Forum Inaktiva: Logopeden - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Privat logoped utan remiss

  Lör 9 mar 2013 22:08 Läst 6898 gånger Totalt 1 svar
  Lör 9 mar 2013 22:08

  Hej Min 5åringa son har problem med att uttala bokstaven 'r' och jag skulle gärna se att han fick träffa en logoped alternativ talpedagog för en bedömning och tips om övningar etc nästa gång vi är på besök i Sverige (vi är utlandsvenskar och måste därför söka privat). Han är flytande på båda språken och har inga problem att säga 'r' på engelska utan det är de sk rullande 'r' som han har svårt med. Vi har prövat att träna på ord med 'd' och 'r' tillsammans som tex drake vilket går bra men han faller snabbt tillbaka i sina 'l' liknande 'r'. Jag har sökt lite på nätet efter privata logopeder i Örebro och Stockholmstrakten men tycker att det är svårt att hitta någon som inte kräver remiss. Har du några tips om vart jag kan vända mig och om det är något särskillt behörighet de bör ha förutom att de är en leg. logoped med inriktning på barn? Är det bättre att gå till en logoped än en talpedagog? Tar även gärna emot tips om övningar vi kan göra hemma tillsammans för att förbättra hans uttal. Med vänliga hälsningar Elin

 • Sön 14 apr 2013 21:34 #1

  Hej Elin, 

  Jag vet inte om de flesta logopedmottagningar skriver ut att de tar privata patienter, men jag tror att många gör det, om du kontaktar dem. Det lättaste sättet är väl att skriva samma mejl till de mottagningar som ligger bäst till geografiskt. Jag är övertygad om att många av dem kommer att svara att de tar emot din son, om de inte har för lång väntetid.

  För att underlätta lite kan du gå in på vårdguiden och titta på väntetid hos de olika logopedmottagningarna. Ju kortare väntetid, desto troligare att de tar emot privata patienter. Jag rekommenderar att din son träffar en logoped och håller tummarna för att du hittar en som din son tycker om och som kan ge er bra tips, som fungerar.

  Med vänliga hälsningar,

  Linnea 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll