• Aaglars

    3 månaders bebis rädd för alla???

    skogsvitter skrev 2013-04-11 13:02:18 följande:
    Alla bebisar blir så, men vissa visar det mer än andra. Det är ett naturligt steg i anknytningsprocessen och brukar komma runt 3 mån. Det betyder att anknytningsprocessen fungerar normalt och bebisen har nu börjat knyta an till er som är de närmsta personerna som tar hand om henne mest. Det kommer gå över om ni tillgodoser det behovet hos henne. Man ska givetvis absolut inte tvinga en liten bebis att vara hos andra om bebisen gråter och visar rädsla/ångest. Det går inte att vänja dem genom att göra så. Däremot kan man främja att bebisen knyter an till ytterligare någon enstaka (som tex din mamma) genom att du finns så pass nära att det känns ok för bebisen. Måste du ha bebisen i din egen famn så ha det och din mamma är intill och gullar etc med bebisen om det går bra, eller hjälper till med blöjbyten tex. På så sätt främjar du att bebisen kan vara trygg med ytterligare en person förutom dig själv. Men att vänja bebisen vid många olika är absolut inte sunt, och det är väldigt positivt att din bebis reagerar negativt mot sånt. Jobbigt, ja kanske det. Det är ju en människa du har att göra med...

    Runt 7-8 mån kommer nästa steg i anknytningsprocessen, och det är det som brukar resultera i separationsfasen som redan nämnts i tråden. Då brukar det bli ännu värre. Men mellan dessa två faser brukar det vara en period som är förhållandevis lugn just utifrån den här aspekten.
    Just så är det. Och med tanke på det är det så hemskt att det i vissa länder, t.ex. i Frankrike finns förskola/barnomsorg från 3 månader :( Och i Danmark från 6 månader.
  • Aaglars

    Lina822. Föräldrarna har det inte så bra som vi så de får pengar för att vara föräldralediga. Men ändå...

Svar på tråden 3 månaders bebis rädd för alla???