Inlägg från: Jezziie |Visa alla inlägg
  • Jezziie

    Adoption från Slovakien?

    Hej tjejer. Jag har en son från Slovakien, vi kom hem i februari i år med honom. Vi väntade på BB i 4,5 månad, så vi hade tur att det gick så fort. Vi ska på BFAs sommarträff. Vår prins fyller 2år i slutet av maj

  • Jezziie

    12gruppen: tack så mycket.
    Jag fyller 27år och min man fyller 29år
    Vår prins mår bra och är fullt frisk.
    Jadu, lättare om du frågar va du vill veta så kanske jag har svaren.

  • Jezziie

    Hej. Nej, vi hade så tur att vi fick börja samla papper och skicka ner när vi fick vårat medgivande.
    Nej, det är nog inget speciellt, men ett tips är att bocka av på en lista när man gjort en viss grej, så man vet hur man har det.
    Jag vet faktiskt inte, men de sökte ju unga föräldrar till yngsta barnen, så det kan nog stämma. Hur gamla är ni?
    Ja, efter 9 månader kan vi ansöka i svensk tingsrätt. Han bodde i fosterfamilj och det gör i regel de flesta barn i Slovakien nu, vår advokat och tolk sa att de vill få bort barnhemmen och ha barnen utplasserade i fosterfamiljer. Vi besökte vår son hos hans fosterfamilj i 2 dagar först, sen kom han på besök hos oss den 3:dje dagen och sen stannade han vi var i östra Slovakien, i Kosice i 3 veckor. Vi bilade dit och hem.
    Ingen fara, bara fråga på, så får vi se om jag kan svara.

  • Jezziie

    Okej. Ang för att det är segare med BB nu är väl att de bytt personal har jag för mig jag hört.
    Jo det var rätt smidigt att bila ner för att man då kunde få med sig mer saker. Men hemresan kändes hemskt lång när man har ett litet otåligt barn med sig som inte var van att åka bil. vet inte om jag skulle vilja göra den bilresan igen. men det kan nog vara jobbigt att flyga också. Nu hinner man ju göra barnet tryggt i bilen under de 3 veckor man är där. Vi bor i Värnamo, om du vet vart det ligger. Var bor ni?

  • Jezziie

    Hej. Aha okej. Då känner du till Värnamo lite.
    Jo allt har gått jättebra med anknytningen. Omställningen till att få ett barn på 1 1/2 år har varit lite svårare, innan man kommer in i alla rutiner och innan man vet vad han menar. Han är en bestämd och just nu lite trotsig kille, jobbigt ibland, men samtidigt tycker vi det är bra att han visar olika känslor, det tyder på en bra anknytning. Men vi skulle aldrig vilja leva utan honom nu, han är verkligen mamma och pappas lilla prins. Och snart fyller han 2år.

Svar på tråden Adoption från Slovakien?