Inlägg från: Anonym (TS har rätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (TS har rätt)

    Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?

    nozpa skrev 2013-05-13 23:22:40 följande:
    Men att ha shopping som intresse är väl inte direkt att springa på ica o handla snabbmakaroner kanske. Jag tänker mer att åka på shoppingresa med väninnor o dyl. Brukar ju innehålla restaurangbesök, någon utställning, teater osv 

    Och träningen kan väl vara ett eget intresse? Alla tränar inte bara för att man "måste". Vissa går verkligen in för det och tränar för Marathon osv. Så visst är det väl egna intressen?

       
    Är man intresserad av resor, teater, god mat och utställningar, så buntar man väl inte ihop det till ett ord: shopping. Hur fanken ska man tolka det? "Shopping, nja då gillar hon nog konstutställningar, eller är det Ullared hon tänker på?"
  • Anonym (TS har rätt)
    Lilia skrev 2013-05-14 03:38:32 följande:
    Träning är inte allmängiltigt! Många håller inte på med det alls. En del håller på med det på en så seriös nivå så att de tävlar i det. En av mina bästa vänner tränar minst två timmar per dag, hon är gyminstruktör och driver ett eget företag där hon har egna yogaklasser. Hon har en fem år lång relevant utbildning i näringslära och hon har bott i Indien ett år och studerat meditation b.la.

    Hon är väldigt matintresserad och har som sagt en universitetsutbildning i näringslära.

    Hon gillar också att resa. Hon reser både i sitt jobb (håller föredrag) och privat. Både inom och utanför Sverige.

    Alltså är hon en av de tjejerna du beskriver. Är det verkligen så hemskt? Förstår heller inte hur du kan säga att hon saknar intressen.
    Då ska man kanske skriva det istället för att bunta ihop det till mat/resor/shopping, som säger nada.
  • Anonym (TS har rätt)
    Anonym (nja) skrev 2013-05-14 07:56:50 följande:
    jag håller inte med TS.. däremot skriver man kanske inte allt i sin presentation?
    jag handarbetar tex en massa, det är ju produktion om nåt och jag är bra på det! Har en egen hemsida o säljer en del osv. Men det står inte i min presentation eftersom många verkar tycka det är lite töntigt, vilket inte jag alls tycker själv men då berättar jag om det senare i så fall.  
    Jag skriver egna texter i en viss stil, det kan jag nämna i en presentation.  

    Vilka signaler ger det, att du skäms för vad du gör? Var stolt att du kan sälja det du gör, det säger väldigt mycket om dig som person, det ska du lyfta fram.
  • Anonym (TS har rätt)
    SupersurasunkSara skrev 2013-05-14 08:27:37 följande:
    Tror att det kan handla om (delvis iaf) att kvinnor i större grad lägger kraft på förhållandet till både killen och vänner. Män åker sällan hem till någon enkom för att sitta och snacka skit i flera timmar, gör de det så är det en öl och/eller något sportevenemang på tv inblandat  

    Ofta ofta får kvinnan dessutom MER hembestyr att sköta när hon blir ihop med någon medan killen får mindre..   

    Fast om man är reggad på en dejtingsida så är det väl meningen att man ska vara singel och därmed ha några intressen. Eller är det OK att skriva som intressen: hem, barn, trädgård och passa upp min man?
  • Anonym (TS har rätt)
    Ascendere skrev 2013-05-14 08:55:39 följande:
    Som man ropar får man svar.
    Om du vill träffa tjejer med egna intressen så gå med i en klubb för folk med specialintressen, bergsklättring, forspaddling, salsa eller vad det nu kan vara. 

    Dessutom ska jag bjuda på ett bonustips om du vill träffa snygga tjejer som brinner för sitt intresse...
    Börja hoppa fallskärm, I shit you not :)
     
    Du har en bra poäng där! De tjejer som reggar sig på en dejtingsida är ju de som är singlar. Varför är de singlar, jo de har ju inget att göra, inga intressen där de kan träffa folk på ett naturligt sätt. Många människor som brinner för något (idrott, politik, föreningsliv etc) är tillsammans med någon som delar deras intresse, man har träffats genom intresset.
  • Anonym (TS har rätt)
    Anonym (tjej) skrev 2013-05-14 08:56:33 följande:
    Tjejer saknar egna intressen pga att kvinnliga intressen inte allmänt anses som intressen helt enkelt, de har inte samma status som de typiskt manliga. Jag anser mig ha intressen, men det är intressen som mest kvinnor och bögar har    

    Tex detta med shopping, för mig innebär det inte att bara gå och handla. Då har man inte ens fattat vad begreppet innebär. Jag går i butiker för att få inspiration till mina intressen som bl.a. är formgivning, inredning, sömnad och foto. Jag tycker om vackra ting, intresserar mig för tyger, färger, former. Jag begriper inte heller varför tex inte resor kan vara ett intresse, en resa kan ju ge en både historia, kultur, fotomöjligheter osv. osv. Men visst är det väl också så att tjejer som har man och småbarn ofta inte har egna intressen för att de helt enkelt inte orkar eller hinner, men den typen av tjejer hänger inte på dejtingsidor.
    Är det då inte bättre att skriva att man gilla heminredning, konst etc än shopping? Shopping innebär ju att handla, och om det inte är handlandet det hänger på varför ens skriva shopping?

    Likadant med resor, vad säger det? Att man gillar att åka till Kanarieöarna en gång om året, eller att fotvandra i Nepal? Var specifik, annars buntas man ihop med de vars högsta dröm är en helg i Ullared. Både resa och shopping Flört
  • Anonym (TS har rätt)
    k girl skrev 2013-05-14 09:16:15 följande:
    Det här kan vara något av den ytligaste analys jag har stött på. Du har aldrig slagits av att människor kan vara intresserade av sådant de inte gör tillsammans med andra utan för sig själva? Eller möjligen av att den där kvinnan på andra sidan datorn är intresserad av just datorer, internet, sociala medier? Eller ska man hellre träffas på WoW-konvent?

    Men visst, lätt är det ju inte att hitta någon på ett bibliotek. Eller en skivmässa.
    Men då kan de ju skriva vad de är intresserade av, inte allmänt svammel som mat och shopping. Alla gillar väl att äta och handla måste man om man ska kunna äta. Att resonera som vissa, att man skriver shopping för att man gillar heminredning, vilken jäkla karl har en spåkula och kan se det? Jag anser att ju mer svammel i profilen, lika mycket svammel irl. Profilen ska ju för fanken locka någon att bli intresserad.


  • Anonym (TS har rätt)
    Vila skrev 2013-05-14 09:33:41 följande:
    Äsch nu skickade jag för tidigt. Att kritisera och nedvärdera andras intressen är bra lågt. Ingen vet vad den andra personen får ut av sitt intresse. Om ni är intresserade av olika saker och det är ett problem så får ni väl söka vidare. Sen tror jag inte att personer mitt i livet med barn, familj och heltidsjobb har så mycket tid till att utöva eller ägna sig åt sitt intresse så i det långa loppet kanske det inte är ett så stort problem.
    Varför regga sig på dejtingsidor om man har familj?
  • Anonym (TS har rätt)
    Anonym (nördig kvinna) skrev 2013-05-14 10:06:39 följande:
    Man kanske är ensamstående förälder?
    Den jag svarade skrev att människor som har barn, familj (partner tar jag detta för, eftersom man redan nämt barnen) och heltidsjobb och står mitt i livet, inte har tid för intressen. Och då undrar jag varför man reggar sig om man har en familj? Och har man inte tid med sitt liv, hur har man tid att dejta?
  • Anonym (TS har rätt)
    Anonym (nördig kvinna) skrev 2013-05-14 10:31:38 följande:
    Är man alkis om man gillar att hålla på med vinprovning?
    Då kan man skriva vinprovning. Annars är risken stor att man tror att det betyder att dricka husets vin på diskot på lördagkvällen.
  • Anonym (TS har rätt)
    Anonym (kvinna 30) skrev 2013-05-14 10:34:04 följande:
    Samma måste väl gälla killar som hänger på dejtingsidor?

    Vet ej, Nu handlade TS om tjejer och deras brist på intressen, så jag utgår från det när jag svarar. Naturligtvis finns det killar utan intresse, det är väl dom som ligger i TV-soffan hela kvällen.
  • Anonym (TS har rätt)
    k girl skrev 2013-05-14 10:47:30 följande:
    Skulle du göra samma antagande om en man sade sig vara intresserad av whiskey?
    Det beror på. För mig är både vinprovning och whiskeyprovning kopplat ihop med åler (fördom av mig, jag vet). Dvs unga männsikor brukar nog inte så ofta sitta och prova viner/whiskey. Så det beror helt på övriga profilen. vad man drar för slutsats.
  • Anonym (TS har rätt)
    Anonym (fd singel) skrev 2013-05-14 11:18:01 följande:
    Jag har varit reggad på ett antal dejtingsidor på den tiden jag var singel (5 år sedan).

    Det är ett faktum att om man har en sida som står ut lite och visar att man har en personlighet där man skriver ut att man är intresserad av exempelvis musik, bilar, litteratur, teater ja vad som helst som kan räknas som en hobby så får man färre svar än om man har en slätstruken presentation och ett snyggt foto. Jag har nämligen provat båda varianterna.

    De flesta killar som har intressen vill inte dejta kvinnor med samma intressen som dem själva då de riskerar att få konkurrens! Det är ju ett vanligt fenomen att killar vill "lära upp" sin tjej i allt från musik och konsthistoria till hur man bäst agnar för flugfiske. Men han vill inte ha jämbördigt utbyte av någon med kvalificerade åsikter!!
    F.ö så har den stora majoriteten av killar heller  inga intressen alls, mer än "träna, festa"! Och de killarna är oftast inte intresserade av att träffa en person utan vill ha en snygg tjej, och då är intressen mm helt ovidkommande!

    Så tja, anledningen till att tjejer inte skriver ut intressen på dejtingsidor kan vara
    a) att det är en helt vanlig slätstruken person "som folk är mest"som inte har några speciella intressen eller
    b) hon har lärt sig att hon får mer svar om hon inte går ut med sina intressen på sin sida....

    Oj, så flest svar vinner? Om man nu är ute efter en seriös kille som delar ens intresse, så är det väl bättre att bara få några svar från killar som är intresserade.

     Om det är såsom du skriver (killar utan intresse, eller som inte vill att tjejen ska ha intresse) varför vill man då ha en massa svar från sådana killar? Är man så svälfödd på närhet att man tar vad som helst?
Svar på tråden Varför saknar de flesta tjejer egna intressen?