• Lilia
  Äldre 9 maj 14:37
  60468 visningar
  2201 svar
  Inlägg från Lilia Visa alla inlägg
  2201
  60468

  Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?

  Jag är religiös, men inte kristen. Det finns fler relgioner. ;) Jag tycker inget speciellt om ateister, men ibland kan jag ha svårt att förstå dem och tycka synd om dem. De missar så mycket och vissa saker t.ex dödsfall måste vara svårare som ateist.

 • Lilia
  Äldre 10 maj 00:37
  #30
  Anastasia skrev 2013-05-09 18:25:20 följande:
  Jag håller med dig.  Det måste verkligen vara fruktansvärt för en ateist att behöva begrava sina nära och kära med tron att aldrig mer få träffa dem igen.  Men däremot så kan ju en ateist fortfarande tro på en andlighet som ett liv efter döden,  Även om de inte tror på Gud. Vilken religion tror du på?  *Om jag får fråga?* =)   Ja, men jag tänker att det måste vara ännu värre att tro att de inte finns mer. För även om man inte tror att man får träffa dem igen så kan man bli tröstad av att de i alla fall finns kvar.

  Jag anser inte att man är ateist om man tror på ett liv efter döden, ateism för mig är avsaknaden av tro. Man kan däremot vara troende/religös utan att ha en etablerad tro.

  Jag tror på en liten naturrelgion. I korta drag kan man säga att jag tror på själen, återfödelse, naturandar, skyddsandar (ni kristna kallar dem änglar, det är samma sak) spöken och lite annat. :)
 • Lilia
  Äldre 10 maj 00:46
  #31
  JTA skrev 2013-05-09 23:25:31 följande:
  Jag vet inte vilken tro ni har, men om den innebär att val man gjort i detta livet har betydelse för var man hamnar i efterlivet är det ju rätt osäkert även för er om ni någonsin får återse era anhöriga och vänner. Ni kan ju hamna på en plats där de inte är. Även om ni inte tror på någon sorts straff. Men om ni tror på ett straff undrar jag även hur ni då lyckas svälja att vissa av era avlidna nära och kära nu torteras i evighet av den gud som ni betraktar som er högsta moraliska auktoritet. Känns inte det svårt?  Jag tror att alla hamnar på ungefär samma plats då de dör och att alla återföds (dock olika snabbt) alla har alltså samma grund, ingen torteras alltså. Däremot kommer alla som dör innan de återföds se hela vidden av vad de har gjort i sitt dödliga liv, de kommer inte finnas några skygglappar och bortförklaringar. De kommer känna smärtan och glädjen de har åstadkommit andra. Och om någon jag känner har åstalommit mer smärta och lidande då är det väl så. Förhoppningsvis gör han/hon bättre ifrån sig i nästa liv. Det varar inte förevigt. Katoliker tror ungefär som jag gör. Där kallas det skärselden. Den varar inte heller för evigt.

  Vad gäller att jag inte får se alla mina anhöriga igen så är det så livet är. Det finns många fd nära vänner som fortfarande är i livet som jag troligt vis aldrig kommer att träffa igen heller.
Svar på tråden Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?
Logga in
Bli medlem