick jag ett MA o det känns ju som att MF/MA är mycket troligt om vi skulle lyckas bli gravida igen.

    Men med den förberedande känslan kan det väl inte bli annat än bättre!!

  • Jamtlandstaus
    Blingbling skrev 2014-02-15 01:40:40 följande:

    Hej Jamtlandstatus och välkommen till oss! smile1.gif Låter spännande att ni jobbar på i bebisverkstan! När är det dags för BIM? Så jag vet när extra tumhållning är befogad smile5.gif




    Tack

    BIM är nästa söndag den 23:e.

    Du var då en nattuggla, själv somnade jag i soffan strax efter jag skrivit mitt inlägg
  • Jamtlandstaus
    Blingbling skrev 2014-02-18 11:07:01 följande:

    Suck....måste få avreagera mig och berätta att jag tror jag blir knäpp på att vänta på besked från FK.... Ringde dem igår och bad dem be min handläggare att kontakta mig för en uppdatering på vad som händer. Idag fick jag besked om att min handläggare var sjuk...phu....om jag bara fick veta vad utgången blir på hela den här karusellen. Har väntat sedan 10/10 nu...


    Är din handläggare långtidssjuk? En annan handläggare borde väl kunna se vart ärendet är, eller är det din ordinarie handläggare som ska göra en utredning så inget ännu är gjort?

    Hoppas dom får tummen ur snart, ovisshet är ju alltid värst!
  • Jamtlandstaus
    LinneaSvea skrev 2014-02-17 09:52:29 följande:

    God morgon på Er!
    Och välkommen Jämtlandstatus. Hur går det för er därute?? Här är det en deppig dag igen. Känner att det inte som vanligt har tagit sig och väntar nu på mens i slutet på nästa vecka. jag måste snart börja inse att det inte går med mitt låga amh och allt. Det är så synd för jag har ÄL varje månad men de är urkass kvalitet och förmodligen väldigt trötta äggstockar. Förra veckan hade jag två äggblåsor som var 26-27 mm stora, så stora har jag aldrig haft förut, undrar om det har med att göra att jag äter dubbeldos Pergo, någon som vet?

    I tisdags var det utslag i alla fall så jag fick gå hem och lura sambon lite. Jobbigt när man inte är överens heller.
    Men som sagt känner jag att det inte tog sig, har haft ont äggstockarna nästan sen dagen efter ÄL och vad jag har förstått så fäster inte ens ägget förrän 4-5 dagar efter befruktning innan dess ska man inte känna något alls? Så det här är väl bara att de försöker men att det inte går Gråter

    Behöver lite pepp och stöd! Nu är det väl dags för lite solskenshistorier för oss här inne, borde det inte lossna lite guldägg snart!

    Lycka till därute och ha en bra dag!


    Tack LinneaSvea, jag missade visst ditt inlägg.

    Kan man inte känna mer i äggstockarna av pergon, typ att de blir ömma av att producera extra stora äggblåsor...? ????

    Ta inte ut någon sorg i förväg man vet aldrig!

    Har väl inte världens bästa minne; men är ni inte överens om att försöka få en till du och mannen?
  • Jamtlandstaus

    Hrm det var inte meningen att det skulle bli en massa frågetecken, råkade välja en smiley på mobilen av gammal vana

  • Jamtlandstaus

    Något är annorlunda...hjärnspöken eller gravid...?

    Inte typiska tecken kanske men jag brukar ha spottings från någongång dag 19-20 fram till mens dag 28 (skitdrygt; mens nästan jämt känns det som), nu har jag haft en dag spottings på dag 23 o inget mer (nu dag 25), jag är inte lika sur som jag brukar veckan innan mens , har haft lite som mensvärk ett par dagar plus haft lite tyngre att andas (hade tungt förra grav)... Inte helt solklara symtom men ändå annorlunda...

  • Jamtlandstaus

    Tusen tack! Försöker ta denna nyhet med försiktighet. Har ju tyvärr oxå läst på om riskerna att förlora det då man nått denna "aktningsvärda" ålder... Men det får tiden utvisa.

    Verkar som fertilitetsmonitor är vår grej, dottern blev till så oxå, å ändå har vi kört oskyddat i många år.

  • Jamtlandstaus
    LinneaSvea skrev 2014-02-23 19:18:11 följande:

    God kväll alla!
    Och grattis än en gång Jämtlandstaus!! Och du har helt rätt, jag och min sambo är inte överens om en liten till smile4.gif . Vi har försökt i snart ett år och nu tycker han att det räcker, det har han tyckt hela tiden egentligen, det är jag som har legat på. Jag vill så galet gärna ha en liten till!!! För lite drygt ett år sedan gick det på första försöket men tyvärr ville det inte fungera utan fick MF i vecka 13. Nu händer ingenting.
    Har du några goda råd och tips att dela med dig av? tar tacksamt emot alla tips!

    Är som sagt lite deppig i dag när jag känner att mensen närmar sig med stormsteg, det tog sig inte denna gången heller. Var hos en kurator i veckan för att försöka inse att det förmodligen inte blir några fler barn med det är oerhört tufft och hoppet är ju det sista som dör. Fast någonstans måste man göra ett  val. Jag hoppas ju fortfarande, därav alla vitaminer och medikamenter och akupunktur men inget hjälper. Ja ja, vi får se hur länge jag orkar, kämpar ju lite i motvind här hemma också eftersom det bara är jag som vill.

    Blingbling, hur tog du dina munkdroppar?? var det droppar eller tabletter och tog du det bara mellan mens och ÄL, slutade du när du hade ÄL för att sedan börja igen nästa cykel???

    Men vad roligt att det har blivit lite plus i trådarna för oss gamlingar, hoppet har kanske inte övergett mig ändå!
    Trevlig kväll alla!


    Nja tips o tips... Det ska väl vara bakifrån vid ägglossning

    Det jag gjorde annorlunda annars denna gång var väl att använda min fertilitetsmonitor...

    I övrigt vad gäller kost o vitaminer har jag de senaste åren ätit mycket omega-3, vet inte om det spelar in. Håller nere på kolhydrater men är inte absolutist. Försöker komma ihåg att ta extra magnesium och D-vitamin. Å så en multivitamin för främst folsyrans skull. Men detta främst för att hålla inflammationer borta från kroppen.

    Men hur tror du mannen din reagerar när du blir gravid då, han kommer inte känna sig lurad? Om han absolut inte vill ha en till kan det bli jobbigt mellan er...?

    Förlåt, inte min mening att negga, bara frågar. Kan verkligen förstå din längtan!
  • Jamtlandstaus

    Låter jobbigt för dig med all jobbiga känslor!! Bra att du får hjälp!

    Jag tror att det i mitt fall var en del tur/tillfälligheter inblandat oxå. Fertilitetsmonitorn är clearblue o jag vet inte vad den kostar idag, själv köpte jag min för 700kr på Tradera -11. 20st stickor kostar omkring 350kr o räcker 2månader om man har normallångt cykel. Man testar på dag 9-19 tror jag det var (den ställer in efter ens cykel sen) o den visar tre nivåer; låg, hög och max. Det rekommenderas sex under hög och max. Vi hade denna gång sex dagen innan max o på dag 2 med max så det var väl varannan då. Dock har man hög under flera dagar men vi koncentrerade oss till beräknade dagar, jag har regelbunden cykel. Sen är det väl bara så att ägget ska vara av god kvalitet...vilket jag inte vet ännu, många osäkra veckor kvar.

    Kram

Svar på tråden BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?