Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    Hög förekomst av otrygg anknytning - varför?

    jajaja skrev 2013-05-16 20:58:10 följande:
    Här hittade jag en länk

    www.fhi.se/Handbocker/Uppslagsverk-barn-och-u.../

    Anledningen till att jag är orolig är att jag bara är allmänt oroligt lagd, bekymrar mig för det mesta. Det jag läst är dessutom att det liksom inte verkar vara någon garanti att barnet blir tryggt anknutet om man gör allt "rätt" utan bara att det ökar sannolikheten. Men jag vet inte...det kanske inte stämmer?

    Jag har ju alltid svarat på dotterns behov efter möjlighet och förmåga, har aldrig fått vara ledsen ensam osv. Men vem vet, kanske har gjort något fel som jag inte ens är medveten om?
    Som förälder gör man massor med "fel" hela tiden . Det man kan göra är att möta sitt barn så gott man kan som fullvärdig och kännande individ och acceptera och försona sig med sin mänsklighet. Jag har två barn, som har hunnit bli 4 respektive 5 år och nummer tre är på väg om en månad. Erfarenhet har gett mig trygghet. Jag jobbar med mina egna brister och fel och accepterar att mina barn är sina egna individer och personer och det jag kan göra är att på bästa sätt försöka ge mina barn så goda förutsättningar jag kan . Och nej, det är ingen garanti för någonting. Studier av tvillingar har visat att t.ex. självkänsla till 50% ungefär är kopplat till miljö och 50% till arv. 
Svar på tråden Hög förekomst av otrygg anknytning - varför?