• Anonym (Jordgubben)

    Hur många av er lever med erat andrahandsval?

    Undrar hur många av er som lever med erat andrahandsval till partner på grund av att ni inte fick den ni ville ha?
    Hur fungerar det?
    Ångrar ni er?
    Är ni lyckliga trots allt?

    Jag har en trygg pojkvän men det känns som att jag aldrig kan få den där himlastormande förälskelsen men ändå älskar jag honom.
        
    Killen som jag var dökär i var snygg, underhållande, självsäker, attraktiv och vi hade ett grymt sexliv men jag fick reda på senare att jag bara var en i mängden av hans erövringar :(. Självklart tog det slut och jag skulle ändå aldrig kunna behålla honom. 

  • Svar på tråden Hur många av er lever med erat andrahandsval?
  • Hamingja
    Moonis skrev 2013-06-27 21:08:58 följande:
    Själv skiter jag i om dom är kända eller inte, lite tragiskt om man säger ja bara för den saken skull. Dom måste helt enkelt ha något annat, det måste klicka och gör det inte det så spelar det ingen roll om det är självaste kungen som vill ha en. Ja, kungen är ju gammal nu men du förstår min poäng Tungan ute

    Fast jag menade inte att man skulle vilja ligga med dem för att de var kända, utan för att de var så fruktansvärt attraktiva att kvinnor över hela världen blev kära i dem bara de såg dem på filmduken! Det finns ju en ANLEDNING att just DOM blev idoler - de hade vissa gemensamma egenskaper, som kvinnor i allmänhet går igång på helt enkelt.

    Kungen hade jag inte legat med ens för "gullkrona o drottninganamn" som det heter i balladen. (Om vi skulle ha varit jämnåriga och träffats i ungdomen. Att göra det med den åldersskillnad vi har på riktigt hade varit ännu mer otänkbart såklart.) Jag tycker i och för sig att var ganska snygg på ett playboyaktigt sätt när han var 25-30 så där, men ointelligensen lyser ju ur ögonen på honom. Och då KAN jag inte... eftersom jag tycker att intelligens är så pass viktigt, OCKSÅ. 
  • Mrs VW

    Oj, hur kan man kalla folk för första och andrahandsval? sorgligt....

  • Anonym (Greta)

    Att aktivt stanna hos en man kallar för andrahandsval gör ju att han i praktiken ÄR ett förstahandsval.
    Du väljer ju att ha ett förhållande.  Du sitter knappast under pistolhot.

    Den du väljer att ha ett förhållande med är och förblir ditt förstahandsval oavsett vad hjärtat än säger.

    Hur svår är den logiken egentligen? 

  • Anonym (Kemisten)
    Anonym (tänk) skrev 2013-06-27 15:30:12 följande:
    För somliga kvinnor är det viktigare att få en hög med ungar så tidigt som möjligt. Så länge männen vill knulla så skaffar hon gladerligen 4 ungar med 3 pappor! Självklart var alla, "Knarkar-Conny" , "Socialbidrag-Sonny" och Kåkfarar-Ronny", den stora kärleken och den "nya" pappan till hennes barn..  Har sett detta fenomenet många gånger hos kvinnor som får barn tidigt.

    Andra väntar lite och hittar den perfekta partnern och pappan. Kvinnan kanske inte tar första bästa utan är kräsen och lär känna männen utan och innantill först.  Visserligen så kanske hon inte hinner med 4 ungar utan nöjer sig med 2. Hon kanske inte är 19 när första ungen kommer utan har den höga åldern av 28.. Men barnen får EN stabil pappa och kvinnan får en man som är allt hon drömt om.

    Ja. Jag tror att många har för bråttom med familj osv. Då fastnar man lätt med en person som egentligen inte känns rätt.       
    Och ibland hittar man sin drömprins hastigt under en natt när man är ung och det håller hela livet Tror du bara är avundsjuk eller inskränkt.
  • Anonym (Avundsjuk eller)
    Anonym (Greta) skrev 2013-06-28 11:45:04 följande:
    Att aktivt stanna hos en man kallar för andrahandsval gör ju att han i praktiken ÄR ett förstahandsval. Du väljer ju att ha ett förhållande.  Du sitter knappast under pistolhot. Den du väljer att ha ett förhållande med är och förblir ditt förstahandsval oavsett vad hjärtat än säger. Hur svår är den logiken egentligen? 

    Vad vet du om dessa saker egentligen nej kanske inte pistolhot men det finns kanske andra saker och händelser rent logiskt finns mer än en förklaring .
  • Anonym (Greta)
    Anonym (Avundsjuk eller) skrev 2013-06-28 14:59:25 följande:

    Vad vet du om dessa saker egentligen nej kanske inte pistolhot men det finns kanske andra saker och händelser rent logiskt finns mer än en förklaring .
    även om man stannar i ett förhållande av olika praktiska saker så gör man ju aktivt det valet.   Man har ju  ändå alltid ett annat val men om det känns tungt o svårt så gör man ju valet att stanna.  Då blir ändå partnern det första valet man gör. 

    Så hur man än vrider på det är det ändå försthandsvalet.  

    Men givetvis kan man ha känslor på annat håll och vilja en massa andra saker, men så länge man stannar kvar har man valt sin partner som den man lever med.   Det kommer man aldrig undan. 
  • Anonym (Avundsjuk eller)
    Anonym (Greta) skrev 2013-06-28 15:06:47 följande:
    även om man stannar i ett förhållande av olika praktiska saker så gör man ju aktivt det valet.   Man har ju  ändå alltid ett annat val men om det känns tungt o svårt så gör man ju valet att stanna.  Då blir ändå partnern det första valet man gör.  Så hur man än vrider på det är det ändå försthandsvalet.   Men givetvis kan man ha känslor på annat håll och vilja en massa andra saker, men så länge man stannar kvar har man valt sin partner som den man lever med.   Det kommer man aldrig undan. 

    Men så är det långt i från för alla det kan va andra som gör val åt dom tex så det skiljer varje person .
  • Anonym (Greta)
    Anonym (Avundsjuk eller) skrev 2013-06-28 15:16:44 följande:

    Men så är det långt i från för alla det kan va andra som gör val åt dom tex så det skiljer varje person .
    vadå andra gör val åt dom?  

    Man kan alltid skiljas, hus kan säljas, barn växer upp och förstår mer , man kan flytta, man kan byta jobb osv osv.

    Man har alltid ett val inom ett förhållande.  Är man vuxen tar man också ansvar för det liv man vill ha och vill skapa för sig.

    Nyfiken gul pratade tidigare om konsekvenser och jag håller med, att göra aktiva val i ett förhållande får givetvis alltid konsekvenser men du har alltid ett val.   Och att inte välja är också ett val.  Att andra väljer åt en och jag accepterar det är ändå ett aktivt val.  Jag har fortfarande valet att göra tvärtom. 

    Sen om man vill ta konsekvenserna av valen eller inte, ja det är ju en annan sak. Men välja kan man alltid göra så länge man inte är omyndigförklarad.  
  • Anonym (Usch)

    Usch att prata om det som andrahandsval, låter inte bra alls. Jag skulle aldrig kalla det andrahandsval och gå och leva i ett förhållande med tron om att man kunde ha fått bättre. Då har jag varit i många jobbiga förhållanden innan och blivit stressad över att ens hitta någon. Stressen tog nästan kål på mig men att göra massa stresstester och hjälpa mig själv bli av med den så blev mitt förhållande en dröm till slut. Testa göra ett stresstest ni med på www.stressklubben.se

  • Anonym (Avundsjuk eller)
    Anonym (Greta) skrev 2013-06-28 15:21:18 följande:
    vadå andra gör val åt dom?   Man kan alltid skiljas, hus kan säljas, barn växer upp och förstår mer , man kan flytta, man kan byta jobb osv osv. Man har alltid ett val inom ett förhållande.  Är man vuxen tar man också ansvar för det liv man vill ha och vill skapa för sig. Nyfiken gul pratade tidigare om konsekvenser och jag håller med, att göra aktiva val i ett förhållande får givetvis alltid konsekvenser men du har alltid ett val.   Och att inte välja är också ett val.  Att andra väljer åt en och jag accepterar det är ändå ett aktivt val.  Jag har fortfarande valet att göra tvärtom.  Sen om man vill ta konsekvenserna av valen eller inte, ja det är ju en annan sak. Men välja kan man alltid göra så länge man inte är omyndigförklarad.  

    Möjligheterna är inte så stora som du beskriver i ett samhälle som i dag det är inte bara att .....
Svar på tråden Hur många av er lever med erat andrahandsval?